Regionshospitalet Randers

Grenaa Sundhedshus og Præhospitalet inviterer til åbent hus

Del

Kom til en dag med viden, indsigt og oplevelser, når Grenaa Sundhedshus i samarbejde med Præhospitalet slår dørene op til åbent hus søndag den 22. september. 

Billeder der inviterer til Åbent Hus i Grenaa Sundhedshus søndag den 22. september

Hvordan ser akutklinikken i Grenaa Sundhedshus ud? Hvilke skader kan behandlersygeplejerskerne behandle, hvis du kommer til skade? Og hvordan fungerer det, når præhospitalet sender paramedicinerbilen ud? 

Det og meget andet kan du blive klogere på, når der søndag den 22. september fra kl. 10-13 holdes åbent hus i Grenaa Sundhedshus. Arrangementet vil være centreret omkring indgangen ved Akutklinikken ved Sygehusvej 17. Pressen er også velkommen. 

- Vi har en hel vifte af gode, lokale sundhedstilbud i Grenaa Sundhedshus, hvor borgerne på Djursland kan blive undersøgt, gå til kontrol og blive behandlet for mindre komplicerede sygdomme. Samtidig har vi et stærkt og trygt beredskab til de situationer, hvor der opstår akut sygdom eller skade, blandt andet med de nye paramedicinerbiler, som kom i drift tidligere på året. Det er vi stolte af, og det vil vi gerne vise frem, siger Susanne Buch (SF), som er formand for Udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland, og som sammen med et par regionsrådskolleger deltager i Åbent Hus-arrangementet.  

Se Region Midtjyllands nye paramedicinerbil
Præhospitalet, der blandt andet står for Region Midtjyllands ambulancetjeneste, kigger også forbi sundhedshuset. Med sig har de det seneste skud på stammen i den præhospitale værktøjskasse, nemlig paramedicinerbilen.

Siden 1. juni har den enmandsbetjente bil kørt ud til borgere med enten akutte eller mindre akutte sundhedsfaglige behov. Kom forbi, og hør paramedicineren fortælle om paramedicinerbilens opgaver og se det udstyr, paramedicineren bruger til at behandle patienter. Du kan også få et kig ind i en af Præhospitalets ambulancer, der også kommer forbi. 

- Det præhospitale område udvikler sig hele tiden, og vi glæder os til at vise noget af det, vi kan, frem. Vi håber, at mange vil kigge forbi og høre mere om de mange opgaver, vi arbejder med til dagligt, siger Præhospitalets lægefaglige direktør Palle Juelsgaard.

Test dig selv og bliv klogere
På dagen kan du også få indblik i nogle af alle de andre aktiviteter, der holder til i Grenaa Sundhedshus.  

- Vi glæder os til at åbne dørene til Grenaa Sundhedshus og invitere alle borgere indenfor. Vi håber, dagen vil være med til at gøre både store og små klogere på regionens akutberedskab og på nogle af de aktiviteter, vi har i sundhedshuset, siger Henrik Larsen, hospitalsdirektør for Grenaa Sundhedshus og Regionshospitalet Randers.  

Børnene kan tage deres bamser med en tur forbi bamseskadestuen i akutklinikken, hvis der er brug for at få kigget på en brækket bamsearm eller -fod. 

Hos Fysio- og Ergoterapien kan du bl.a. få testet din styrke, balance og bevægelighed. Og ved Røntgen kan du prøve at gætte, om du ved hjælp af røntgenbilledet kan genkende nogle af de ting, der gemmer sig inden i bamsen. 

Besøger du Medicinsk Afdelings lokaler, kan du se, hvad der sker, når vores diabetesbamse har spist for meget sukker. Og så kan du blive klogere på forebyggelse af diabetes bl.a. med kost og motion. 

Kan du gætte den rigtige rækkefølge på blodprøveglassene, så er der præmier på højkant hos Blodprøvetagningen. Og hos Donortapningen kan du blive klogere på blodbankens arbejde.

Udover de mange regionale funktioner, der holder til i Sundhedshuset, kan du også besøge Rygcenter Djursland og stille kiropraktorerne alverdens spørgsmål om kroppens knogler, muskler og led.

Se program og praktisk information om arrangementet.

Nøgleord

Kontakter

Links

Regionshospitalet Randers

Regionshospitalet Randers er akuthospital for Kronjylland og Djursland og dækker dermed den nordøstlige del af Region Midtjylland. I hospitalets område er der ca. 215.000 indbyggere. Hospitalet har ca. 200.000 behandlinger årligt og beskæftiger hvad der svarer til ca. 1.900 fuldtidsansatte.

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye