DI Lolland-Falster

Guldborgsund Kommune viser fremgang på flere nøgleområder i den lokale erhvervsvenlighed

Del

I DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, har Guldborgsund Kommune oplevet en positiv udvikling i flere vigtige kategorier.

I årets undersøgelse af lokal erhvervsvenlighed rykker Guldborgsund kommune frem til en samlet 35. plads, hvilket er en markant fremgang fra sidste års 49. plads.

- Det er opmuntrende at se, at bestræbelser i Guldborgsund Kommune på at forbedre erhvervsvilkårene bliver anerkendt. Der bliver arbejdet målrettet med flere initiativer, og det er glædeligt at se, at det bærer frugt, siger Jakob Søndergaard Nielsen, bestyrelsesleder for DI Lolland-Falster.

Guldborgsund Kommune har opnået sin bedste placering i kategorien ’brug af private leverandører’, hvor kommunen indtager en imponerende 4. plads. Derudover er der også en betydelig fremgang i kategorien ’grøn udvikling’, hvor kommunen er rykket fra en 30. plads i 2023 til en 19. plads i 2024.

- Brugen af private leverandører er vigtig for vores lokale erhvervsdrivende, da det dels skaber en mere effektiv og konkurrencedygtig offentlig sektor, og samtidig er med til at udvikle det lokale erhvervsliv. Vores fremgang i den grønne udvikling viser også, at vi er på rette vej mod en bæredygtig fremtid, forklarer Jakob Søndergaard Nielsen.

En af de største udfordringer for Guldborgsund Kommune ligger i kategorien ’uddannelse’, hvor kommunen på trods af en lille fremgang stadig ligger i den kedelige ende på en 77. plads. Området kræver fortsat opmærksomhed.

- Uddannelse er en af de vigtigste faktorer for at sikre en kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Uddannelse har i en længere årrække været en mærkesag for DI Lolland-Falster, og der er forskellige indsatser og samarbejder i gang, men vi er fortsat et stykke fra målet, siger Jakob Søndergaard Nielsen.

Kommunen har gjort mindre fremskridt i kategorien ’Arbejdskraft’, hvor kommunen er rykket fra en 72. plads i 2023 til en 63. plads i 2024. Dette viser, at der er en positiv udvikling i at tiltrække og fastholde arbejdskraft i kommunen.

- Det er afgørende for vores lokale virksomheder at have adgang til kvalificeret arbejdskraft. Vi vil fortsætte med at fokusere på initiativer, der kan forbedre rekruttering og tilknytning af medarbejdere, udtaler Jakob Søndergaard Nielsen.

Guldborgsund Kommune har samlet set oplevet en flot fremgang i årets undersøgelse, hvilket afspejler de positive effekter af de initiativer, der er sat i værk. DI Lolland-Falster vil fortsat arbejde tæt sammen med kommunen for at styrke erhvervsvenligheden og skabe endnu bedre vilkår for de lokale virksomheder.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.479 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information

  • Camilla Weigel, presserådgiver, tlf. 2834 5366, mail CAWE@di.dk
  • Lars Magnus Christensen, chefkonsulent, tlf. 4127 2838, mail: LMLC@di.dk
  •  

Følg pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye