Plastindustrien leverer undervisningsmateriale til Masseeksperiment 2024

Del

I disse dage finder masseeksperiment 2024 sted på danske folkeskoler. Plastindustrien har været med til at levere undervisningsmateriale i form af klassesæt med genanvendt materiale til eksperimentet, hvor op mod 40.000 danske skoleelever deltager.

Mere end 875 plastsæt er blevet distribueret til skoler landet over, og hvert sæt indeholder seks bøtter med forskellige plasttyper: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP og PS, alle fremstillet af genanvendt materiale.

Dette er en videreudvikling af det tidligere undervisningsmateriale, 'PLASTLAB', som primært anvendte virgin plast.

Skoleeleverne får nu en unik mulighed for at udforske og forstå de forskellige plastmaterialers egenskaber gennem praktiske forsøg, herunder densitetsforsøg, der gør det muligt at identificere de forskellige plasttyper.

"Vi er glade for at kunne støtte Masseeksperiment 2024 med genanvendt plast og undervisningsmateriale, der sætter fokus på genanvendelse og bæredygtighed. Det er fantastisk at se så mange elever engagere sig i et så vigtigT projekt, og vi er spændte på at se de resultater, der kommer ud af det,” siger Rasmus Grusgaard, seniorkonsulent hos Plastindustrien.

Plastindustrien har tidligere bidraget med materiale til Masseeksperimentet, men for første gang er der tale om genanvendt materiale.

”Masseksperimentet er et genialt koncept, hvor skoleeleverne lærer en masse om affaldssortering og genanvendelse og samtidig bidrager med vigtig data. Det er en glimrende måde at skabe bevidsthed blandt de yngre generationer om, at plast skal sorteres, så det kan genanvendes og få nyt liv,” siger Rasmus Grusgaard.

Om Masseeksperimentet
Masseeksperimentet finder sted hvert år i uge 34-39, hvor omkring 40.000 elever fra hele Danmark deltager i et fælles forskningsprojekt. I år undersøger eleverne plastens rejse fra supermarked til affaldsbehandling, med fokus på spørgsmål som affaldssortering i hjemmet, plastforurening i naturen og den nye pantordning for plastflasker.

De materialer, der anvendes i eksperimentet, er venligst doneret af virksomhederne Færch Plast, Aage Vestergaard Larsen, Primo og Sundolitt.

Kontakter

Billeder

Alle plasttyperne i skolesættet er i genanvendt plast.
Alle plasttyperne i skolesættet er i genanvendt plast.
Plastindustrien
Download
Plastsættet indeholder seks bøtter med plasttyperne PP, PVC, PS, LDPE, PET og HDPE.
Plastsættet indeholder seks bøtter med plasttyperne PP, PVC, PS, LDPE, PET og HDPE.
Plastindustrien
Download

Om Plastindustrien

Plastindustrien er brancheforening for danske plastvirksomheder og tæller over 26.000 jobs inden for produktion af plast, maskiner og råvarerleverandører.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye