Viborg Kommune

Royale løbere indtager Viborg

Del

Der er lagt op til en kæmpe fest med kongelig glans, når Royal Run kommer til Viborg 2. pinsedag 2025.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Viborg Kommune har haft et ønske om få besøg af Royal Run.

2. pinsedag 2025 går det ønske så i opfyldelse, når tusindvis af glade løbere får mulighed for at løbe Royal Run i de smukke og historiske omgivelser i Viborg midtby.

- Først og fremmest er jeg rigtig glad for, at Royal Run kommer til Viborg. Viborg har stolte traditioner både som kongehyldningsby gennem 600 år og som løbeby. Derfor er det helt logisk, at Royal Run kommer til Viborg, siger borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek.

Fælles indsats
Han glæder sig til at få muligheden for at vise Viborg frem i forbindelse med begivenheden.

- Royal Run er en kæmpe national begivenhed, og derfor er det også en mulighed for at vise hele landet, hvor fantastisk Viborg er, så de også får lyst til at besøge byen, når der ikke er Royal Run. Det kræver selvfølgelig en stor indsats af medarbejderne i Viborg Kommune. Men hvis det for alvor skal være en succes, har vi behov for, at hele byen står sammen og yder en indsats. Derfor opfordrer jeg alle til at byde ind, så vi i fællesskab kan skabe en kæmpe løbefest, siger Ulrik Wilbek.

Motionsfest uden lige
Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet, og bagved står idrætsorganisationerne DIF, DGI og Dansk Atletik i et tæt samarbejde med værtskommunerne.

Om valget af Viborg siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe:

-Vi glæder os utrolig meget til at komme til hjertet af Midtjylland, hvor vi er sikre på, at både borgere og tilrejsende vil få en god oplevelse med Royal Run. Det bliver uden tvivl en motionsfest uden lige, som viborgenserne kan byde velkommen til, siger han.

Ruten må vente
En del af konceptet for Royal Run er, at et eller flere medlemmer af den kongelige familie løber med i de byer, hvor løbet finder sted.

Det er endnu ikke besluttet, hvilket medlem af den kongelige familie, der løber med i Viborg. Men uanset hvem det bliver, ser borgmester Ulrik Wilbek frem til at give en royal velkomst.

Tilmeldingen til løbet åbner i november 2024. Ruten bliver offentliggjort i april 2025.

Nøgleord

Kontakter

Jens Otto StørupAdministrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe

Tlf:53 73 33 00

Billeder

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye