Statens Serum Institut

SSI er klar til efterårets vaccinationsindsats

Del

Statens Serum Institut (SSI) er i fuld gang med at udsende invitationer til vaccination mod influenza og covid-19 til alle, der er fyldt 65 år. SSI sikrer også, at vaccinerne leveres, så vaccinationsstederne er klar den 1. oktober, hvor vaccinationsperioden begynder.

seniorvaccinejpg

Statens Serum Institut (SSI) er sammen med de øvrige sundhedsmyndigheder godt i gang med forberedelserne til efterårets vaccinationsindsats. I løbet af september vil alle, der er fyldt 65 år, modtage et tilbud om gratis vaccination mod influenza og covid-19. I invitationsbrevet fremgår det, hvor og hvordan man kan blive vaccineret.

SSI sender ikke kun invitationer, men håndterer og leverer også vaccinerne til de mange vaccinationssteder. Derudover overvåger SSI smitten i samfundet, vaccinationstilslutning og effekt af vaccinerne.

SSI sørger for, at vaccinerne kommer sikkert frem

SSI spiller en central rolle i planlægningen og gennemførelsen af vaccinationsudrulningen. SSI har ansvaret for lagerføring og distribution af vaccinerne til de regionale aktører og samarbejdspartnere under hele vaccinationsudrulningen.

Vaccinerne til vaccinationsprogrammet leveres af producenten til SSI på Amager. Her sikrer medarbejdere, at vaccinerne optøs, sorteres og pakkes korrekt. Vaccinerne bliver derefter fragtet sikkert frem i kølebiler til de mange vaccinationssteder i hele landet.

Overvågning af smitten og vaccinationsindsatsen

SSI overvåger både effekten af vaccinerne og smitten med influenza og covid-19. Forekomsten af influenza og covid-19 varierer i løbet af året, men der er oftest mest smitte i løbet af efteråret og vinteren. Det er særligt ældre over 65 år, gravide og personer med en række kroniske sygdomme og tilstande, som har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved influenza og covid-19. Disse personer tilbydes derfor vaccination.

”I forbindelse med sæsonstart d. 1. oktober skalerer vi op for overvågningen af covid-19 og influenza. Det gør vi for at være klar, når smitten kommer. Vi sørger samtidig for at kommunikere data fra overvågningen ud på vores hjemmeside, så alle kan følge med i udviklingen, og sundhedsvæsenet kan forberede sig, når smitten stiger,” fortæller Bolette Søborg, der er overlæge og sektionsleder på SSI.

På SSIs hjemmeside, kan du læse mere om vaccination mod influenza og covid-19.

Sådan bliver du vaccineret

Vaccinationsperioden begynder den 1. oktober og slutter den 20. december. I år er det muligt at blive vaccineret i et regionalt vaccinationscenter eller hos Danske Lægers Vaccinations Service.
Alle personer, der er fyldt 65 år, modtager et invitationsbrev med mere information. Brevet sendes enten via Digital Post eller som fysisk brev.

Personer under 65 år med kronisk sygdom eller særlige tilstande, der medfører særlig risiko for alvorlig sygdom ved covid-19 eller influenza, modtager ikke invitationsbreve, men kan fra den 26. september bestille tid til vaccination på vacciner.dk

Du kan læse mere om efterårets vaccinationsindsats på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Vaccination mod influenza og covid-19 | Sundhedsstyrelsen.

Kontakter

Om Statens Serum Institut

Statens Serum Institut (SSI) er et institut under Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Vi forebygger og bekæmper infektionssygdomme og medfødte sygdomme gennem forskning, overvågning, diagnostik og rådgivning.

Vi stræber mod at være en internationalt førende forsknings- og beredskabsorganisation, der styrker menneskers og dyrs sundhed.

Vi er cirka 1.000 medarbejdere på SSI, og vi spænder vidt, hvad angår faggrupper. Vi beskæftiger blandt andet læger, dyrlæger, ingeniører, epidemiologer, statistikere, laboranter, og økonomer.

Følg pressemeddelelser fra Statens Serum Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Statens Serum Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye