En grønnere, privat boligmasse kræver økonomiske incitamenter
Mens en genindførsel af håndværkerfradraget kan forøge aktiviteten i byggebranchen, som i forvejen kører på de høje nagler, har undersøgelser vist, at boligejerne er mere tilbøjelige til at lave klimainvesteringer, hvis de oplever økonomiske incitamenter.
Er du boligejer med planer om at igangsætte byggeprojekter i din bolig, ved du sikkert allerede, at byggeudgifterne er steget væsentligt og at det kan være en udfordring at finde en håndværker, der har tid til at kigge forbi med værktøjskassen. Ender regeringens forslag om at genindføre håndværkerfradraget med at blive en realitet, kan den situation dog blive endnu mere presset. Det vurderer ejendomsmæglerkæden Estate.
-Allerede i dag er det sin sag at få realiseret et byggeprojekt, hvis ens tidshorisont er kort. Når håndværkerfradraget genindføres, er der imidlertid en stor sandsynlighed for, at det blot bliver endnu sværere for danske boligejere at få nogen til at hjælpe dem, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.
Derfor skal man ifølge ham væbne sig med tålmodighed og acceptere, at projekter fremover vil tage længere tid at realisere, end hvad man i første omgang kunne have håbet på. Men skal den private boligmasse gøres grønnere, er det en pris, der kan vise sig værd at betale.
-Fra tidligere undersøgelser og rundspørger, vi har foretaget blandt kunder og befolkningen, ved vi at flertallet vil vælge for eksempel at få lavet nye køkkener eller badeværelser fremfor klimatiltag i deres bolig. Idéen med at indføre et fradrag, som er målrettet klimaforbedringer, ser derfor ud til at være det, der skal til for, at boligejerne for alvor kommer i sving med den grønne omstilling, siger Thomas Hovgaard.
Han mener, at analysen bag håndværkerfradraget umiddelbart er fornuftig, selvom det kan betyde længere ventetider for boligejere og mere travlhed i byggebranchen.
-I sidste ende er det er spørgsmål om prioritering. Vil man realisere det enorme reduktionspotentiale, der ligger i den private boligmasse, bør man også kigge på boligejernes generelle adfærd. Og her ved vi, at der helst skal økonomiske incitamenter til, hvis man vil flytte noget. Selvom der kan være flere gode argumenter imod at indføre håndværkerfradraget lige nu, er det derfor nok noget af det, der skal til, hvis man vil ændre klimaindsatsen i den private boligmasse, siger Thomas Hovgaard.
Kontakter
Thomas HovgaardPresseansvarlig
Tlf:3083 1052Om Estate
Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.
Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.
Følg pressemeddelelser fra Estate
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Estate
Boligkøberne er begyndt at skrue bissen på igen25.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ifølge de historiske boligmarkedsstatistikker begynder størrelsen på de afslag, der gives i forbindelse med en bolighandel at stige, når bladene begynder at falde af træerne. 2024 er ingen undtagelse.
Udbudspriserne på ejerlejligheder nåede rekordniveau i august20.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er ikke hver dag, at boligmarkedet skriver historie med en ny rekord. Men det står nu klart, at ejerlejlighederne blev udbudt til historisk høje priser i august måned.
Boligudbuddet er steget med næsten 7.000 boliger på et år18.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De seneste tolv måneder er boligudbuddet steget med 16 pct. Stigningen skyldes ifølge landsdækkende mæglerkæde, at der igen er kommet tro på et stabilt boligmarked efter en periode med inflation og rentestigninger.
Både boligpriserne og salgstiderne steg i august15.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
August måned blev endnu en måned i 2024, hvor boligmarkedet viste sin råstyrke, som i høj grad skyldes en stærk dansk økonomi og stor tillid til boligmarkedet.
Københavnere bor oftere til leje end folk i resten af landet13.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er i høj grad geografisk betinget, om man bor til leje eller ejer den bolig, man bor i. De fleste valg træffes på baggrund af boligudbud, økonomi og tradition.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum