Industriens UddannelserIndustriens UddannelserIndustriens Uddannelser

Landsbrugsmaskinmekaniker Birgitte fra Vrou får bronze med hjem fra WorldSkills i Lyon

Del

Efter fire intense konkurrencedage til WorldSkills 2024 i den franske by Lyon fik landbrugsmaskinmekanikeren Birgitte Brunsgaard Jacobsen fra Sjørup Group A/S søndag aften præmieret sin indsats med en flot bronzemedalje.

SkillsDenmark

22-årige Birgitte Brunsgaard Jacobsen er blandt verdens allerbedste landbrugsmaskinmekanikere. Hun opnåede en tredjeplads ved WorldSkills i Lyon.

Beviset fik hun hængt om halsen i form af en bronzemedalje ved en stor ceremoni på Groupama Stadium i Lyon søndag aften omgivet af tilskuere fra hele verden.

Birgitte Brunsgaard Jacobsen stillede op i kategorien Heavy Vehicle Technology og beviste altså her, at hun er en af de bedste til sit fag i verden. Birgitte er tilmed den første kvinde nogensinde på podiet til heavy vehicle.

- Det er ubeskriveligt. Jeg er virkelig glad lige nu. Det er ikke gået 100 pct. op for mig endnu. Jeg forstod slet ikke, at jeg skulle op på scenen, da de sagde mit navn. Jeg kunne ikke andet end bare at smile, da jeg kom op på derop.

Danmark hører til i den internationale elite

Den flotte placering vækker begejstring hos Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI), som er ansvarlig for at sende metalindustriens ni deltagere afsted. 

- Vi er både glade og stolte over, at det lykkedes Birgitte Brunsgaard Jacobsen at vinde en bronzemedalje ved WorldSkills. Det viser, at når man tager en erhvervsuddannelse i Danmark, hører man til i den internationale elite, og at en erhvervsuddannelse er fuld af muligheder – i Danmark såvel som i verden, siger Kasper Palm, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg, og forbundssekretær i Dansk Metal.

Næstformand for MI og vicedirektør i DI, Signe Tychsen Philip stemmer i. 

- Det er notorisk svært at få medaljer til VM, hvor 70 lande deltager. Derfor er jeg pivstolt over det flotte resultat, vores deltagere har leveret her i Lyon. Vi har en unik uddannelsesmodel i Danmark, hvor virksomheder og erhvervsskoler deler uddannelsesansvaret. Det har vi også set frem til VM, hvor alle er rykket helt sammen om den enkelte fagatlet for sikre de bedst mulige rammer for gode resultater, lyder det fra Signe Tychsen Philip.

Flotte resultater fra industriens deltagere

Konkurrencerne blev skudt i gang onsdag d. 11. september og forløb over fire dage med deltagelse af 1500 unge håndværkere fra 65 lande fordelt på 62 konkurrencer.

WorldSkills er Frankrigs tredjestørste event i år, kun overgået af OL og Tour de France. Til næste år er Danmark og MCH Messecenter Herning værter for EuroSkills 2025.

Industriens øvrige konkurrencedeltagere har leveret flotte resultater ved WorldSkills. I alt blev det til en bronzemedalje og fire Medallion for Excellence.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye