Tønder Kommune

Tønder Kommune styrker kvaliteten i botilbud

Del

Tønder Kommune har igangsat en omfattende proces med fokus på at styrke kvaliteten i botilbud og bostøttetilbud uden døgndækning for borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Socialudvalget har besluttet at indlede en involverende og inddragende proces, der skal sikre udviklingen af høj kvalitet i tilbuddene.

Formål med processen:

  • At styrke arbejdet med kerneopgaven, herunder borgernes trivsel.
  • At forbedre samarbejdet og inddragelsen af pårørende.
  • At sikre, at botilbuddene er i naturligt samspil med civilsamfundet.
  • At sikre, at medarbejderne har de rette kompetencer og redskaber til at varetage indsatsen for målgruppen.

Barbara Krarup Hansen(S), forkvinde for Tønder Kommunes Socialudvalg, udtaler: “Resultatet af processen vil bidrage til at skabe et fælles og målrettet fokus på, hvad der kendetegner kvalitet i tilbuddene. Det vil pege på nogle fokusområder, som vil understøtte, at Voksen Socialområdet også i fremtiden leverer tilbud af høj kvalitet til borgere med psykiske og/eller fysiske funktionsnedsættelser.”

Som en del af processen blev der afholdt et borgermøde, hvor 22 borgere fra forskellige botilbud og bostøttetilbud deltog for at bidrage med deres perspektiver på kvalitetsudviklingen. Derudover er der planlagt en fælles workshop for pårørende, samråd, kontaktråd, pårørenderåd, samt repræsentanter fra LEV og SIND.

Workshoppen afholdes mandag den 16. september kl. 16.00-18.30, og formålet er at inddrage interessenternes synspunkter på kvalitet i botilbud og bostøttetilbud. Du kan tilmelde dig frem til d. 11. september på denne mail: posfvso@toender.dk 

Disse initiativer vil være afgørende for at skabe et fælles og målrettet fokus på, hvordan der fremadrettet skal arbejdes med kvalitetsudviklingen i tilbuddene indenfor Voksen Socialområdet i Tønder Kommune.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Budgetforlig i Tønder giver velfærden og fremtiden et løft4.9.2024 18:15:21 CEST | Pressemeddelelse

En samlet kommunalbestyrelse er blevet enig om Tønder Kommunes budget for 2025. Budgettet har fokus på en bred række områder og at bevare og styrke de store velfærdsområder. Både socialområdet, dagtilbud og skoler samt ældreområdet tilføres ekstra midler - blot for at nævne nogle af indsatsområderne i den nye aftale, hvor der også afsættes penge til anlægs- og udviklingsinitiativer.

Tønder Kommune introducerer bæredygtige cykelstier30.8.2024 09:26:56 CEST | Pressemeddelelse

Når cyklisterne inden længe bliver sluppet fri på den nye cykelsti mellem Solvig og Emmerske, bliver det på en cykelsti, der er bygget mere bæredygtigt end nogensinde før. Den nye dobbeltrettede cykelsti, som forbinder Tønder med Øster Højst, er det første anlægsprojekt i Tønder Kommune, hvor der anvendes et nyt og mere miljøvenligt opbygningsprincip. Cykelstien, der strækker sig over 3 kilometer og har en bredde på 2,5 meter, er anlagt med fokus på at minimere ressourceforbrug og reducere miljøpåvirkningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye