14.000 danskere samlede ind til kræftsagen – indsamlingen fortsætter digitalt
I sne og slud gik omkring 14.000 danskere i dag på gaden for at samle ind til kræftsagen. Indsamlerne blev taget positivt imod og bøtterne fyldt godt op. Indsamlingen fortsætter digitalt. Det endelige resultat bliver offentliggjort i uge 16, men de første meldinger lyder, at det er gået rigtig godt.

Der blev stemt dørklokker i tusindevis i dag. I det meste af landet delte frivillige kampagneledere bøtter, håndsprit og mundbind ud til de omkring 14.000 frivillige, der samlede ind ved Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling. Kræftens Bekæmpelses adm. direktør Jesper Fisker var også ude at samle ind, og blev alle steder taget positivt imod.
- Det har været en rigtig god dag. Det var selvfølgelig koldt og vådt – men der var super god stemning på ruten. Rigtig mange var hjemme, og stort set alle valgte at støtte. Så vi har store forventninger til resultatet, siger Jesper Fisker.
- Det betyder uendelig meget, at så mange indsamlere har valgt at trodse vejret og bruge deres søndag på at samle ind til kræftsagen. Det er vi virkelig taknemmelige for. Og vi er samtidig utrolig glade for, at danskerne har taget så positivt imod indsamlerne i dag, siger Jesper Fisker.
Læs hvad pengene bruges til:
Landsindsamlingen: Det går din støtte til
På trods af vejret så melder også indsamlingslederne om rigtig god stemning blandt indsamlerne. En 73-årig indsamler siger:
- Vi gik i regn og slud - men vi holdt ud. Jeg er blevet tør igen. Selv om jeg er 73 år, skal man jo have motion, så her var en god anledning, og selv om Kræftens Bekæmpelse kan meget, kan de alligevel ikke gøre noget ved vejret.
Du kan stadig støtte indsamlingen
Den fysiske indsamling er igen i år suppleret af en digital indsamling, og også den går over al forventning. I skrivende stund er der mere end 3000 digitale indsamlinger enten via Facebook eller indsamling.dk. Den digitale indsamling fortsætter indtil søndag den 18. april, hvorefter det endelige resultat gøres op.
Så har man ikke mødt en fysisk indsamler i dag, er det stadig muligt at støtte op om kræftsagen enten via en digital indsamling, Mobile Pay på 93 80 00, sms og bankoverførsler, og det håber Jesper Fisker, at mange vil gøre.
- Kræft rammer hver tredje dansker – og er stadig den sygdom, som flest danskere dør af. 2020 har været et vanskeligt år for os alle – men det har i særdeleshed været vanskeligt for kræftpatienter og pårørende. Mange har levet isoleret og passet rigtig meget på sig selv af frygt for at blive smittet med corona. Den bekymring har vi mærket i Kræftens Bekæmpelse, hvor mange har gjort brug af vores rådgivningstilbud. Så vi er meget taknemmelige for den støtte danskerne har vist til kræftsagen, siger Jesper Fisker.
De indsamlede midler fra Landsindsamlingen er vitale for Kræftens Bekæmpelse, der kun får tre procent af indtægterne fra det offentlige – resten af pengene kommer fra danskerne.
----------------------------
FAKTA OM LANDSINDSAMLINGEN:
- I år kan man også oprette en digital indsamling via Facebook, og den fortsætter indtil søndag den 18. april, hvorefter det endelige resultat ventes offentliggjort
- De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 60 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 18 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration
- Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.
Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Sundhedsaftale: Fin, men løser for lidt i sig selv20.5.2022 13:01:59 CEST | Pressemeddelelse
For mennesker ramt af kræft kan sundhedsaftalen betyde, at de får et mere sammenhængende behandlingsforløb. Det siger Kræftens Bekæmpelse, som dog hæfter sig ved en stram økonomi i aftalen.
Ny årsrapport: Flere kræftpatienter venter for længe19.5.2022 17:15:11 CEST | Pressemeddelelse
Regionerne lever ikke op til målsætningen om at behandle 90 pct. af kræftpatienter til tiden. Ny årsrapport for 2021 viser, at det går den forkerte vej: Flere kræftpatienter end året før ventede for længe.
Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne17.5.2022 16:27:45 CEST | Pressemeddelelse
Kræftens Bekæmpelse reagerer skarpt på nye udmeldinger fra Christiansborg, hvor en snarlig aftale om en sundhedsreform ikke kommer til at indeholde forebyggelsestiltag på tobaks- og alkoholområdet. - Vi holder skarpt øje med, at ambitionsniveauet bliver fastholdt, siger adm. direktør Jesper Fisker.
Ny podcast: Sådan kan lærere hjælpe et barn i sorg17.5.2022 16:19:29 CEST | Pressemeddelelse
I ny podcast fra Kræftens Bekæmpelse giver eksperter gode råd til lærere om børn og sorg. Podcasten skal hjælpe de mange lærere, der er usikre på, hvordan de bedst støtter elever, der oplever sygdom eller død i allernærmeste familie.
Frivillige i Kræftens Bekæmpelse beskytter de små mod solens stråler16.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er dejligt for de små at lege udenfor – især når vejret bliver varmere. For meget sol kan dog give kræft i huden, og særligt børn er udsatte. Derfor hjælper frivillige fra Kræftens Bekæmpelses Solkampagne i denne uge institutioner landet over med at sætte fokus på, hvordan børn og voksne bedst beskytter sig i solen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum