Region Midtjylland

Bliv vaccineret mod influenza og covid-19 fra 1. oktober

Del

Fra 1. oktober er der igen mulighed for vaccination mod influenza og covid-19, hvis man er fyldt 65 år eller er særlig sårbar. De ældste aldersgrupper modtager invitationer fra 10. september.

De kolde måneder står for døren, og det betyder, at vi går et vinterhalvår i møde med flere luftvejsinfektioner som fx influenza og covid-19. Alder er den altoverskyggende risikofaktor for, om man bliver alvorligt syg, og derfor modtager alle, der er fyldt 65 år, en invitation til at booke tid til vaccination. Det er muligt at blive vaccineret fra 1. oktober. 

Invitation sker i denne rækkefølge:

  • Borgere over 85 år: Fra 10. september
  • Borgere mellem 74 og 84 år: 16.-17. september
  • Borgere mellem 65 og 74 år: 23.-25. september

Når man har modtaget sin invitation, kan man booke tid til vaccination på www.vacciner.dk

Personer under 65 år med en kronisk sygdom eller særlige tilstande, der gør, at de er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af covid-19 eller influenza, er også omfattet af det gratis vaccinationsprogram. 

Borgere med kronisk sygdom eller særlige tilstande fx svært nedsat immunforsvar, hjerte-kar-sygdom eller lungesygdomme som KOL eller astma modtager ikke en invitation til vaccination, men kan bestille tid fra 26. september via en tro -og loveerklæring på www.vacciner.dk

- Sæsonvaccination er et rigtig godt tilbud til borgere, der er i særlig risiko for alvorlig sygdom. Jeg håber, at flest mulig vil tage imod tilbuddet, så man både passer godt på sig selv og sine nærmeste, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

Vaccinationssteder på tværs af hele regionen

Region Midtjylland etablerer regionale vaccinationscentre i alle midtjyske kommuner. Samtidig er der indgået aftale med Danske Lægers Vaccinations Service om at understøtte indsatsen. Det betyder, at der samlet vil være over 70 vaccinationssteder i den midtjyske region. 
 
Borgere kan finde en oversigt over alle vaccinationssteder her. Kortet bliver løbende opdateret. 

Region Midtjylland vil også i år, i samarbejde med blandt andre kommunerne, sikre vaccination af borgere, som skal vaccineres i eget hjem eller på plejehjem.  

Borgerne har god tid til at blive vaccineret

Vi ved af erfaring, at der kan være rift om de første vaccinationstider.

Da vaccinationerne gives i perioden 1. oktober til 20. december, har borgerne god tid til at tage imod tilbuddet.

Vi opfordrer til at væbne sig med tålmodighed, hvis man oplever udfordringer med at finde tid til vaccination online eller med at komme igennem på booking-telefonen i de første dage.

Læs mere om årets vaccinationsindsats her.

Fakta

  • Alle på 65 år og derover bliver tilbudt vaccination mod covid-19 og influenza. Invitationerne bliver sendt ud 10.-25. september. Det sker enten via digital post eller fysisk brev, hvis borgeren er fritaget for digital post.

  • Vaccination kræver tidsbestilling på www.vacciner.dk.

  • Hvis man har problemer med at booke tid (f.eks. fordi man ikke har MitID), kan man få hjælp hos Bookingsupport på tlf. 7023 2415 (åbner d. 10. september 2024). Åbningstiden er alle hverdage kl. 8.00 – 15.00.

  • Borgere under 65 år, som er i målgruppen for vaccination, kan fra d. 26. september booke tid til vaccination via en tro-og loveerklæring på www.vacciner.dk.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye