DI Hovedstaden

Lokale virksomheder giver Hillerød Kommune dårlig placering i erhvervsvenlighed

Del

Hillerød Kommune er i år gået tilbage i Dansk Industris årlige måling af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Hillerød får en placering som nr. 86 ud af 91 kommuner, en tilbagegang fra sidste års placering som nr. 81, og ligger dermed i den tunge ende af erhvervsvenlighedsmålingen.

 

Den generelle tilbagegang til Hillerød i erhvervsvenlighedsmålingen skyldes bl.a. tilbageskridt i form af markant mindre tilfredshed med kommunens udbudsproces overfor private leverandører.

- Det er ærgerligt, at Hillerød er gået tilbage i erhvervsvenlighedsmålingen. Vi oplever, at Hillerød ønsker erhvervslivet og prioriterer virksomhederne. Men der er behov for at se udbudsprocessen efter i sømmene for at sikre, at den bliver bedre og mere smidig for leverandørerne, siger Peter Lanng Nielsen, bestyrelsesleder i DI Hovedstaden.

Hillerød Kommune har dog gjort fremskridt på arbejdskraftsområdet.

- Hillerød Kommune fortjener ros for deres indsats inden for arbejdskraftområdet, bl.a. med det stærke samarbejde i regi af Nordsjællands Rekrutteringsservice. Virksomhederne i Hillerød bedømmer kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft bedre i år end i 2023, siger Peter Lanng Nielsen.

Det går også frem på uddannelsesområdet. Det skyldes bl.a., at flere unge vælger en erhvervsuddannelse i år end i 2023.

- Det er glædeligt at se, at flere unge i Hillerød Kommune nu vælger en erhvervsuddannelse. Virksomhederne har brug for flere faglærte medarbejdere, og derfor er den positive udvikling i Hillerød værd at kvittere for, siger Peter Lanng Nielsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- 7.479 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

- 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information:

Ditte Rieland, presserådgiver i DI, tlf. 2246 7822 

Peter Lanng Nielsen, bestyrelsesleder i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790 

Ron Amir, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2321

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye