Danmarks Naturfredningsforening

Naturen holder åbent hus i hele næste uge

Del

I løbet af uge 36 ventes tusindvis af børn og børnefamilier at rykke ud under åben himmel for at gå på opdagelse i den danske natur. Mandag tager Danmarks Naturfredningsforening hul på Naturens Uge, der i år byder på 250 lokale arrangementer, og som i løbet af hverdagene sætter natur på skemaet hos skoler og dagtilbud landet over.

Under temaet 'Vildt tæt på' sætter Naturens Uge i år fokus på den nære natur og det myldrende liv, der omgiver os.
Under temaet 'Vildt tæt på' sætter Naturens Uge i år fokus på den nære natur og det myldrende liv, der omgiver os. Foto: Ditte Valente

Hele næste uge er Naturens Uge, og overalt i landet bliver det markeret med forskellige naturaktiviteter for hele familien.

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for oplevelser i naturen. Formålet er at åbne naturen for børn og børnefamilier og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.

I løbet af ugen bliver der landet over afholdt et væld af gratis naturarrangementer, som lokale foreninger, virksomheder, biblioteker, privatpersoner, m.fl. står bag. Her kan man bl.a. komme på insektsafari, opleve ægte bålhygge og deltage i spændende flagermusture. Arrangementerne kan findes på naturensuge.dk.

Fra mandag til fredag er der desuden natur på skemaet hos flere af landets skoler og dagtilbud. I år er elever fra 600 skoler og børn fra 1200 dagtilbud tilmeldt den landsdækkende naturuge, og samlet set forventes godt 91.000 børn at rykke ud af klasselokalet og dagtilbuddets trygge rammer.

Fokus på den nære natur
I år behøver børnene ikke at rykke særligt langt væk fra skolerne og dagtilbuddenes matrikler. Temaet for årets udgave af Naturens Uge er ’Vildt tæt på’ – et tema, der lægger op til, at skolerne og dagtilbuddene ser nærmere på de vilde planter og dyr, der omgiver dem.

Forud for naturugen har de tilmeldte skoler og dagtilbud fået adgang til nye digitale undervisningsmaterialer med forslag til lærerige aktiviteter, hvor børnene kan udforske dyre- og plantelivet i skolegården og på legepladsen.

Med temaet ønsker Danmarks Naturfredningsforening at åbne børnenes øjne for naturen og de mange arter, de er omgivet af, men som de måske ikke lægger mærke til i dagligdagen.

– Vi vil rigtig gerne gøre børnene opmærksomme på, at de faktisk deler skolegård, legeplads og lokalområde med nogle ret fascinerende dyr og planter. Dels gør det indtryk på børnene, når først de sætter sig på hug og ser nærmere på de mange seje arter, der myldrer rundt for fødderne af dem. Dels er det en god og meget konkret måde at introducere børnene til biodiversitet. Vi håber, at det kan være med til at vække en interesse for naturen, og at det samtidig giver børnene en forståelse af, at vi deler planet med en masse forskellige arter, siger Elisabeth Ringgaard, projekleder for Naturens Uge.

Mange af de offentlige naturarrangementer, der bliver afholdt i ugens løb, tager udgangspunkt i årets tema.

Læs mere om Naturens Uge og find de mange offentlige naturarrangementer på naturensuge.dk

______________

Fakta om Naturens Uge

  • Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for oplevelser i naturen.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og børnefamilier og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
  • I år afholdes Naturens Uge d. 2.-8. september (uge 36) med offentlige arrangementer i hele landet under temaet ’Vildt tæt på’.
  • I løbet af hverdagene deltager skoler og dagtilbud.
  • Tidligere gik begivenheden under navnet Naturens Dag. I 2021 blev Naturens Dag udvidet til Naturens Uge.
  • Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004.
  • Naturens Uge er støttet af 15. Juni Fonden og Torben & Alice Frimodts Fond.
  • På naturensuge.dk kan man læse mere om Naturens Uge. Her kan man også selv oprette et arrangement.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Under temaet 'Vildt tæt på' sætter Naturens Uge i år fokus på den nære natur og det myldrende liv, der omgiver os.
Under temaet 'Vildt tæt på' sætter Naturens Uge i år fokus på den nære natur og det myldrende liv, der omgiver os.
Foto: Ditte Valente
Download

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening

Værre end sidste år: Allerede nu har 10 fjorde været ramt af iltsvind21.8.2024 05:32:00 CEST | Pressemeddelelse

Iltsvindet i fjordene er mere fremskredent end samme tid sidste år, og allerede halvvejs inde i august har hele 10 danske fjorde været ramt - to flere end sidste år. Det får Danmarks Naturfredningsforening til at frygte, at vi kommer til at opleve endnu et historisk omfattende iltsvind, der meget vel kan blive endnu værre end sidste års rekordstore iltsvind. I dag tager foreningen hul på en landsdækkende stafet gennem de danske fjorde for at sætte fokus på problemet lokalt.

Frygter nyt omfattende iltsvind: Naturvenner bringer stafet gennem de danske fjorde14.8.2024 13:59:37 CEST | Pressemeddelelse

Fra d. 21. august og en måned frem vil svømmere, kajakroere, sejlere og andre havglade danskere fragte en særlig stafet gennem de danske fjorde. Det vil de som led i initiativet ’30 fjorde 30 dage’, som Danmarks Naturfredningsforening står bag. Målet er at sætte fokus på fjordenes tilstand og vise det store lokale engagement, der er landet over for at redde fjordene fra nye massive iltsvind.

Danmarks Naturfredningsforening: Historisk aftale udstikker ny retning for natur og landbrug24.6.2024 20:53:37 CEST | Pressemeddelelse

Efter mange måneders svære forhandlinger er der nu landet en aftale i den grønne trepart. Aftalen rummer de største ændringer af det danske areal i nyere danmarkshistorie – og vil betyde markant mindre landbrugsareal, mere skov og natur – og en massiv indsats for at redde vandmiljøet, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye