Viborg Bibliotekerne

Hvordan skaber vi de bedste betingelser for børns legeliv?

Del

Dette spørgsmål er aftenens tema, når Bjerringbro Folkeuniversitet inviterer til sæsonens første foredrag tirsdag den 24. september 

Niels Falk Hansen
Niels Falk Hansen

Tag med på en opdagelsesrejse ind i børns legeuniverser. Når børn leger, åbner der sig en verden af magiske eventyr, berigende oplevelser og stærke venskaber. 

Men legen har også brug for kreativ næring og medspil fra de voksne – både forældrene derhjemme og de professionelle pædagoger i vuggestuer, daginstitutioner og fritidstilbud.

Oplægsholder Nils Falk Hansen har forsket i voksnes deltagelse i børns fantasileg som en del af sit ph.d.-projekt på Aarhus Universitet. Sammen med Nils dykker vi ned i aktuel forskning, praksiseksempler og fælles samtale om et af tidens vigtigste spørgsmål: Hvordan kan vi som voksne skabe de bedste betingelser for et godt og mangfoldigt legeliv for vores børn?

Nils vil blandt andet fokusere på fysiske legemiljøer og legeredskaber, voksnes ordenslængsel og tidsstyring som udfordringer. Han vil også komme ind på, hvordan voksne kan inspirere og støtte børns legefordybelse, legeglæde og legefællesskaber.

Om Nils Falk Hansen
Nils Falk Hansen har tidligere været lektor på pædagoguddannelsen og arbejder nu som selvstændig konsulent indenfor dag- og fritidspædagogik. Han har skrevet en lang række artikler om leg, æstetik og kreativitet som pædagogiske drivkræfter, og arbejder tæt sammen med kommuner, daginstitutioner og skoler rundt omkring i hele landet om udvikling af stimulerende legemiljøer og stærke legekulturer.

Foredraget holdes i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek d. 24. september kl. 19 og er arrangeret i samarbejde med Bjerringbro Folkeuniversitet. En billet koster 60 kr. inkl. kaffe (studerende 30 kr.). Billetter kan købes via viborgbib.dk/arrangementer eller på bibliotekerne i Viborg Kommune.

Kontakter

Anette Koue, Viborg Bibliotekerne
a6k@viborg.dk, 8787 3413

Billeder

Nils Falk Hansen
Nils Falk Hansen
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye