Lejlighedspriser sætter ny rekord
Udbudspriserne på ejerlejligheder ramte i august måned et rekordhøjt niveau på landsplan. Det er især udviklingen i København og på Frederiksberg, som har været med til at trække udbudsprisniveauet opad. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Udbudspriserne for ejerlejligheder satte en ny rekord i august. En typisk ejerlejlighed på 85 kvm koster nu knap 3,5 mio. kr. på landsplan, og det er 4,8 pct. dyrere end samme måned sidste år. Dermed fortsætter tendensen med stigende udbudspriser på landsplan, som begyndte i februar i år.
”Udbudsprisniveauet for lejligheder på landsplan har aldrig været højere end nu. Det skyldes især de store lejlighedsmarkeder i København og på Frederiksberg, hvor priserne er på det højeste niveau i de 20 år, vores statistik dækker. Den fortsatte stigning i udbudspriserne understøttes af lidt faldende renter, flere er kommet i arbejde og mange danskere har fået flere penge mellem hænderne på grund af lønstigninger. Den generelle økonomiske fremgang kan være med til at forklare boligsælgernes forventninger til, hvad de kan sælge deres lejlighed for,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.
Højeste stigninger i København og på Frederiksberg
Selv om udbudspriser for ejerlejligheder i august måned er steget i de fleste af landets kommuner, går det stærkest i København og på Frederiksberg. Udbudspriserne for ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er steget med henholdsvis knap 5,3 pct. og cirka 11,3 pct. siden august 2023. En typisk lejlighed står nu til salg til knap 5,6 mio. kr. i København og 5,8 mio. kr. på Frederiksberg.
” Lige nu er lejlighederne rekorddyre i København og Frederiksberg. Udbudspriserne for ejerlejligheder i København og på Frederiksberg har været opadgående de sidste syv måneder - med en kort undtagelse i maj, hvor prisstigningerne tog en kort pause på Frederiksberg. Det sker trods det nye boligskattesystem, der typisk betyder højere boligskat på ejerlejligheder i hovedstadsområdet,” siger Peter Jayaswal.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Boligmarkedet overraskede i 2024: det var sælgers marked10.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ved udgangen af 2024 havde huskøbere flere muligheder at vælge imellem, mens der var færre valgmuligheder for dem, der var på udkig efter en ejerlighed. Alle købere skulle dog være klar til at betale mere for det nye hjem end året før. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Mænd og kvinder ser forskelligt på investeringer i forsvarsindustrien9.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens hver anden mand synes, at investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarligt, så gælder det samme kun for knap hver fjerde kvinde. Kønsforskellen er formentligt blevet skærpet af krigen i Ukraine, selvom både mænd og kvinder er blevet mere positive over for investeringer i forsvarsindustrien efter krigens udbrud.
Finanstilsynet ændrer regnskabsregler for succesfulde vækstvirksomheder efter forslag fra Finans Danmark og DI3.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter forslag fra Finans Danmark og Dansk Industri tilpasser Finanstilsynet nu reglerne, så bankerne bedre kan understøtte en række vækstvirksomheder med lån.
Tre år i træk uden et eneste bankrøveri i Danmark3.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I 2024 blev der ikke begået et eneste bankrøveri i Danmark. Dermed fortsætter den positive tendens fra 2023 og 2022. I stedet er den økonomiske kriminalitet blevet digital – og røverierne foregår oftest via den enkeltes computer eller telefon.
Falske bankbude har svindlet sig til over 20 mio. kroner i år20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kriminelle, der udgiver sig for at være fra banken i telefonen og lokker sine ofre til at overføre penge til de kriminelles konti, har været en stærkt stigende kriminalitetsform de senere år. Men de kriminelle stopper ikke der. Falske bagmænd banker i stigende grad på døren hos særligt ældre og franarrer dem betalingskort og kontanter. Med den metode stjal de kriminelle samlet over 20 mio. kroner i år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum