Det grønne arbejdsmarked: Sådan omsætter vi anbefalinger til praksis
Green Innovation Week omsætter anbefalinger fra analysen om fremtidens grønne arbejdsmarked fra CONCITO og Tænketanken Mandag Morgen til praksis sammen med virksomheder, organisationer og uddannelser. Senere på året udgives erfaringerne via fire cases i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen.

Et årshjul af bidrag og aktiviteter kulminerer i event
Efter tre lokale/regionale udgaver af Green Innovation Week forberedes der i disse dage et stort event i Skive, hvor deltagerne er unge under uddannelse og virksomheder fra hele landet. Eventet kulminerer med hundredvis af elevers, studerendes og virksomheders forberedelse af bæredygtige bidrag og aktiviteter, der tilsammen udgør eventets program og rammer. Green Innovation Week er dermed ikke bare en begivenhed; den er en metode til at forme fremtidens grønne arbejdsmarked ved at koble nødvendige grønne kompetencer direkte i uddannelsernes årshjul.
Med udgangspunkt i analysen om fremtidens grønne arbejdsmarked er arrangørerne dykket ned i afgørende kompetencer til det grønne arbejdsmarked. Via samarbejde med blandt andet erhvervsskolernes videnscentre, organisationer som Ungdomsbureauet, Partnerskabshuset Krydsfelt, Sustainable Change Makers, UNESCOs Verdensmålsskoler, Lærlinge for Bæredygtighed, Boss Ladies, uddannelserne og erhvervslivet selv, skabes der overgange fra uddannelse til det grønne arbejdsmarked via forskellige samarbejder og aktivitetsspor. Projektleder for Green Innovation Week, Louise Vilsgaard, forklarer:
”Vi gør den grønne omstilling konkret og i øjenhøjde på tværs af fag ved at koble den grønne omstilling fra virksomhederne ind i læringsmål på uddannelserne og omvendt. På den måde arbejder vi med at få de rette kompetencer ud på arbejdsmarkedet”.
Til Green Innovation Week oplever du blandet andet erhvervsuddannelsernes afgørende rolle i den grønne omstilling, fordi det her bliver meget konkret: Flere loungeområder er bygget i resttræ af tømrerelever, møbelpolstrerelever bidrager med hynder, der er designet og syet af reststoffer, der er fokus på bælg- og rodfrugter, når fødevareelever udfordrer deltagernes smagsløg og evner i køkkenet, på social- og sundhedsområdet er der fokus på, hvordan sanserne bygger bro mellem menneske og omverden, P2X-løsninger bliver konkrete via mini-udgaver af teknologierne og rollemodeller fra forskellige fag bidrager på scenerne og i hands-on aktiviteter, så man får den grønne omstilling helt ind under huden.
Senere på året udgiver arrangørerne i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen fire cases med inspiration til, hvordan der konkret arbejdes med at omsætte anbefalinger til praksis på tværs af uddannelser og erhvervsliv mv.
Green Innovation Week finder sted torsdag d. 26. september 2024 og er støttet af Tietgenfonden.
Om Tietgenfonden
Tietgenfonden støtter almennyttige aktiviteter, der fremmer virkelyst og vækst i erhvervslivet med særligt fokus på kvalitet og stolthed i håndværksfagene. Fonden uddeler årligt ca. 40 mio. kr.
Nøgleord
Kontakter
Linda Routh KærgaardKommunikations- og projektkoordinatorGreen Innovation Week
Tlf:+45 28 51 63 91lik@bskive.dkLinks
Samlingspunkt for grøn omstilling
Green Innovation Makers er et samlingspunkt, der matcher uddannelser og erhverv for at sætte turbo på løsningsforslag, der bidrager til den grønne omstilling.
Vores Green Challenges er virksomheder og organisationers reelle grønne udfordringer, der kan anvendes direkte i undervisningen og innovationsforløb på erhvervs-, ungdoms- og videregående uddannelser.
Hvert år afholdes Green Innovation Week i uge 39, hvor aktiviteter og forløb før, under og efter bygger bro mellem uddannelser og virksomheder fra hele landet og kulminerer i en stor festival i Skive.
Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
STEM: Hvordan kan komplekse teknologier formidles for unge?27.1.2025 09:02:36 CET | Pressemeddelelse
Et nyt casemagasin fra Tænketanken Mandag Morgen viser blandt andet hvordan STEM-fagene kan formidles relevant og i øjenhøjde med unge, så flere får øjnene op for fagenes afgørende rolle i den grønne omstilling.
Udgivelse: Sådan uddanner vi til fremtidens grønne arbejdsmarked16.1.2025 09:07:41 CET | Pressemeddelelse
Uden tilstrækkelig arbejdskraft og de rigtige kompetencer går den grønne omstilling i stå. Et nyt magasin udgivet af Tænketanken Mandag Morgen og Green Innovation Week giver nu et konkret indblik i, hvordan danske uddannelser skaber grønne løsninger i samarbejde med virksomheder. Magasinet bygger på erfaringer fra Green Innovation Week 2024 i Skive, hvor elever, studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner mødes for at udvikle konkrete prototyper og løsninger på fremtidens grønne udfordringer, deler tværfaglige erfaringer og skaber nysgerrighed omkring kompetencer til fremtidens grønne arbejdsmarked.
Gode råd og idéer leveret til Tesfaye17.12.2024 13:04:42 CET | Pressemeddelelse
Fremtidens grønne arbejdsmarked: I forlængelse af Green Innovation Week 2024 i Skive har Børne- og Undervisningsminister, Mattias Tesfaye, nu modtaget en række gode råd og idéer til hvordan der skabes bedre og grønnere uddannelser. De gode råd og idéer kommer fra deltagere på tværs af uddannelsessektoren og erhvervslivet i forbindelse med Green Innovation Week.
GIW 2024: Bæredygtig omstilling i det ydre og indre landskab13.11.2024 09:19:17 CET | Pressemeddelelse
Reportage af Ane-Mette Isaksen, Ordrod.dk Green Innovation Week er i gang, og her tænker du nok, at det er noget med bæredygtige byggematerialer, grøn energi og innovative initiativer. Og du har helt ret. Men det er også mere end det. Mere end de materielle løsninger. På eventen, der i år er rykket til større lokaler i et tidligere byggemarked, blev jeg og de øvrige +3.000 deltagere, også præsenteret for breathwork, en talk om Inner Development Goals, et sanserum og et øget fokus på S’et i ESG (Environment, Social, Governance).
Historien om en Boss Lady: Min krop og hjerne skal arbejde i synk29.10.2024 15:24:02 CET | Pressemeddelelse
”Bæredygtighed rimer rigtig godt på snusfornuft”, sådan siger den 35-årige tømrerlærling, Anna Storm, fra scenen til Green Innovation Week i Skive. Bag ordene forklarer hun om tømrervirksomhedernes økonomiske perspektiv: At optimere ressourcer, at lave korrekte opmålinger, at tjekke lageret inden man bestiller nyt, at slibe klinger fremfor at sende til skrot i virkeligheden er bæredygtige tiltag i en branche, som Anna Storm nyder at være en del af. Som en del af et tværfagligt panel delte hun og seks andre erfaringer fra uddannelse til det grønne arbejdsmarked til inspiration for de mange unge deltagere på dette års Green Innovation Week.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum