Fremtidens fødevarer: Unge under uddannelse viser vejen
Hvordan arbejder fremtidens ernæringsprofessionelle for en grønnere og sundere verden? I følge Kost- og Ernæringsforbundet kommer der til at mangle 3.700 ernæringsassistenter i 2034, hvilket svarer til, at omkring hver tredje stilling ikke kan besættes. Men hvad laver en ernæringsassistent og hvordan går bæredygtighed og innovation hånd i hånd med uddannelsen? Det får vi blandt andet svar på, når ernæringsassistentelever fra Nordic Food College, Uddannelsescenter Holstebro og projektet Growing Food(ies) inviterer til oplæg og aktiviteter under Green Innovation Week torsdag d. 26. september 2024 i Skive.

Hvad f*** er en bælgfrugt?
Der er lagt op til en masse hands-on aktiviteter, når Green Innovation Week løber af stablen. Det skyldes blandt andet en høj involvering af unge under uddannelse, der byder ind med aktiviteter og oplæg som en del af deres undervisning.
På Nordic Food College har ernæringsassistentelever kastet sig ud i forskellige anvendelsesmetoder for danskproducerede bælgfrugter. Underviser, Katrine Søndergaard, fortæller: ”Ved at bidrage til Green Innovation Week arbejder vi blandet andet med faget ’teknologi’, hvor vores elever får omsat teorier til praksis. Idéerne bobler og eleverne ser frem til at vise nye opskrifter og metoder frem for et bredt publikum, hvor bl.a. Ingrid Ærter fra Aurion og tang fra Limfjorden spiller en central rolle. Ernæringsassistenter har en afgørende rolle for vores generelle sundhed, og der er behov for, at flere får konkret indsigt i hvad uddannelsen går ud på”.
Katrine Søndergaard understreger vigtigheden i at elevernes arbejde med bæredygtighed kommer frem i lyset og den vej kan inspirere andre til at vælge en karriere indenfor fødevareindustrien.
Ernæringsassistentelever fra Uddannelsescenter Holstebro arbejder tilsvarende med danskproducerede rodfrugter, og man kan opleve de to uddannelsesinstitutioner i forening, når elever bidrager med scene-oplægget: ”Ernæringsassistent i det grønne køkken”. Her fortæller elever fra begge uddannelser om deres vej til det grønne arbejdsmarked.
Nordisk projekt skal vække unges interesse for fødevareindustrien
Det er ikke kun i Danmark, der kommer mangel på kvalificeret arbejdskraft i fødevareindustrien. Det nordiske projekt, Growing Food(ies), er også at finde i forbindelse med Green Innovation Week.
”De nordiske lande står overfor en markant udfordring inden for fødevareindustrien, og det til trods for vores gunstige betingelser for f.eks. at dyrke landbrug. Det kan få alvorlige konsekvenser for hele fødevareværdikæden, hvis for få unge vælger en karriere i branchen”, forklarer Karen Refsgaard, der er projektleder for Growing Food(ies). Projektet er en del af Nordregio’s projektportefølje og fokuserer på, hvordan unge kan motiveres til at engagere sig i fødevareproduktion.
”Det er en oplagt mulighed for os at være en del af Green Innovation Week, dels fordi vi kommer til at møde en række engagerede og passionerede elever, der allerede er i gang med en karriere indenfor fødevarebranchen. Vi kan også komme i dialog med en masse andre unge for at forstå deres karrierevalg og –fravalg, som kan give input til bedre politiske rammebetingelser for branchen”, slutter Karen Refsgaard.
Green Innovation Week kulminerer torsdag d. 26. september i Skive og er støttet af Tietgenfonden.
Om Tietgenfonden
Tietgenfonden støtter almennyttige aktiviteter, der fremmer virkelyst og vækst i erhvervslivet med særligt fokus på kvalitet og stolthed i håndværksfagene. Fonden uddeler årligt ca. 40 mio. kr.
Nøgleord
Kontakter
Linda Routh KærgaardKommunikations- og projektkoordinatorGreen Innovation Week
Tlf:+45 28 51 63 91lik@bskive.dkLinks
Samlingspunkt for grøn omstilling
Green Innovation Makers er et samlingspunkt, der matcher uddannelser og erhverv for at sætte turbo på løsningsforslag, der bidrager til den grønne omstilling.
Vores Green Challenges er virksomheder og organisationers reelle grønne udfordringer, der kan anvendes direkte i undervisningen og innovationsforløb på erhvervs-, ungdoms- og videregående uddannelser.
Hvert år afholdes Green Innovation Week i uge 39, hvor aktiviteter og forløb før, under og efter bygger bro mellem uddannelser og virksomheder fra hele landet og kulminerer i er stort event i Skive.
Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Når naturen inspirerer byggeriet24.9.2025 14:29:52 CEST | Pressemeddelelse
Dan-Element præsenterer i samarbejde med NCC og Rambøll prototypen på et optimeret præfabrikeret stribefundament på Green Innovation Week 2025
Presseinvitation: Bælgfrugter med bas - Tænketanken Frej vender op og ned på klimakommunikation23.9.2025 09:01:05 CEST | Presseinvitation
Rap og grønne visioner samler unge om fremtidens fødevarer, når Tænketanken Frej indtager scenen i Skive den 25. september.
Presseinvitation: Verdens første dør i mycelium præsenteres på GIW 202522.9.2025 13:00:12 CEST | Presseinvitation
Hvordan føles det at åbne døren til fremtidens byggeri, helt bogstaveligt talt? Det spørgsmål besvares på Green Innovation Week i Skive, når Naturpladen og arkitektfirmaet Det Levende Hus for første gang offentliggør prototypen på en fuldskala dør i mycelium. Døren markerer en milepæl i bæredygtigt design og materialeforskning og journalister og medier inviteres med til lanceringen.
Presseinvitation: Kan man bygge af det, der gror?21.9.2025 13:48:45 CEST | Presseinvitation
Fremtidens byggeri spirer frem under Green Innovation Week i Skive Hvordan forvandler man halm, hamp og elefantgræs til smukke og holdbare bygninger? På Temascene 4 til Green Innovation Week mødes landbrugselever, håndværkere, lærlinge, designere, virksomheder, videnscentre og undervisere for at vise, hvordan landbruget kan levere morgendagens byggematerialer, og hvorfor unge vil være med. Presse og medier inviteres til en række oplæg og debatter med stærke cases, visuelle materialer og adgang til frontløbere, der allerede bygger biogent i praksis.
Presseinvitation - Unge hjælper unge: Cirkulär-elever gør klimahandling konkret19.9.2025 09:00:00 CEST | Presseinvitation
Merkura – Nationalt videnscenter for merkantil udvikling – inviterer medier og journalister med når erhvervsskoleelever fra Cirkulär hjælper andre unge med at gå fra klimahåb til handling. Med 'Håbets og Handlingens Træ', to sceneoplæg og en spilcafé vises bæredygtighed uden dommedagsprofetier eller løftede pegefingre – men med konkrete valg i øjenhøjde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum