Link Concept ApS

LC Emballage giver engangspaller nyt liv: Bæredygtighed og økonomisk gevinst går hånd i hånd

Del

LC Emballage i Hobro har udviklet en innovativ forretningsmodel, der fokuserer på at genanvende engangspaller, som mange virksomheder ellers ville betragte som affald.

Gennem et nyt samarbejde med virksomheder i Aalborg Øst, organiseret af Aalborg Universitet, har virksomheden formået at øge mængden af genanvendte paller betydeligt. Dette samarbejde resulterer ikke kun i økonomiske fordele, men også i betydelige miljøbesparelser.

Fra affald til værdifulde ressourcer

For mange virksomheder er brugte paller og papkasser blot affald, men for  LC Emballage er de selve grundlaget for forretningen. I mere end 25 år har Erik Lund, indehaver af LC Emballage, hentet, repareret og gensolgt paller, hvilket har gjort hans virksomhed til en vigtig aktør i branchen. Hvad der startede som et fritidsprojekt, er i dag en fuldt ud professionel virksomhed med næsten 10 medarbejdere og tusindvis af paller i forskellige størrelser og kvaliteter på lager.

"Selvom en palle er beskadiget eller har stået ude længe, kan den ofte repareres og bruges igen. Vi genbruger stort set alt, hvad vi modtager," forklarer Erik Lund. Han anslår, at omkring 10 procent af de paller, virksomheden henter, skal repareres, mens resten blot skal sorteres før de er klar til gensalg.

Stort potentiale i genanvendelse

Samarbejdet med Aalborg Universitet og virksomhederne i Aalborg Øst har afsløret et stort potentiale for yderligere genanvendelse af paller og papkasser. Hver gang 40 tons paller genanvendes, spares der mere end 11 tons CO2, 320 kg jern og 39 tons træ, hvilket viser, hvor stor en positiv effekt genanvendelse kan have på miljøet.

"Det er utroligt tilfredsstillende at kunne se de konkrete resultater af vores arbejde. Vi ved, at vi gør en forskel for miljøet ved at genbruge paller og papkasser," siger Erik Lund.

Lokal samarbejde styrker bæredygtigheden

Hos Fibertex Personal Care i Aalborg Øst har man også draget fordel af samarbejdet med LC Emballage. Tidligere stod virksomheden med 50-60 engangspaller om ugen, som de ikke kunne bruge og derfor skulle bortskaffe. Nu bliver disse paller afhentet og genbrugt, hvilket både sparer penge og reducerer affaldsmængden.

"Pallerne fejler ingenting, så det ville være en skam at sende dem til forbrændingen. Med den nye aftale bliver de afhentet løbende, hvilket er en stor lettelse," udtaler Dorte Toft, kvalitets- og miljøkoordinator hos Fibertex Personal Care.

Bæredygtige synergier: Et skridt i retning af en grønnere fremtid

Samarbejdet mellem LC Emballage, Aalborg Universitet og virksomhederne i Aalborg Øst er et eksempel på, hvordan lokale initiativer kan skabe store forandringer. Ifølge Lone Kørnøv, projektleder ved Aalborg Universitet, har samarbejdet allerede vist sig at være effektivt, men hun mener, at potentialet for yderligere besparelser er langt større. "Vi vurderer, at vi indtil videre kun har udnyttet 10 procent af potentialet for at livsforlænge paller og pap," siger hun.

Erik Lund ser også store muligheder i fremtiden. "Det er fantastisk at kunne kombinere forretning og bæredygtighed på denne måde. Vi tænker måske ikke over det hver dag, men det gør en forskel," afslutter han.

Med denne forretningsmodel viser LC Emballage, hvordan bæredygtighed og økonomisk vækst kan gå hånd i hånd. Ved at genanvende ressourcer, der ellers ville blive kasseret, skaber virksomheden både miljømæssige og økonomiske gevinster, hvilket er et vigtigt skridt mod en grønnere fremtid.

Links

Om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Optimer dine indkøb med Click & Collect12.8.2024 17:41:25 CEST | Pressemeddelelse

Grænsehandel har længe været et populært valg for danskere, der søger lavere priser på en række varer, lige fra dagligvarer til alkohol og slik. Med fremkomsten af Click & Collect-tjenester, er det blevet endnu nemmere og mere bekvemt at købe varer i grænsebutikkerne. Denne artikel vil udforske fordelene ved grænsebutikker og hvordan Click & Collect kan gøre din shoppingoplevelse endnu bedre. Der vil blive belyst, hvordan disse tjenester fungerer, og hvilke fordele de har for både individuelle kunder og virksomheder, der ønsker at maksimere deres indkøbsbudgetter. Grænsebutikker: En oplevelse af besparelser og variation Indkøb i grænsebutikker giver en enestående mulighed for at spare penge på en lang række varer. Disse butikker er strategisk placeret tæt ved grænserne og tilbyder ofte betydelige rabatter sammenlignet med de priser, man finder i danske supermarkeder. Sortimentet i grænsebutikker er også imponerende bredt og omfatter alt fra alkohol, slik og sodavand til dagligvarer, hu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye