Billund Kommune

Rammerne for en Retail Park i Grindsted er på plads

Del

Næste skridt er nu taget mod en stor Retail Park i Grindsted. Kommunalbestyrelsen har nemlig fastlagt en række rammer for den kommende Retail Park, hvor de blandt andet stiller krav til butiksstørrelse. Forvaltningen skal nu udarbejde en lokalplan og et kommuneplantillæg, som kommer i offentlig høring.

Kommunalbestyrelsen har besluttet at fastlægge en række rammer for den kommende Retail Park i Grindsted. Foto: Billund Kommune
Kommunalbestyrelsen har besluttet at fastlægge en række rammer for den kommende Retail Park i Grindsted. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Kommunalbestyrelsen i Billund Kommune er optaget af, at de kommende butikker i Retail Parken skal supplere Grindsteds eksisterende handelsliv med en række større udvalgsvarebutikker, som normalt er vanskelige at tiltrække. Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet, at butikkerne i den kommende Retail Park skal være minimum 500 m2.

”Jeg er rigtig stolt over, at vi kan tiltrække en stor Retail Park i Grindsted, som kan få stor betydning for kommunens udvikling og samtidig understøtte vores stærke byer. For mig er det afgørende, at vi understøtter og ikke bremser lysten til at handle lokalt, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi politisk har aftalt nogle rammer, som sikrer, at Retail Parkens butikker kommer til at supplere vores eksisterende handel,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

COWI har udarbejdet en detailhandelsanalyse, som viser, at der er rummelighed til en dagligvarebutik. Det er afgørende for hele projektet og muligheden for at kunne tiltrække en række detailhandelsbutikker, at der er en dagligvarebutik i området.

Derfor lægger kommunalbestyrelsen op til, at aktørerne får mulighed for at anlægge én stor dagligvarebutik på minimum 2800m2 i forbindelse med, at opførelsen af de første 17.000 m2 butikslokaler er påbegyndt.

”Grindsted skal være et handelscentrum igen – ikke bare lokalt, så borgerne fremover foretager så meget som muligt af deres handel lokalt i Billund Kommune – men også regionalt ved at tiltrække borgere fra bl.a. Vejle, Esbjerg, Kolding og Herning. Vi stiller krav til butikkernes størrelse, fordi vi gerne vil tiltrække et varieret udbud af nye og større butikskæder, som vi ikke allerede har i dag. Samtidig er det vigtigt for mig, at udviklerne bag Retail Parken er i dialog med det lokale handelsliv og sikrer, at der er et konstruktivt samarbejde. Det er mit indtryk, at der er en god dialog,” udtaler Stephanie Storbank.

Det er planen, at Retail Parken skal indeholde op til cirka 60.000 m2 udvalgsvarebutikker og en stor dagligvarebutik, der dækker et samlet areal på op til 34 Ha.

Næste skridt er, at forvaltningen udarbejder en lokalplan og et kommuneplantillæg ud fra de rammer, som kommunalbestyrelsen har besluttet.

Fakta

  • COWIs detailhandelsanalyse peger på, at en Retail Park i Grindsted kan hente op til 0,6 mia. kr. hjem til Grindsted fra bl.a. Vejle, Esbjerg, Kolding og Herning, når de lokale borgere og turister får mulighed for at handle i Grindsted. Flere af de kædekoncepter, der lægges op til, findes nemlig ikke allerede i byen.
  • Samtidig konkluderer COWI, at Grindsted Retail Park og bymidterne i Grindsted og Billund kan supplere hinanden, da de ikke vil være i direkte konkurrence, når der er en klar rollefordeling.
  • De kæder, der placerer sig i Retail Parks, etablerer sig nemlig typisk ikke i bymidter. Det er fortrinsvist butikker, som forhandler varer, der henvender sig til kunder i bil, og den type butikker er der ofte ikke plads i de tætbebyggede bymidter.
  • Det er også COWIs forventning, at mange af Retail Parkens kunder vil finde vejen til bymidten. Og det vil have en positiv effekt på handelslivet, restaurationsbranchen og mange af bymidternes andre funktioner.
  • I et worst case scenarie vil der ifølge COWI ske en nedgang i Grindsted bymidtes udvalgsvareomsætning på ca. 10-15 %, men her kan de politiske definitioner af fx butikstørrelser mv. måske spille en rolle.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye