VIA University College

VIA udgiver sin tredje ESG-rapport

Del

VIA University College har netop udgivet en ny ESG-rapport, der sætter fokus på professionshøjskolens arbejde for en mere bæredygtig fremtid. 

CO2-udledninger fra bygninger, indkøb og transport. Det er nogle af de beregninger, man kan læse om i VIA University Colleges ESG-rapport for 2023.

Rapporten indeholder opgørelser af VIAs CO2-udledning på en række områder samt artikler om professionshøjskolens indsatser for at minimere det negative klimaaftryk og arbejde ansvarligt med bæredygtig udvikling, sociale forhold og ledelse.

"Vi er tilfredse med at kunne præsentere denne ESG-rapport, som udgør et solidt fundament for vores arbejde med bæredygtig udvikling på flere områder. Rapporten viser ikke kun, hvor vi står i dag, men også, hvor vi skal hen for at skabe en mere bæredygtig fremtid," siger professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard

Rapporten peger ikke entydigt på en positiv eller negativ udvikling i VIAs CO2-udledning, da datagrundlaget hvert år bliver mere kvalificeret. Det er derfor svært at sammenligne fra år til år. Samtidig er der eksterne faktorer, der har afgørende betydning for opgørelserne.

Rapport med artikler og eksempler
I ESG-rapporten kan man læse konkrete eksempler på VIAs arbejde med at sænke energi- og ressourceforbruget, f.eks. ved at bruge it-udstyr i længere tid, styre indeklimaet mere intelligent og sætte fokus på klimaet i indkøbsaftaler. Samtidig har VIAs kantiner indført mere grønt på menuen og mindre kød.

"Vi arbejder desuden for, at bæredygtig udvikling bliver en integreret del af alle uddannelserne på VIA, så vores studerende kan være med til at påvirke samfundet i en positiv retning, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Derfor er det også en ambition, at vi som uddannelsesinstitution forsøger at begrænse vores eget klimaaftryk," siger Kirsten Suhr Bundgaard.

ESG-rapporten handler også om bæredygtighed i forhold til ledelse og sociale forhold. Man kan blandt andet læse om tiltag for at skabe en inkluderende studiestart og om undervisningen i FNs Verdensmål og globale udfordringer.

Forskning i bedre materialer
Inden for forskning arbejder VIA med bæredygtighed, bl.a. med forskning i genanvendelse af materialer og udvikling af metoder til at producere hamp i stedet for bomuld til tekstiler

"Vores ESG-rapport er ikke blot et regnskab, men også et værktøj til inspiration og dialog om bæredygtig udvikling. Den dialog vil vi gerne invitere alle interesserede til at deltage i, for vi har ikke alle svarene på forhånd. Vi møder dilemmaer, vi prøver os frem, og vi lærer af det, vi gør. Vi håber også, at andre kan lære af vores processer og resultater,” siger Kirsten Suhr Bundgaard.

Læs VIAs ESG-rapport 2023

Fakta: VIAs arbejde med bæredygtig udvikling

VIAs ESG-rapport bygger på en potentialeanalyse fra 2023. På baggrund af analysen arbejder VIA med en klimahandlingsplan, der fokuserer på tre hovedtemaer: effektiv og grøn energi, god og grønnere brug samt grøn mobilitet. VIA har nedsat syv handlingsgrupper, der i 2024 skal udvikle konkrete forslag til CO2-reduktioner inden for disse områder. Ved udgangen af året kommer handlingsgrupperne med konkrete anbefalinger.

Læs mere om VIAs arbejde med bæredygtig udvikling på via.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard
Professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard
Download
ESG-rapport forside
ESG-rapport forside
Download
Download

Links

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 19.300 studerende på flere end 40 videregående uddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved at uddanne og efteruddanne blandt andet lærere, pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere, ingeniørere, bygningskonstruktørere og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i 10 forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Igen i år er der mange ledige studiepladser på professionsuddannelserne i Region Midtjylland25.7.2024 15:55:16 CEST | Pressemeddelelse

VIAs nye professionsbacheloruddannelser kommer godt fra start. Men samlet har VIA i år kun optaget tre studerende flere end i fjor. Dermed er der igen i år flere hundrede studiepladser, der ikke er fyldt op – blandt andet på sundhedsuddannelserne samt på uddannelserne til pædagog, lærer og socialrådgiver. VIAs prorektor håber på mange ansøgere til de tomme stole i de kommende uger og appellerer til en snarlig politisk reform.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye