Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Sange OM-sorg i Herlufsholmskoven

Del

Hanne Heunicke og Ulla Britt Simonsen gentager succesen, og inviterer endnu en gang til en anderledes Allehelgenkoncert i naturen med musik, fællessang og oplæsning. I samarbejde med Grønnegades Kaserne Kulturcenter tænder de lys i mørket , for os selv og dem vi savner.

Sidste år samledes 100 mennesker i Herlufsholmskoven til “Sange OmSorg” - det blev en magisk stund med lys, poesi, musik og sang. Derfor inviterer podcaster og eventkoordinator Hanne Heunicke og Ulla Britt Simonsen igen i år til denne folkelige allehelgenskoncert. Lørdag den 2. november inviterer de til en smuk og højtidelig musikalsk time i skoven.

Ulla Britt Simonsen udtaler: “Denne skovkoncert danner rammen om et rum, hvor sorgen kan være med den enkelte - ingen behøver forsvare den, fortælle om den eller være tapper. Man kan deltage med sin egen dagsorden velvidende at programmet kredser om sorg ved at miste, om fald og tab, lys og håb.”

Ulla Britt Simonsen og Hanne Heunicke mener begge at traditionen om Allehelgen trænger til fornyelse og at blive en mere fast del af de folkelige traditioner. -“I mørke tider spiller poesien, musikken og naturen en vigtig rolle - fordi den udtrykker det vi selv kan have svært ved at sætte ord på” uddyber Hanne Heunicke og slutter med disse ord, ” Naturen i efterårsskoven minder os om forgængelighed, men også om, at det hele starter forfra igen når forårets lys bringer nyt liv med sig.”

Ulla Britt Simonsen er musiker og sanger og har tidligere arbejdet med musik i forbindelse med sorg, men Sange OMsorg adskiller sig alligevel væsentligt fra andre koncerter hun har medvirket i: -“Her er der plads til at gå i et med omgivelserne - menneskene -musikken og naturen. Koncerten indeholder musik, sang, oplæsning og fællessang”. 

Hanne Heunicke udtaler: “Det fortæller os, at vi ikke er alene med den tanke, at sorgen og mørket godt må få lidt mere plads. Sidste år blev der grædt undervejs i koncerten, men da den sidste tone klingede ud, oplevede vi en meget hjertelig stemning blandt publikum, ja folk virkede nærmest lykkelige. Det var en meget helende oplevelse, både for publikum, men også for musikerne og vi der stod bag scenen.

Ingen undgår mørket og når lyset forsvinder, tænder vi lys i mørket, både for os selv og for hinanden og for dem, vi savner. Husk det varme tøj og et tæppe. Ved koncertens start får man udleveret en lygte og noget varmt at drikke. Billetterne koster 160 kr og sidste år blev billetterne revet væk og arrangørerne måtte melde udsolgt flere uger før. Billetterne sælges via Grønnegades Kaserne Kulturcenters hjemmeside gkkultur.dk.

Bag arrangement står podcaster og eventkoordinator Hanne Heunicke og musiker og sanger Ulla Britt Simonsen som også er initiativtagerne bag Næstveds maraton fællessangsprojekt: "Årets Længste Sang”. 

Grønnegades Kaserne Kulturcenter er medarrangør på koncerten og samarbejdet er endnu et eksempel på det stærke samarbejde der er mellem private og offentlige aktører i kulturlivet i Næstved. 

Kontakter

Christian EhlersMarkedsføring, billetsalg og web. Stedfortræder for kulturcenterleder.Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Tlf:25451029chehl@naestved.dk

Om Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved er Sydsjællands største kulturcenter med koncerter, teater, foredrag, stand-up samt andre arrangementer. Kulturcentret er beliggende i de tidligere kasernebygninger, der var kendt som Grønnegades Kaserne og alle de gamle bygninger er i dag blevet indrettet til en række forskellige kulturelle formål.

Følg pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye