Kræftens Bekæmpelse

Budgetforlig er godt nyt for kræftpatienter med senfølger

Del

Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Midtjylland glæder sig over, at flere senfølgeramte kræftpatienter fremover kan få hjælp.

Regionsrådet i Midtjylland indgik tirsdag 3. september budgetforlig for 2025.

I forliget er der et væsentligt fokus på at styrke indsatser overfor regionens kræftpatienter med senfølger.

Det glæder Jonna Nymann Pedersen, formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Midtjylland, sig over:

- Kræftens Bekæmpelses Barometerundersøgelse viser, at 70 procent af kræftpatienterne oplever senfølger – og ud af dem, der har brug for hjælp, oplever op mod 3 ud af 4 ikke at få den i tilstrækkelig grad. Det er alt for mange, og det er vigtigt, at flere får hjælp, siger Jonna Nymann Pedersen.

Forliget betyder, at regionen nu kan tage konkrete skridt til at oprette senfølgeklinikker, hvor senfølgeramte kan få den nødvendige hjælp.

- Jeg rigtig glad for, at regionen styrker senfølgeområdet - også for de generelle senfølger. Det betyder, at kræftpatienterne i Midtjylland fremover ved, hvor de kan få den nødvendige hjælp og ikke fortsat må cykle rundt i systemet, siger Jonna Nymann Pedersen.

Udover fokus på styrkelse af senfølgeområdet er der også afsat midler til brug af kunstig intelligens (AI) i sundhedsvæsenet.

- Brugen af kunstig intelligens kan optimere diagnosticering og behandling af kræft. Vi ser frem til at følge udviklingen af disse teknologier i praksis til gavn for patienterne, siger Jonna Nymann Pedersen.

Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Midtjylland glæder også sig over, at der med budgetforliget er lagt gode trædesten for fremtidens sundhedsvæsen. Det vili gavne ikke bare kræftpatienter, men også patienter med fysisk eller psykisk sygdom i regionen.

Der er afsat i alt 31,2 mia. kr. til sundhedsområdet i Region Midtjylland i det nye budget.

Nøgleord

Kontakter

Om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største sygdomsbekæmpende forening. Vi arbejder med forskning i kræft, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Vores mål er, at færre får kræft, at flere overlever kræft - og at flere får et bedre liv med og efter kræft.

Besøg os på Cancer.dk.

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye