Region Sjælland

Nu inviteres de første borgere til vaccination

Del

Borgere på +85 år inviteres som de første til at booke tid til vaccination mod covid-19 og influenza. I løbet af september får resten af målgruppen mulighed for at booke tid.

De første invitationer til at booke tid til vaccination sendes nu ud. Det betyder, at borgere på 85 år eller derover nu kan booke tid til covid-19- og influenzavaccine.

I årets sæsonvaccination er det alle borgere på 65 år og derover samt borgere under 65 år med risiko for alvorligt sygdomsforløb, som tilbydes en gratis vaccine mod covid-19 og influenza.

Resten af målgruppen for vaccination mod covid-19 eller influenza vil i løbet af september få mulighed for at booke tid.

  • Borgere mellem 74 og 84 år: 16.-17. september
  • Borgere mellem 65 og 74 år: 23.-25. september


Det er først muligt at booke tid, når man har modtaget en invitation, eller fra den dag man står til at modtage en invitation.

Borgere under 65 år med risiko for alvorligt sygdomsforløb vil ikke få en invitation, men kan fra 26. september selv booke tid.

Book tid på vacciner.dk eller på telefon

Borgerne kan booke tid til vaccination på vacciner.dk eller ved at ringe til Region Sjællands vaccinebooking på 70 20 42 33.

Det vil være muligt at vælge mellem en række forskellige vaccinationssteder rundt omkring i regionen. Der vil være mindst et vaccinationssted i alle de 17 kommuner i regionen.

Alle vaccinationssteder kan ses på vacciner.dk, i forbindelse med at man booker tid. Der kan frem mod 1. oktober blive tilføjet flere steder og tider til vaccination.

Når man booker tid, vil det være muligt at se ledige tider otte uger frem i tiden.

Forskningsprojektet DanFlu

Ligesom sidste år vil et forskningsprojekt køre sideløbende med det offentlige vaccinationstilbud. En del borgere har modtaget et brev med invitation til at deltage i forskningsprojektet DanFlu-2.

Det er valgfrit, om man ønsker at være en del af forskningsprojektet eller ej, og det har ingen betydning for, om det er muligt at blive vaccineret.

Alle, der booker tid via vacciner.dk, deltager ikke i forskningsprojektet DanFlu-2. Ved deltagelse i forskningsprojektet skal i stedet bookes tid på en anden måde, som fremgår af brevet.

Fakta

  • Vaccinationssæsonen løber fra 1. oktober til 20. december.

  • Foruden vaccination på de steder, det er muligt at se på vacciner.dk, vil der også være en øvrig vaccinationsindsats i Region Sjælland:
    • Vaccination på plejehjem
    • Vaccination i borgernes eget hjem: Sker efter aftale med borgerens hjemkommune, og hvis en række betingelser er opfyldt
    • Særlig vaccinationsindsats på småøerne i perioden 15.-26. oktober
    • Børneafdelingerne på regionens sygehuse vil stå for at vaccinere de mest sårbare børn

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye