Klimaskovfonden klar med 50 nye skove i Danmark
Klimaskovfonden har netop givet støtte til knapt 500 hektar ny skov over hele landet. Det svarer til hele den sydfynske ø Strynø. Skovene vil bidrage til Danmarks klimaindsats ved at binde 170.000 tons CO2. Samtidig er skovene placeret, så de beskytter drikkevand og vandmiljø.

Få dage efter, at forhandlingerne i Grøn Trepart er mundet ud i en aftale om blandt andet at rejse 250.000 hektar ny skov, har statens egen fond til skovrejsning, Klimaskovfonden, givet tilsagn til 486 hektar ny skov fordelt rundt i 30 kommuner. Og skovene kan hurtigt blive til virkelighed, da tilsagnet falder allerede en måned efter ansøgningsfristens udløb den 31. maj.
”Klimaskovfonden er allerede i fuld gang med at levere på målet om mere skov i Danmark, og vi er klar til at opskalere indsatsen. Vi oplever stor interesse fra lodsejere og har med denne ansøgningsrunde fordoblet antallet af ansøgere i forhold til sidste runde, blandt andet fordi de får hurtigt svar og kan sætte spaden i jorden og plante træerne i en hastighed, der er så afgørende i klimaindsatsen. De 50 nye skove, vi sætter i gang nu, er et glimrende bevis på, at vi kan få skovrejsningen op i gear med attraktive støtteordninger, siger Kirsten Brosbøl, der er forperson i Klimaskovfonden.
Størstedelen af de nye skove under Klimaskovfonden bliver plantet hos private jordejere eller landmænd, der tager jord ud af landbrugsdrift for at rejse skov på deres ejendom. 119 hektar ny skov rejses på arealer, der er ejet af kommuner og kirker.
Beskytter drikkevand og mindsker kvælstofudledning
Udover en målbar CO2-reduktion sikrer Klimaskovfonden også, at størstedelen af skovene placeres, hvor det beskytter drikkevand eller reducerer kvælstofudledningen til havmiljøet, fordi fondens krav til nye skove indebærer, at der ikke må sprøjtes og gødskes.
”Vores tilskudsmodel er skruet sammen, så det giver point at rejse skov i de områder, hvor vandmiljøet er allermest presset eller der, hvor vi har brug for at beskytte drikkevandet. Vi kan se, modellen virker, og vi har da en klar forventning om, at vi kan skalere den og levere en del af de 250.000 hektar ny skov, Danmark skal have de kommende årtier,” lyder det fra Kirsten Brosbøl.
Fonden blev tildelt en ekstra bevilling på 100 mio. kr. med dette års finanslov, der gjorde det muligt at fordoble puljen i årets første ansøgningsrunde, så der var afsat 32 millioner kroner til nye klimaprojekter. En tredjedel af midlerne kommer således allerede nu ud til konkrete projekter, der vil optage 170.000 tons CO2.
Ansøgere får besked fra fonden i denne uge, og samtidig vil de enkelte projekter optræde i Klimaskovfondens klimaregister på hjemmesiden, hvor fondens 94 allerede aktive projekter også er offentliggjort.
Nøgleord
Kontakter
Astrid Bjørg MortensenChefkonsulent – kommunikationsansvarlig
Tlf:23 11 17 51am@klimaskovfonden.dkBilleder

Links
Klimaskovfonden
Klimaskovfonden bidrager til de danske klimamål gennem skovrejsning og udtagning af kulstofrige lavbundsjorde i Danmark. Fonden giver virksomheder, lodsejere, kommuner og privatpersoner mulighed for klimahandling gennem bidrag til klimaindsatsen gennem bidrag til CO2-enheder fra fondens projekter, eller ved at ansøge om støtte til klimaprojekter på arealer i Danmark. Klimaskovfonden er en uafhængig statslig forvaltningsenhed oprettet af Folketinget.
Følg pressemeddelelser fra Klimaskovfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimaskovfonden
Landmand: ”Jeg har ikke fortrudt, at jeg har plantet skov”30.6.2025 09:24:46 CEST | Pressemeddelelse
Skoven hjælper klimaet, giver livskvalitet og skaffer materialer til fremtidens byggeri. Derfor valgte landmanden Christian Gylling Jensen at plante skov på sine marker ved Haslund uden for Randers. Alligevel planter han ikke flere træer, fordi han får færre indtægter fra skoven.
Fra mark til skov: kirker kan få hjælp til grøn omstilling26.5.2025 08:14:00 CEST | Pressemeddelelse
Kirkerne er landets tredjestørste jordejer og mange steder vil menighedsrådene gerne i gang med at rejse skov på jorden for bidrage til den grønne omstilling. Nu er der både ækonomisk hjælp og en guide til hele processen til kirkerne.
Få støtte til at plante skov: Nemmere at ansøge og mulighed for højere støtte15.5.2025 10:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Klimaskovfondens nye runde med støtte til skovrejsning bliver første mulighed for at få højere støtte efter Den Grønne Trepart. Fonden forventer at give indkomstkompensation oveni støtten til selve skovrejsningen allerede fra denne ansøgningsrunde. Samtidig forenkles ansøgningen, så træerne kan komme hurtigere i jorden.
Den første af sjællandske børns skove er plantet3.5.2025 08:38:00 CEST | Pressemeddelelse
Den første af Børnenes Skove er nu plantet og skal vokse op sammen med de sjællandske børn. Børn fra Toreby på Lolland hjalp til med at plante træer på marken, der nu bliver omdannet til en skov til oplevelser, leg og læring.
Inivtation til pressen: Vær med når den første af Børnenes Skove plantes i Toreby28.4.2025 08:38:00 CEST | Pressemeddelelse
Fredag den 2. maj kl. 13-14.30 planter Torebys børn, Guldborgsund Kommune og Region Sjælland træer i den nye skov, der kommer til at ligge helt tæt på den nye skole i Toreby. Skoven er finansieret af Region Sjællands klimabidrag – der svarer til et træ per barn født i regionen i år og de kommende år - og den skal have faciliteter, der gør den særligt velegnet for børn at opdage, lege og lære om naturen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum