Boligejernes interesse for omlægning af lån sætter bundrekord
Rekord få boligejere viste interesse for at omlægge lån i august. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Trods faldende renter vælger danske boligejere fortsat ikke at omlægge deres lån, men det kan komme, hvis renterne falder yderligere.
I august indhentede danske boligejere 5.099 lånetilbud til omlægninger og tillægslån. Det er et fald på 15 pct. sammenlignet med august 2023. Interessen har været aftagende siden slutningen af 2022, og nu rammer den bunden med det laveste antal lånetilbud til omlægninger og tillægslån siden statistikkens begyndelse i 2017.
”Boligejernes interesse for at omlægge lån og optage tillægslån er det laveste i syv år. Mange boligejere omlagde i løbet af 2022 deres fastforrentede lån med en lav rente til et nyt lån med en højere rente. Det gjorde de, da renterne steg i 2022, og derfor kunne boligejere med et fastforrentet lån skære op mod 30 pct. af deres restgæld. Den lave interesse for omlægninger, vi ser nu, kan skyldes, at mange boligejere venter i spænding på, om renterne falder nok til, at det kan blive interessant for dem at lægge lånet om igen til et nyt med en lavere rente,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.
Lavere rente kan gøre det relevant at omlægge igen
For et år siden lå renten på et 30-årigt fastforrentet lån med afdrag og bevægede sig omkring 5,2 pct. I dag er renten faldet med godt 1 pct. point og befinder sig på nuværende tidspunkt på omkring 4,1 pct. Samtidig viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for Finans Danmark, at næsten halvdelen af boligejerne tror, at renterne på boliglån indenfor de kommende 12 måneder vil falde.
”De få lånetilbud til omlægninger tyder på, at rentefaldet, vi har set det seneste år, ikke er tilstrækkeligt til, at boligejerne vælger at lægge deres lån om. Men det kan komme, hvis renterne falder yderligere. Det kan måske også spille ind, at næsten hver anden boligejer forventer, at renterne vil falde indenfor det kommende år. Så er det ikke så overraskende, at de ser tiden lidt an. Er man i tvivl, om det kan betale sig at omlægge sit lån, kan man kontakte sit penge- eller realkreditinstitut og høre mere om mulighederne,” siger Peter Jayaswal.
Vedhæftede filer
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Flere vil købe hus med højt energimærke15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end hver anden husejer ville kigge efter et hus med energimærke A, B eller C, hvis de skulle købe et hus i dag. Udover at gavne klimaet og pengepungen, sælges huse med højt energimærke også hurtigere. Det viser en analyse fra Finans Danmark.
Boligmarkedet overraskede i 2024: det var sælgers marked10.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ved udgangen af 2024 havde huskøbere flere muligheder at vælge imellem, mens der var færre valgmuligheder for dem, der var på udkig efter en ejerlighed. Alle købere skulle dog være klar til at betale mere for det nye hjem end året før. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Mænd og kvinder ser forskelligt på investeringer i forsvarsindustrien9.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens hver anden mand synes, at investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarligt, så gælder det samme kun for knap hver fjerde kvinde. Kønsforskellen er formentligt blevet skærpet af krigen i Ukraine, selvom både mænd og kvinder er blevet mere positive over for investeringer i forsvarsindustrien efter krigens udbrud.
Finanstilsynet ændrer regnskabsregler for succesfulde vækstvirksomheder efter forslag fra Finans Danmark og DI3.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter forslag fra Finans Danmark og Dansk Industri tilpasser Finanstilsynet nu reglerne, så bankerne bedre kan understøtte en række vækstvirksomheder med lån.
Tre år i træk uden et eneste bankrøveri i Danmark3.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I 2024 blev der ikke begået et eneste bankrøveri i Danmark. Dermed fortsætter den positive tendens fra 2023 og 2022. I stedet er den økonomiske kriminalitet blevet digital – og røverierne foregår oftest via den enkeltes computer eller telefon.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum