Naturen holder åbent hus i hele næste uge
I løbet af uge 36 ventes tusindvis af børn og børnefamilier at rykke ud under åben himmel for at gå på opdagelse i den danske natur. Mandag tager Danmarks Naturfredningsforening hul på Naturens Uge, der i år byder på 250 lokale arrangementer, og som i løbet af hverdagene sætter natur på skemaet hos skoler og dagtilbud landet over.

Hele næste uge er Naturens Uge, og overalt i landet bliver det markeret med forskellige naturaktiviteter for hele familien.
Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for oplevelser i naturen. Formålet er at åbne naturen for børn og børnefamilier og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
I løbet af ugen bliver der landet over afholdt et væld af gratis naturarrangementer, som lokale foreninger, virksomheder, biblioteker, privatpersoner, m.fl. står bag. Her kan man bl.a. komme på insektsafari, opleve ægte bålhygge og deltage i spændende flagermusture. Arrangementerne kan findes på naturensuge.dk.
Fra mandag til fredag er der desuden natur på skemaet hos flere af landets skoler og dagtilbud. I år er elever fra 600 skoler og børn fra 1200 dagtilbud tilmeldt den landsdækkende naturuge, og samlet set forventes godt 91.000 børn at rykke ud af klasselokalet og dagtilbuddets trygge rammer.
Fokus på den nære natur
I år behøver børnene ikke at rykke særligt langt væk fra skolerne og dagtilbuddenes matrikler. Temaet for årets udgave af Naturens Uge er ’Vildt tæt på’ – et tema, der lægger op til, at skolerne og dagtilbuddene ser nærmere på de vilde planter og dyr, der omgiver dem.
Forud for naturugen har de tilmeldte skoler og dagtilbud fået adgang til nye digitale undervisningsmaterialer med forslag til lærerige aktiviteter, hvor børnene kan udforske dyre- og plantelivet i skolegården og på legepladsen.
Med temaet ønsker Danmarks Naturfredningsforening at åbne børnenes øjne for naturen og de mange arter, de er omgivet af, men som de måske ikke lægger mærke til i dagligdagen.
– Vi vil rigtig gerne gøre børnene opmærksomme på, at de faktisk deler skolegård, legeplads og lokalområde med nogle ret fascinerende dyr og planter. Dels gør det indtryk på børnene, når først de sætter sig på hug og ser nærmere på de mange seje arter, der myldrer rundt for fødderne af dem. Dels er det en god og meget konkret måde at introducere børnene til biodiversitet. Vi håber, at det kan være med til at vække en interesse for naturen, og at det samtidig giver børnene en forståelse af, at vi deler planet med en masse forskellige arter, siger Elisabeth Ringgaard, projekleder for Naturens Uge.
Mange af de offentlige naturarrangementer, der bliver afholdt i ugens løb, tager udgangspunkt i årets tema.
Læs mere om Naturens Uge og find de mange offentlige naturarrangementer på naturensuge.dk
______________
Fakta om Naturens Uge
- Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for oplevelser i naturen.
- Formålet er at åbne naturen for børn og børnefamilier og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
- I år afholdes Naturens Uge d. 2.-8. september (uge 36) med offentlige arrangementer i hele landet under temaet ’Vildt tæt på’.
- I løbet af hverdagene deltager skoler og dagtilbud.
- Tidligere gik begivenheden under navnet Naturens Dag. I 2021 blev Naturens Dag udvidet til Naturens Uge.
- Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004.
- Naturens Uge er støttet af 15. Juni Fonden og Torben & Alice Frimodts Fond.
- På naturensuge.dk kan man læse mere om Naturens Uge. Her kan man også selv oprette et arrangement.
Nøgleord
Kontakter
Mikkel FaartoftPresseansvarlig, Danmarks Naturfredningsforening
Tlf:53 57 38 31mikkel@dn.dkElisabeth RinggaardProjektleder, Naturens Uge
Tlf:31 41 42 68ringgaard@dn.dkBilleder

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Naturfredningsforening jubler over trawlfrie områder – men kritiserer suspendering af klimaafgift2.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fiskeri med bundslæbende redskaber er en af de store trusler mod havnaturen og havets biodiversitet. Derfor er der begejstring hos Danmarks største naturorganisation over, at et flertal i Folketinget nu vil gøre en stor del af de indre danske farvande fri for bundslæbende redskaber. Organisationen skoser dog beslutningen om at suspendere fiskeriets klimaafgift og udskyde ambitionen om at indføre et fuldt dokumenteret fiskeri til 2033.
DN, WWF og Sportsfiskere i hård kritik af fiskeriminister: Åbner igen for muslingeskrab i beskyttet natur27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening, WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Sportsfiskerforbund retter skarp kritik mod regeringen og fiskeriminister Jacob Jensen for at forringe naturbeskyttelsen i Limfjorden. Ministeren åbner for muslingeskrab i beskyttet natur, selvom muslingeskrab er dokumenteret skadeligt for havbunden. Store dele af Limfjorden er hårdt ramt af blandt andet forurening fra landbrug, bundtrawl og muslingeskrab.
Nyt naturprojekt skal hjælpe ørreden i Damvad Å25.6.2025 14:05:03 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening Egedal og Egedal Kommune har slået sig sammen om et fælles projekt. Sammen med skoleelever vil de løfte biodiversiteten i Damvad Å – bl.a. med fokus på ørreden. Parterne har fået 60.000 kr. i støtte til formålet af VELUX FONDEN.
Sjaskvåd Sankthans: Giv det ubrugte sankthansbål til dyrene23.6.2025 16:45:21 CEST | Pressemeddelelse
Bliver årets sankthansbål aldrig tændt på grund af regn og blæst? Grenene fra bålet kan være guld værd for pindsvin, insekter og fuglene i haven, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.
DN roser grønne partier for delaftale om kvælstofregulering19.6.2025 16:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Ny delaftale med et øget miljøkrav til landbruget bringer treparten et skridt tættere på mål. Men store beslutninger udestår stadig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum