Forsikring & Pension

F&P: Store opgaver venter ny beredskabsminister

Del

Med krig i Ukraine, cybertrusler, tiltagende uro i Europa og ødelæggende vejrforandringer i udsigt ligger der store og vigtige opgaver og venter for vores nye minister for samfundssikkerhed og beredskab. Forsikringsbranchen glæder sig over fokus på et styrket beredskab, lyder det fra branchens organisation, F&P.

Krig i Ukraine, øget cybertrussel og risiko for sabotage mod vores kritiske infrastruktur gør udnævnelsen af en ny beredskabsminister vigtig og central. Samtidig er orkaner, stormflod og oversvømmelser ikke længere noget særsyn i Danmark, og derfor er der akut behov for et styrket og sammenhængende nationalt koordineret beredskab, når vildt vejr i stigende grad rammer Danmark. Det bør være én af de centrale opgaver for vores nye beredskabsminister for Samfundssikkerhed og Beredskab, mener F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsbranchen – der hilser den nye minister velkommen:

- Det er en vigtig post og en kæmpe opgave, der nu venter den nye minister. Vi lever på mange måder i en mere urolig tid. Og det seneste år har danskerne for alvor mærket konsekvenserne af klimaforandringerne, hvor stadigt flere boligejere har stået i den ulykkelige situation, at deres huse er oversvømmet og værdier vasket væk. Der er stærkt brug for et styrket beredskab, som kan håndtere såvel denne som de øvrige trusler, som Danmark står overfor, og vi håber, at en ny minister for Samfundssikkerhed og Beredskab kan bistå her, siger Kent Damsgaard, administrerende direktør, F&P.

Et styrket beredskab kan ikke stå alene i en fremtid med ødelæggende klimaforandringer, mener F&P, der peger på vigtigheden af også at forebygge.  Derfor har organisationen tidligere i år spillet ud med branchens samlede oplæg til en national plan for klimasikring og har vurderet, at der bør investeres tre milliarder kroner om året frem mod 2030 – eller cirka det samme, som branchen konservativt skønner, er anvendt på at genopbygge efter klimaskader.

- Der er brug for stærk central beredskabskoordinering, der kan imødegå vildere vejr og de skader, det forårsager, når og mens det sker. Men det er også nødvendigt med et milliardløft af investeringerne til forebyggende klimatilpasning. Hvis vi ikke handler, risikerer vi, at huse i sårbare områder bliver så dyre at forsikre, at de i praksis ikke kan forsikres. Det skal vi undgå, og nu har regeringen taget det første skridt ved at udnævne en minister for Samfundssikkerhed og Beredskab, siger Kent Damsgaard.

Kontakter

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye