Små lokale virksomheder, store globale muligheder: Ny indsats baner vejen
250 små virksomheder fra Østersøregionen skal kickstarte deres internationale aktiviteter inden for de næste tre år. Det er ambitionen bag den nye indsats BSR Go-abroad, som er med virksomhederne hele vejen fra den indledende kortlægning og markedsvurdering til deres første internationale tiltag og samarbejder.
For små virksomheder kan det globale marked virke enormt og uoverskueligt, og internationalisering står ikke altid højest på to-do-listen. Men det vil den nye indsats BSR Go-abroad nu lave om på. Med Erhvervshus Sjælland i spidsen som projektleder og ansvarlig projektholder er ambitionen at hjælpe 250 små virksomheder fra Østersøregionen ud på det globale marked i løbet af tre år.
“Det er misforstået, at det globale marked kun er for de store virksomheder. Selv mindre virksomhed med under ti ansatte – de såkaldte mikro-SMV'er – kan drage fordel af en international strategi, for eksempel gennem værdikædesamarbejder. Det er BSR Go-abroad sat i verden for at hjælpe små virksomheder med at opdage og realisere,” siger Jimmy Faustin Andersen, der er projektleder i Erhvervshus Sjælland og på den nye indsats.
Han forklarer, at der er store fordele ved internationalisering, uanset virksomhedens størrelse. Alligevel var det kun 6,3 procent af mikro-SMV'erne i Østersøregionen, der eksporterede i 2020.
“Vi ved fra undersøgelser, at de mikro-SMV'er, der opererer på det internationale marked, står langt stærkere end dem, der kun er på deres såkaldte hjemmemarked. Det samme viser erfaringer efter pandemien. Så der et kæmpe potentiale, som vi skal blive bedre til at udnytte,” siger Jimmy Faustin Andersen og uddyber:
“Erhvervshus Sjælland hjælper blandt andet små og mellemstore virksomheder med at stå stærkere på deres internationale ben ved at åbne deres øjne for markedspotentialer. Vi er glade for, at vi med den nye indsats kan give dem endnu flere muligheder og gøre dem mere modstandsdygtige, når de skal ud på det globale marked.”
I BSR Go-abroad starter virksomhederne med at få en 360 graders screening af deres nuværende potentiale og udfordringer ved internationalisering. Ud fra den laves en konkret handlingsplan tilpasset den enkelte virksomhed.
Undervejs i forløbet får de desuden viden og værktøjer via online kurser med nogle af Danmarks førende eksporteksperter, adgang til netværk med både partnere og 250 internationale ligesindede ejerledere på tværs af Østersøen, match-making med samarbejdspartnere og kunder i de lande, der er med i projektet, og meget mere.
Med andre ord bliver de fulgt tæt og får vejledning målrettet deres individuelle behov og ambitioner.
Regional og lokal tilstedeværelse i fokus
Selvom målet er på det internationale marked, er BSR Go-abroad bygget op om både regional og helt lokal tilstedeværelse. Det er essentielt for at få virksomhederne helt i mål og lykkes med projektet ambitioner, fortæller Nicolaj Sand, forretningsudvikler i Business Lolland-Falster, som skal være med til rekruttere virksomheder både lokalt og regionalt.
“Verden bliver mere og mere international, og det kan vi også mærke hos os; særligt Femern-forbindelsen har boostet den proces. Derfor er det vigtigt, at vi også kan hjælpe selv de helt små virksomheder med at være attraktive internationale samarbejdspartnere, så de også får en fod ind på det globale marked,” siger han og uddyber:
“Vi kender virksomhederne i vores område rigtig godt og følger dem tæt. De trygge rammer og den tætte relation gør, at vi kan tale direkte ind i deres ofte lokale hverdag og ud i den globale kontekst. Det skaber den kobling, som er vigtig, når man vil arbejde med internationalisering – og særligt som mindre virksomhed.”
BSR Go-abroad er en ny indsats, der netop er sat i søen og løber frem til sommeren 2027. Målet er at hjælpe 250 mikro-SMV'er fra Østersøregionen ud på det globale marked.
Om BSR Go-abroad
BSR Go-abroad er en indsats, der hjælper små virksomheder (op til ti ansatte) i Østersøregionen (engelsk: Baltic Sea Region) med at kickstarte deres internationale aktiviteter. Potentialet er stort; fra begyndende regionale ekspanderinger og salg til optimering og tilpasning af værdikæder og partnerskaber.
BSR Go-abroad er et samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland, Business Lolland-Falster samt seks andre projektpartnere i Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Estland og Polen. Projektet støttes af EU Interreg Baltic Sea Region og løber frem til sommeren 2027.
Læs mere her: https://ehsj.dk/content/ydelser/bsr-go-abroad/014dfd62-ad68-46bc-8d5d-0e4b7322b1dd/
Nøgleord
Kontakter
Caroline Ge-Ge KellerPressekonsulentErhvervshus Sjælland
Tlf:53727186cgk@ehsj.dkBilleder
Om Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.
Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.
Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.
Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk
Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland
Dynelectro sætter Danmark på verdenskortet for lagring af grøn energi8.11.2024 06:00:00 CET | Nyhed
De seneste seks år har Dynelectro udviklet, testet og produkt-modnet verdens mest kost-effektive Power-to-X -løsning til at gemme grøn energi. Med deres elektrolyse-løsning konverteres op mod 90 procent af den tilførte elektricitet til brint, uden at man går på kompromis anlæggets levetid. Næste år går de i kommerciel skala og bliver dermed en afgørende spiller i Danmarks udvikling af grøn energi.
Materialepladsen i kraftig fremgang og klar på 2025: “Hos os går intet til spilde”7.11.2024 06:00:00 CET | Nyhed
Det startede som en idé om at udnytte materialer til fulde til gavn for både private og erhverv. I dag, ti år senere, er Materialepladsen at finde fem forskellige steder på Sjælland. Men med stort fokus på digitalisering og bæredygtighed er ambitionerne fortsat tårnhøje.
Sjællandske virksomheder med globalt udsyn: “Det gør os mere konkurrencedygtige”6.11.2024 07:02:43 CET | Nyhed
Verden er under konstant forandring, og som virksomhed kan det være svært at navigere i, hvis man gerne vil eksportere. Derfor samledes mere end 100 virksomheder til en dag i eksportens tegn hos Erhvervshus Sjælland for at blive klogere på både muligheder og udfordringer.
Scangrading sikrer sukker i høj kvalitet med AI – nu vil de markere sig på det tyske marked23.10.2024 06:00:00 CEST | Nyhed
Hvad der startede som viden om AI, fiskeri og sukkerproduktion, er i dag blevet til en førende udvikler af kvalitetssikring til sukkerindustrien. Nu satser Scangrading i Sakskøbing på det tyske marked.
Stort potentiale for øget dansk-tyskt samarbejde - Ny rapport fra Interreg-projektet Fehmarn Belt Innovation er udgivet10.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er store potentiale for styrket samarbejde mellem Danmark og Tyskland. Det viser en ny rapport udarbejdet af projektet Fehmarn Belt Innovation med Erhvervshus Sjælland i spidsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum