Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

Hospitalsenhed Midt fusionerer tre afdelinger

Del

Tre nye, tværgående afdelinger træder 1. september i kraft på Hospitalsenhed Midt. De nye afdelinger får alle aktivitet på regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg og Skive.

Hospitalsenhed Midt gennemfører 1. september tre fusioner.
Hospitalsenhed Midt gennemfører 1. september tre fusioner. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Medicinsk Diagnostisk Center, Hjertesygdomme samt Røntgen og Skanning. Det er navnene på de tre afdelinger, som 1. september bliver en realitet i Hospitalsenhed Midt.

Hjertesygdomme samler de hjertemedicinske aktiviteter på regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg og Skive i én afdeling, mens Røntgen og Skanning fremover vil danne rammen om de radiologiske aktiviteter på hospitalerne Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive. Samtidig fusionerer Medicinsk Afdeling i Viborg og Diagnostisk Center i Silkeborg til Medicinsk Diagnostisk Center, der samler de medicinske sengeafsnit i på Regionshospitalet Viborg.

- For borgerne i Silkeborg betyder det, at de fremover skal til Viborg i tilfælde af medicinsk eller hjertemedicinsk sygdom med behov for indlæggelse. Her opretter vi et nyt sengeafsnit, så vi fremover har tre medicinske sengeafsnit med i alt 68 sengepladser til patienter fra Skive, Silkeborg og Viborg Kommuner. På samme måde udvider vi vores Hjerteafsnit i Viborg til 29 hjertemedicinske sengepladser, fortæller lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Fortsat aktivitet på alle matrikler
Trods flytningen af de medicinske senge fra Silkeborg vil der også fremover være stor aktivitet på Regionshospitalet Silkeborg.

- Både Medicinsk Diagnostisk Center, Hjertesygdomme og Røntgen og Skanning vil også fremover have dagsaktivitet og klinikker på regionshospitalerne i både Viborg, Silkeborg og Skive. Vi vil selvfølgelig i videst muligt omfang indkalde vores patienter til undersøgelse og behandling på det nærmeste hospital. Men samtidig må vi også sige, at man som borger i Viborg eller Skive vil kunne opleve at skulle til undersøgelse i Silkeborg, ligesom det omvendte kan være tilfældet, siger Claus Brøckner Nielsen.

Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg fortsætter som stort kirurgisk center med planlagte operationer og genoptræning af primært ortopædkirurgiske patienter fra store dele af Region Midtjylland. Centeret vil fra 1. september ændre sengeafsnittet fra at være åbent syv dage om ugen til kun fem dage om ugen. Det betyder, at sengeafsnittet er lukket i weekenderne.

Beslutning fra december

Baggrunden for de organisatoriske ændringer er Region Midtjyllands spareplan for 2024, som blev vedtaget i december 2023 og blandt andet indebar beslutningen om at flytte de medicinske sengepladser fra Silkeborg til Viborg.

Siden har Hospitalsenhed Midt arbejdet på at gøre klar til de nye enheder.

- Det har været en lang vej, og fusionerne har berørt store dele af vores organisation. Vores medarbejdere og ledere har gjort et stort stykke arbejde for at sikre, at vi når i mål med fusionerne, så vi også efter 1. september kan tilbyde alle vores patienter et godt og trygt forløb i Hospitalsenhed Midt, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen. 

 

 

Faktaboks: Medicinsk Diagnostisk Center

1. september fusionerer Medicinsk Afdeling i Viborg og Diagnostisk Center i Silkeborg til Medicinsk Diagnostisk Center. Det nye center tilbyder udredning og behandling inden for otte medicinske specialer og har aktivitet på Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg og Regionshospitalet Skive. Der er dagsaktivitet og medicinske klinikker på alle tre matrikler, mens centrets tre sengeafsnit er placeret i Viborg.

Medicinsk Diagnostisk Center rummer desuden Universitetsklinik for Innovative Patientforløb og en stærk kvalitets-, innovations- og forskningsenhed. 

I spidsen for centrets cirka 500 medarbejdere står chefsygeplejerske Tone Mørch Møller, som snarest muligt får selskab i centerledelsen af en ny cheflæge.

Faktaboks: Hjertesygdomme

Hjertesygdomme i Viborg/Skive fusionerer 1. september med de kardiologiske aktiviteter fra Diagnostisk Center i Silkeborg.

Den nye afdeling får navnet Hjertesygdomme og vil have klinikker på de tre regionshospitaler i Viborg, Silkeborg og Skive - med en ambulant aktivitet på ca. 42.000 besøg pr. år. Alle indlæggelser sker på afdelingens sengeafsnit i Viborg.

Afdelingen rummer desuden en regional Friklinik for hjertesygdomme i både Silkeborg og Viborg og en forskningsenhed med forskningsaktivitet inden for områder som forhøjet kolesterol, hjertesvigt, åreforkalkning, atrieflimren og pacemaker.

Hjertesygdomme rummer cirka 170 medarbejdere og har cheflæge Jens Refsgaard og chefsygeplejerske Anne Dorthe Bjerrum som samlet afdelingsledelse.

Faktaboks: Røntgen og Skanning

Med fusionen af alle hospitalsenhedens røntgen- og skannings-aktiviteter får Hospitalsenhed Midt 1. september en af landets helt store radiologiske afdelinger. Den nye afdeling råder over otte CT-skannere, 6 MR-skannere, 7 mammomater, 10 røntgenrum og 6 ultralyds-rum og får aktivitet i både Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

Afdelingen er en central aktør i en lang række patientforløb og vil levere diagnostik til 10.000 kræftpakker og gennemføre omkring 170.000 undersøgelser om året. Heraf er en tredjedel akutte undersøgelser, som primært foretages i Viborg, mens aktiviteten på de øvrige matrikler hovedsageligt vil være planlagte undersøgelser.

Cheflæge Geert Willander har sammen med chefradiograf Lise Fynboe ansvaret for den nye samlede afdeling og de godt 220 medarbejdere.

Kontakter

Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør. Tlf.: 7844 1003

Mette Fjord Nielsen, sygeplejefaglig direktør. Tlf.: 7844 1004

Billeder

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt Billedet kan frit benyttes i forbindelse med omtale af de tre fusioner i Hospitalsenhed Midt.
Download
Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt Billedet kan frit benyttes i forbindelse med omtale af de tre fusioner i Hospitalsenhed Midt.
Download
Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt Billedet kan frit benyttes i forbindelse med omtale af de tre fusioner i Hospitalsenhed Midt.
Download

Om Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Heibergs Alle 5A
8800 Viborg

Hospitalsenhed Midt er den næststørste af fem hospitalsenheder i Region Midtjylland. Enheden rummer Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive. De fire hospitaler beskæftiger tilsammen cirka 4200 medarbejdere, som årligt behandler omkring 350.000 ambulante dagspatienter og udskriver flere end 50.000 patienter efter indlæggelse.

Følg pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye