DI Vestsjælland

Stigende utilfredshed med Kalundborg Kommune på trods af byggeboom

Del

Kalundborg kommune bliver i år nummer 79 ud af i alt 91 i Dansk Industris (DI) årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Placeringen skyldes blandt andet et dårligere ry.

Kalundborg kommune er et af de steder på Sjælland, hvor der sker allermest i forhold til erhvervsudvikling, og det går stærkt i disse år. Men kommunen daler fra en plads som nummer 59 sidste år til en plads som nummer 79 i år.

Udviklingen skyldes blandt andet at virksomhedernes anbefaling af kommunen til andre går fra nr. 43 til nr. 78 og at tilfredsheden med kommunens erhvervsvenlighed er dalet til en 50. plads i 2024 fra 33. plads i 2023.

- Kalundborg kommune oplever i øjeblikket et stort byggeboom. Desværre oplever erhvervslivet ikke at kommunens serviceniveau følger med, og det afspejler sig tydeligt i virksomhedernes tilfredshed med kommunen. Men det er heldigvis også noget, man hurtigt kan komme efter igen med de rette initiativer, siger Jan Bybjerg Pedersen, der er bestyrelsesleder for DI Vestsjælland.

En anden vigtig parameter er information og dialog, og her står det skidt til, hvis man spørger virksomhederne, hvad det også gjorde før – men i år, lander kommunen helt nede på en 85. plads, hvilket skyldes både et stort fald i tilfredsheden med politikernes dialog med virksomheder, såvel som kommunens formidling af væsentlig information.

- Kommunen har brug for at lytte mere til det lokale erhvervsliv og indgå i en dialog, hvor der kan tales om problemer og løsninger i denne her situation, hvor der er et voldsomt byggeboom i gang. Her er det i den grad vigtigt med information, så frustrationerne bliver mindre og tålmodigheden større, siger Jan Bybjerg Pedersen.

På andre vigtige områder, som arbejdskraft og uddannelse såvel som erhvervsarealer, skatter og gebyrer ligger Kalundborg dog pænt i midterfeltet. Infrastruktur er imidlertid stadig en udfordring, og her ligger Kalundborg nu på en 87. plads.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.479 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information

  • Camilla Weigel, presserådgiver, tlf. 2834 5366, mail CAWE@di.dk
  • Lars Magnus Christensen, chefkonsulent, tlf. 4127 2838, mail: LMLC@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye