Hjørring Kommune

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

Del

Vi har al mulig grund til at være stolte af vores fiskere, som hver dag leverer sunde og klimavenlige fødevarer, og som bidrager med tusindvis af arbejdspladser, ikke mindst i det nordjyske. 

Det er udmeldingen fra bestyrelsen for Nordjysk Fiskerikommune Netværk, som netop har holdt møde på Læsø.

Vi er rigtig glade for, at miljøministeren har afvist den meget kritiserede rapport om trawlfiskeri fra Århus Universitet. Nu kan beslutninger om havmiljøet træffes på grundlag af korrekte oplysninger. Vi har nu en enestående mulighed for at genstarte dialogen om, hvordan vi beskytter vores havmiljø. En dialog, som fiskerierhvervet er en væsentlig medspiller i. Fiskerne har længe efterlyst en mere faktabaseret diskussion om trawlfiskeriet, som i dag er markant anderledes end det var for flere årtier siden. Fiskeriet er afhængig af et sundt havmiljø og er villig til at bidrage til det, lyder det fra netværket.

Fiskeriet er et vigtigt erhverv i Nordjylland. 2/3 af fiskeriets landinger i Danmark sker i de nordjyske fiskerikommuner. Når fiskeriet kommer i modvind og får skyld for at medvírke til dårligere havmiljø rammer det derfor Nordylland særligt hårdt. 

Derfor har de fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland - Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Thisted, Jammerbugt og Morsø - sammen etableret Nordjysk Fiskerikommune Netværk. 

Netværket er et politisk samarbejde, hvis formål er at påvirke rammevilkårene for fiskeriet i tæt dialog med erhvervet og skabe øget politisk fokus på fiskerierhvervets store betydning for de seks medlemskommuner.  

Nordjysk Fiskerikommune Netværk har fokus på fiskerierhvervets betydning ifht:

  • beskæftigelse, bosætning og skattegrundlag i de nordjyske fiskerikommuner
  • fiskerikommunernes og lokalsamfundenes identitet, herunder kystfiskerkulturen
  • at fastholde og medvirke til udviklingen af eksisterende virksomheder indenfor fiskeri, akvakultur og følgeindustri samt at tiltrække nye aktiviteter til områderne
  • fiskerikommunernes fokus på den samlede værdikæde for de fiskeriafhængige erhverv

Kontakter

Borgmester og formand for Nordjysk Fiskerikommune Netværk Søren Smalbro, tlf. 41 22 30 10
Formand for Strandby Fiskeriforening og Kreds Nord Claus Hjørne Pedersen, tlf. 40 46 56 53

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Handleplan skal løse problemer på kommunalt botilbud15.8.2024 11:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter omfattende undersøgelser af forholdene på det kommunale botilbud Aage Holms Vej har Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune tilsluttet sig en handleplan, der skal rette op på en række problemer på botilbuddet. Handleplanen blev drøftet på et møde tirsdag og indebærer blandt andet forbedret samarbejde med pårørende, bedre arbejdstidsplanlægning og nedlæggelse af botilbuddets skærmede afsnit.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye