TREFOR

Manglende tilslutning stopper fjernvarmeprojekt i Grejs og Hornstrup

Del

TREFOR Varme afblæser udrulningen af fjernvarme i det nordlige Vejle. Tilslutningen blandt beboere i området har ikke været stor nok til, at projektet kan gennemføres.   

Der kommer ikke fjernvarme i Grejs, Hornstrup og Hornstrup Kirkeby i det nordlige Vejle. Sådan lyder konklusionen, efter TREFOR Varme og Vejle Kommune har bedt beboerne i områderne tage stilling til projektet.

”Vi må desværre meddele, at det planlagte fjernvarmeprojekt i Grejs og Hornstrup ikke bliver gennemført. Tilslutningen fra de lokale beboere har ikke været tilstrækkelig stor til, at vi i TREFOR Varme kan realisere projektet,” siger Kristian Rasmussen, varmeforsyningschef i TREFOR Varme.

Boligejere og virksomheder i de tre landsbyer fik før sommerferien mulighed for at sige ja tak til at modtage et tilbud på at få etableret fjernvarme. Dog skulle det, der svarer til 60 procent af områdets beboere, acceptere tilbuddet, for at TREFOR Varme kunne gå videre med opgaven.

”For to år siden skabte høje gaspriser og energikrise stor efterspørgsel på miljøvenlig og økonomisk fordelagtig fjernvarme. Det er tydeligt, at det i dag ikke fylder på samme måde hos den enkelte husejer i dag. Vi ville gerne have koblet områderne på fjernvarmenettet, men det er beboernes valg, og vi respekterer naturligvis, at de siger nej tak," siger Kristian Rasmussen.

Cirka halvdelen af de nødvendige husstande ønskede fjernvarmen udrullet til landsbyerne. Dermed kan TREFOR Varme ikke overholde de økonomiske rammer for projektet, som derfor bliver skrinlagt.

På trods af, at det ikke bliver muligt at få fjernvarme til Hornstrup-Grejs ved det nuværende projekt, vil TREFOR og Vejle Kommune i den kommende tid se på mulighederne for på anden vis at etablere kollektiv varme til borgerne i Grejs-Hornstrup området.

Vejle Kommune forventer at indbyde til et borgermøde senere på året, hvor man vil svare på spørgsmål og sammen drøfte alternative muligheder. Der har været en stor frivillig indsats fra den lokale varmegruppe, der fortsat har en interesse for kollektiv varme i området.

TREFOR Varme er i færd med at udrulle fjernvarme en række andre steder i Trekantområdet. Blandt andet i Vester Nebel, Gravens og Almind i det nordlige Kolding, hvor mange af beboerne kan se frem til at blive koblet på fjernvarmenettet. I andre områder i Trekantområdet skal beboerne inden længe tage stilling til om de ønsker fjernvarme.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst:

Kristian Rasmussen, varmeforsyningschef i TREFOR Varme på telefon 2036 7368

Christina Rytz Hermansen, Industri & Landbrug Teknik & Miljø Vejle Kommune på telefon 2025 6044

Følg pressemeddelelser fra TREFOR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TREFOR

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye