DI Hovedstaden

Ny undersøgelse: Herlev Kommune er blevet mere erhvervsvenlig

Del

Herlev Kommune er gået markant frem i Dansk Industris årlige måling af erhvervsvenligheden i landets kommuner. I år får Herlev en flot placering som nr. 52 ud af 91 kommuner, en forbedring på 34 pladser fra sidste års placering som nr. 86. 

- Herlev Kommune har vist, at de ønsker en tættere dialog med erhvervslivet og er villige til at lytte til virksomhedernes behov og ønsker. Derfor får de i år en fortjent fremgang i erhvervsvenlighedsmålingen. Jeg vil gerne kvittere for samarbejdet, og vi ser frem til at fortsætte den tætte dialog med Herlev Kommune, siger Mads Raaschou, bestyrelsesleder i DI Byggeri Hovedstaden.

Inden for sagsbehandlingsområdet er Herlev gået frem, hvilket bl.a. er et resultat af, at sagsbehandlingstiderne for byggesager er reduceret betydeligt.

- Herlev Kommune fortjener stor ros for deres indsats i at reducere sagsbehandlingstiderne for byggesager. En hurtig og effektiv byggesagsbehandling er afgørende for, at virksomhederne kan optimere deres planlægning og tid. Herlev skal fortsætte ad dette spor de kommende år, siger Mads Raaschou.

Også i brugen af private leverandører er Herlev gået markant frem. Det skyldes både, at Herlev konkurrenceudsætter flere opgaver, og at virksomhedernes tilfredshed med den kommunale udbudsproces er steget.

- Det er glædeligt, at Herlev Kommune har øget brugen af private leverandører, og at virksomhederne er mere tilfredse med udbudsprocessen. Det er til gavn for de virksomheder, der løser opgaver for Herlev og for kommunen, der får gavn af mere tilfredse leverandører, siger Mads Raaschou.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- 7.479 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

- 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information:

Ditte Rieland, presserådgiver i DI, tlf. 2246 7822 

Mads Raaschou, bestyrelsesleder i DI Byggeri Hovedstaden, tlf. 2844 0088 

Ron Amir, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2321

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye