DI Hovedstaden

Rudersdal Kommune oplever udfordringer i ny måling af erhvervsvenlighed

Del

Dansk Industri måler hvert år den lokale erhvervsvenlighed på tværs af landets kommuner. I år kommer Rudersdal Kommune ind på en samlet 84. plads ud af i alt 91. Det er et fald på 14 pladser i forhold til sidste års måling, hvor kommunen lå på en 70. plads.

På trods af den samlede tilbagegang i Rudersdal Kommunes erhvervsvenlighed er der fortsat positive elementer i målingen. Rudersdal Kommune er rykket 36 pladser frem på uddannelsesområdet fra en 74. plads i 2023 til en 38. plads i 2024.  Udviklingen er i høj grad drevet af god trivsel i kommunens folkeskoler samt gode karakterer ved folkeskolens afgangsprøve.

- Det er positivt at se den flotte fremgang på uddannelsesområdet. Det er et afgørende parameter for fremtidens arbejdsmarked, og det afspejler også kommunens stærke fokus på børn og unges læring og trivsel., siger bestyrelsesleder i DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.

Til gengæld viser resultaterne også nogle udfordringer. Den største tilbagegang ses i forhold til virksomhedernes dialog med kommunen, hvor Rudersdal Kommune går tilbage i målingen. Dette indikerer et behov for forbedret kommunikation og samarbejde mellem kommunen og det lokale erhvervsliv.

- Det er  en generel tilbagegang i Rudersdal Kommunes erhvervsvenlighed, og især tilbagegangen  i dialogen mellem erhvervslivet og kommunen bør være et opmærksomhedspunkt. Her er det vigtigt at få løftet både dialogen og samarbejdet med erhvervslivet samt i fællesskab finde nye løsninger, der kan lette nogle af de byrder, virksomhederne oplever, siger Peter Lanng Nielsen.

Et andet område, der kræver opmærksomhed, er skatter, gebyrer og erhvervsarealer, hvor erhvervslivet oplever økonomiske eller administrative byrder, der hæmmer vækst og udvikling.

- Det  bør  være et væsentligt fokusområde for Rudersdal Kommune at se på beskatningen af kommunes virksomheder. Det er ikke rimeligt at beskatningen af erhvervsejendomme – herunder dækningsafgiften – skal være så høj som det er tilfældet. Særligt ikke i lyset af at grundværdierne også er blandt de højeste i landet , afslutter Peter Lanng Nielsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.479 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information:

Ditte Rieland, presserådgiver i DI tlf. 2246 7822

Pernille Dalgaard-Duus, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 2612 3040

Peter Lanng Nielsen, bestyrelsesleder i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Behov for mere samarbejde mellem virksomheder og skoler i Nordsjælland16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervspraktik og klassebesøg hos lokale virksomheder er en del af skoleskemaet på nogle skoler i Nordsjælland. Men hvis det skal lykkes de nordsjællandske skoler allerede fra næste skoleår at opfylde nye lovkrav om, at alle elever skal i en uges erhvervspraktik, skal skolerne skabe kontakt til langt flere virksomheder. Udpeg en erhvervsplaymaker, lyder opfordringen fra DI Hovedstaden

Omkring hver tredje virksomhed i hovedstadsområdet samarbejder med en skole16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I hovedstadsområdet samarbejder kun 40 procent af virksomhederne med en lokal skole om f.eks. erhvervspraktik eller klassebesøg. Men det er alt for få, mener DI Hovedstaden, der opfordrer skolerne til at skrue op for samarbejdet med virksomhederne, hvis det skal lykkes allerede fra næste skoleår at finde en uges erhvervspraktik til alle elever i enten 7., 8. eller 9. klasse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye