Viborg Kommune

Bredt forlig løfter skolerne i Viborg Kommune markant

Del

Der er enighed om et økonomisk løft af folkeskolerne i Viborg Kommune med samlet over 200 mio. kr. over de kommende 4 år, efter alle byrådets partier tirsdag den 3. september blev enige om budgettet for 2025

Samtlige partier i Viborg Byråd blev tirsdag enige om et budgetforlig for 2025, der betyder et markant løft af folkeskolerne.
Samtlige partier i Viborg Byråd blev tirsdag enige om et budgetforlig for 2025, der betyder et markant løft af folkeskolerne.

Efter to dages budgetkonference blev alle partier i Viborg Byråd tirsdag enige om et budgetforlig for 2025.

Et forlig, der over de næste fire år samlet løfter folkeskolerne med over 200 millioner kroner.

- De fleste har nok været klar over, at skoleøkonomien i Viborg Kommune er udfordret på grund af faldende børnetal og flere børn med særlige behov. Derfor er jeg meget glad for, at alle partier er gået konstruktivt ind i forhandlingerne med det formål at skabe sikkerhed om de fremtidige rammer for folkeskolen i Viborg Kommune, siger borgmester Ulrik Wilbek.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu er enige om den overordnede ramme for økonomien. Jeg glæder mig til, at vi senere i processen kan melde den samlede plan for skoleområdet ud. Vi er enige om rammerne, men mangler at finpudse detaljerne, fortsætter Ulrik Wilbek.

Betalt parkering i Viborg
Det er dog ikke kun folkeskolen, der har været til debat under budgetforhandlingerne.

Det blev også besluttet at indføre betalt parkering i Viborg midtby. Det sker både for at få flere ledige parkeringspladser og skabe større fleksibilitet.

Helt konkret bliver det fremover muligt at parkere gratis i én time, hvorefter bilisterne skal betale 15 kroner i timen.

- Det kan nogle gange være svært at finde en parkeringsplads i midtbyen. Det bliver forhåbentligt nemmere, når vi nu indfører betalt parkering. Samtidig viser beregninger, at det vil bidrage med omkring 9 millioner kroner. En del af de penge skal bruges til at udvikle Viborg midtby, siger Ulrik Wilbek.

Placering af nyt botilbud
Et andet emne, der har været diskuteret meget det seneste år, har været placeringen af et nyt socialt botilbud.

I forbindelse med budgetforhandlingerne er der fundet finansiering af botilbuddet, og samtidig blev partierne enige om en placering.

Der igangsættes således en planlægning af botilbuddet i Viborg i Spangsdal ved Randersvej.

- Placeringen af det nye botilbud har været en lang proces, og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu har fundet en placering, som alle partier er enige om, siger Ulrik Wilbek.

Også når det gælder klimaområdet, indeholder budgetforliget en række ambitiøse initiativer, ligesom der også bliver tilført økonomi til ældreområdet.

Hele teksten til budgetforliget samt et overblik over budgettet for 2025 kan ses i de vedhæftede filer.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye