Danske ledere hepper på Harris
Næsten halvdelen af danske ledere vurderer, at resultatet af det amerikanske præsidentvalg har betydning for deres virksomhed. Samtidig ville der blive tale om en jordskredssejr til demokraterne, hvis danske ledere kunne stemme ved valget til november. Det viser en ny undersøgelse blandt mere end 1.000 medlemmer af den faglige organisation, Lederne.
Danske erhvervsledere vil holde et vågent øje med begivenhederne i USA, når de amerikanske vælgere d. 5. november skal til stemmeurnerne. I en ny spørgeundersøgelse blandt 1.062 privatansatte ledere i Danmark svarer hele 43 procent således, at det har direkte betydning for deres virksomhed, hvem der vælges til præsident i USA.
”Tallene understreger og bekræfter at det amerikanske præsidentvalg på en række områder forventes have stor betydning for danske ledere og deres virksomheder. I en global verden, og med USA som et af vores vigtigste samhandelslande og største eksportmarked, er det afgørende at Det Hvide Hus er beboet af en både moderne, fremsynet og globalt tænkende leder,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.
En klar favorit
Stod det til danske ledere, burde der da heller ikke være nogen tvivl om, hvem som indtager det ovale kontor efter valget til november. Hele 89,1 procent peger på Kamala Harris som den kandidat, der vil være bedst for virksomhedens fremtid, mens kun 3,1 procent peger på Donald Trump.
”Det er nok et udtryk for den dybe skepsis, mange danskere generelt har overfor Donald Trump. Men samtidig er det bemærkelsesmæssigt med tanke på, at en stor del af de amerikanske erhvervsledere fremhæver netop økonomien som et af de områder i USA, hvor Republikanerne står stærkest,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør hos Lederne, som er landets største faglige organisation for ledere.
”Samtidig repræsenterer Trump en ledelsesstil, som ligger langt fra, hvad de fleste danskere vil betegne som god ledelse. Ifølge en ny, stor generationsanalyse fra Lederne efterspørger vi blandt andet egenskaber som ansvarlighed, retfærdighed, anerkendelse og empati hos vores ledere. Og det er måske ikke ligefrem de første ord, man tænker på, når talen falder på Donald Trump,” vurderer Bodil Nordestgaard Ismiris.
I den nye spørgeundersøgelse peger de privatansatte ledere også på, hvilke politiske områder i USA, som har særlig betydning for ledernes arbejdsplads eller virksomhed. Her er de to klare topscorere henholdsvis økonomi (64,5 procent) og handel (48,3 procent), mens energi, klima og sikkerhed følger et stykke efter.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, pressechef hos Lederne - mo.: 27 69 45 69
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Finanslov mangler konkrete tiltag, som kan sikre mere arbejdskraft22.11.2024 10:14:20 CET | Pressemeddelelse
Dagens finanslov rummer en række fornuftige initiativer men skøjter for let hen over en af de største udfordringer netop nu – manglen på kvalificeret arbejdskraft. Lederne opfordrer ikke mindst til at styrke mulighederne for at hente flere hænder og hoveder uden for EU’s grænser.
Giv kandidatreformen et frikvarter20.11.2024 16:05:02 CET | Pressemeddelelse
Dagens rapport fra Kandidatudvalget viser, at den kommende universitetsreform rammer de forkerte uddannelser og bliver for uoverskuelig for studerende og deres kommende arbejdsgivere. Derfor bør reformen gentænkes, vurderer Lederne.
COP29: Verden lytter til danske ledere11.11.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse
Skal det lykkes at redde klimaet, er der brug for konsekvent og modig ledelse, som samler alle generationer. Det er budskabet fra Lederne under FN’s klimatopmøde, som bliver indledt i Baku i Aserbajdsjan i dag.
Ungeløfte uden støtte til succesrigt projekt22.10.2024 16:39:44 CEST | Pressemeddelelse
Det netop præsenterede ungeløfte er desværre uden støtte til initiativet Lederalliancen, som indeholder præcist det, politikerne efterspørger – nemlig en håndholdt indsats, der hjælper de unge ind på arbejdsmarkedet. Det er skuffende, mener Lederne.
Lederne: Ambitiøst uddannelsesudspil med både potentialer og risici8.10.2024 12:32:49 CEST | Pressemeddelelse
Både regeringens ønske om at tiltrække flere udenlandske studerende og introduktionen af en ny, erhvervsrettet gymnasieuddannelse (EPX) er godt nyt for manglen på kvalificeret arbejdskraft. Men øgede adgangskrav til det almene gymnasium kan få uheldige konsekvenser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum