Mobility Denmark

Danmark markerede sig positivt i EU-bilsalget i juli

Del

Juli blev en stille måned for EU-bilsalget, hvor især elbilsalget oplevede tilbagegang. Danmark skilte sig ud med et elbilsalg i høj fart.

Juli bragte godt 850.000 nye biler på EU’s veje, hvilket er beskedne 0,2 procent flere end i juli 2023. Trods den stille måned ligger bilsalget år til dato 3,9 procent over samme periode i 2023, hvilket betyder, at der er kommet mere end 6.500.000 nye biler i EU siden januar.

“Juli er typisk en mere stille måned for bilsalget, hvilket både gør sig gældende i Danmark og i resten af EU. Vi glæder os over, at bilsalget alligevel er vokset en smule, og at resultatet år til dato ser fornuftigt ud,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Elbilsalget i EU har været udfordret gennem hele 2024, og udviklingen har været drevet af fald på flere større markeder, blandt andet som et resultat af, at flere incitamenter til at vælge elbil er blevet fjernet. Juli var ingen undtagelse, da EU’s elbilsalg faldt med knap 11 procent. Det betyder, at resultatet år til dato er en smule lavere end sidste år. Dog var Danmark dog et grønt lys i mørket med en vækst i elbilsalget på knap 69 procent – kun overgået af Kroatien og Tjekkiet.

“Vi glæder os over det flotte niveau for elbilsalget i Danmark, men samtidig er den generelle udvikling i EU bekymrende. Det vidner om, at der flere steder er for dårlige forudsætninger for elbilernes udbredelse, hvilket bliver en bremseklods for den grønne omstilling. Det er helt centralt, at der fra politisk hånd skabes de rigtige rammer og incitamenter for flere elbiler – og selvom det går stærkt i Danmark nu, er det vigtigt, at afgifterne fortsat holdes i ro, hvis elbilsalget skal blive ved med at vokse,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

null
null

Nøgleord

Kontakter

Fakta 

Mobility Denmark er brancheorganisation for bilproducenter, bilimportører, ladeoperatører, finansierings- og leasingselskaber samt delebilstjenster og biludlejning.

Kildeangivelse

Gengivelse af tekst: Mobility Denmark

Gengivelse af tal og statistik bedes kildeangivet: ACEA

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye