Finans Danmark

Lejlighedspriser sætter ny rekord

Del

Udbudspriserne på ejerlejligheder ramte i august måned et rekordhøjt niveau på landsplan. Det er især udviklingen i København og på Frederiksberg, som har været med til at trække udbudsprisniveauet opad. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Udbudspriserne for ejerlejligheder satte en ny rekord i august. En typisk ejerlejlighed på 85 kvm koster nu knap 3,5 mio. kr. på landsplan, og det er 4,8 pct. dyrere end samme måned sidste år. Dermed fortsætter tendensen med stigende udbudspriser på landsplan, som begyndte i februar i år.

”Udbudsprisniveauet for lejligheder på landsplan har aldrig været højere end nu. Det skyldes især de store lejlighedsmarkeder i København og på Frederiksberg, hvor priserne er på det højeste niveau i de 20 år, vores statistik dækker. Den fortsatte stigning i udbudspriserne understøttes af lidt faldende renter, flere er kommet i arbejde og mange danskere har fået flere penge mellem hænderne på grund af lønstigninger. Den generelle økonomiske fremgang kan være med til at forklare boligsælgernes forventninger til, hvad de kan sælge deres lejlighed for,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Højeste stigninger i København og på Frederiksberg

Selv om udbudspriser for ejerlejligheder i august måned er steget i de fleste af landets kommuner, går det stærkest i København og på Frederiksberg. Udbudspriserne for ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er steget med henholdsvis knap 5,3 pct. og cirka 11,3 pct. siden august 2023. En typisk lejlighed står nu til salg til knap 5,6 mio. kr. i København og 5,8 mio. kr. på Frederiksberg.

” Lige nu er lejlighederne rekorddyre i København og Frederiksberg. Udbudspriserne for ejerlejligheder i København og på Frederiksberg har været opadgående de sidste syv måneder - med en kort undtagelse i maj, hvor prisstigningerne tog en kort pause på Frederiksberg. Det sker trods det nye boligskattesystem, der typisk betyder højere boligskat på ejerlejligheder i hovedstadsområdet,” siger Peter Jayaswal.

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye