DI Aalborg

Mariagerfjord Kommune falder tilbage i DI-undersøgelse

Del

Efter et flot spring frem sidste år, falder Mariagerfjord Kommune overraskende tilbage i Dansk Industris årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed.  

Efter et par år med en flot udvikling i Mariagerfjord Kommunes erhvervsvenlighed, falder kommunen i år 25 pladser tilbage i Dansk Industris årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed, hvor de lander på en samlet 55. plads. Det er særligt i kategorien ”Overordnet erhvervsvenlighed”, at Mariagerfjord Kommune går tilbage.

- Det kommer ærligt talt lidt bag på mig, at Mariagerfjord Kommune falder tilbage. Vi oplever en stor vilje til dialog og inddragelse samt et godt og forpligtende samarbejde. Men her ser vi altså, at der er virksomheder i området, som ikke deler den oplevelse, og det skal vi naturligvis være opmærksomme på, lyder det fra DI Aalborgs formand, Peter Birkegaard.

Blandt de bedste på uddannelsesområdet

Der er dog også positive at elementer at hive frem for Mariagerfjord Kommune, og det er værd at bemærke, at kommunen lander på en samlet femteplads i kategorien ”Uddannelse”. Her kigger man bl.a. på kompetencedækning og trivsel i folkeskolen, og der spørges også til samarbejdet mellem virksomheder og grundskole.

 - Det er fuldt fortjent, at Mariagerfjord Kommune scorer højt på uddannelsesområdet. De skaber forpligtende samarbejder med virksomhederne på uddannelsesområdet, og de gør et kæmpe arbejde for at skabe et attraktivt område for de unge med gode uddannelsesmuligheder. Det lykkes man ikke med over natten, men jeg må sige, de er godt i gang og godt på vej, lyder det anerkendende Peter Birkegaard.  

Hos DI fremhæves særligt ét projekt som særligt perspektivrigt:

- Jeg vil gerne slutte med at udtrykke vores fulde støtte til projektet, Uddannelsesby Hobro, der favner en række aktiviteter og tiltag rettet mod de unge. Alt fra jobmesser og inspirationsdage til forpligtende partnerskabsaftaler med lokale virksomheder til indsatsen for at skabe et attraktivt campusområde på havnen i Hobro. Et initiativ, som i den grad samler virksomheder og organisationer på tværs af kommunen om vigtigt formål, og det er ganske beundringsværdigt, lyder det fra bestyrelseslederen. 

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk, at DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Nis Peder Kolby, tlf.  4032 3400, mail NIPK@DI.DK eller seniorchefkonsulent Henrik Marcher Larsen, tlf. 4015 8858, mail HEML@DI.DK

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye