Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

1.400 kan bruge nyt kamsportsfyrtårn: For 12-årige Liam betyder det alt

Del

København har fået en ny idrætsfacilitet i form af Kampsportens Hus, som er foreningernes nye mødested. Her træner børn, unge og voksne alt fra thaiboksning til taekwondo, karate og brasiliansk Jiu-jitsu.

Abdulsattar Albarazi er stifter, daglig leder og mangeårig underviser i kampsportsklubben SIAM. Her er han i en træningssituation.
Abdulsattar Albarazi er stifter, daglig leder og mangeårig underviser i kampsportsklubben SIAM. Her er han i en træningssituation.

1400 børn, unge og voksne. Så mange kampsportsudøvere har fundet vej til hovedstadens nye fritidsfacilitet, Kampsportens Hus ved Nørrebro Station.

En af dem er 12-årige Liam Quintas fra kampsortsklubben SIAM. Her træner han thaiboksning på 2. år.

”Jeg drømmer om at blive professionel, og jeg kender ikke nogen bedre følelse end efter træning,” siger han og fortsætter:

”Vi har det vildeste sammenhold i klubben. Vi tager altid ud og ser hinandens kampe, også selvom de finder sted i en anden bydel eller endda udenfor byen.”

Liam Quintas træner 2-3 gange om ugen, og for ham er det en slags frikvarter.

”Jeg er ikke altid den vildeste fan af skolen, men træning er noget, jeg altid ser frem til.”

Netop fællesskabet er vigtigt at udbrede for de foreninger, der træner børn og unge i det nye hus. Det mener en af de trænere, der underviser børn og unge i Kampsportens Hus.

”Det er så meningsfuldt af træne børn og unge i kampsport. Alle vores medlemmer udvikler sig – både fysisk og menneskeligt”, siger Abdulsattar Albarazi, der er stifter, daglig leder og mangeårig underviser i kampsportsklubben SIAM.

Han uddyber:

”Det er gennem ambitioner og udvikling, vi fastholder børnene.  Vi tror på, børnene kan lide at være her, fordi de oplever, at de bliver dygtigere. Her får de ofte succesoplevelser – og det er så vigtigt. For her bruger børnene nogle sider af sig selv, som ikke er boglige.”

Den mangeårige træner er glad for den anerkendelse, kampsporten har fået i og med, sporten har fået sit helt eget hus i hovedstaden:

”Det har typisk været sådan, at kampsport er blevet dyrket i kældre og gymnastiksale og i ret dårlige faciliteter. Det har bidraget til at skabe en negativ fortælling om kampsport. Det klæder København, at kampsporten nu får den plads, den fortjener. Med Kampsportens Hus er det blevet meget tydeligt, at kampsport både er en sport og en kunstart – og ikke mindst som alle andre sportsgrene et pædagogisk læremiddel. Det er fedt at Nørrebro er bannerfører her, når bydelen også er det sted, hvor flest børn dyrker kampsport.”

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard mener, at specialiserede faciliteter til idræt tæt på offentlig transport er en del af fremtidens idrætsudvikling i København. Derfor glæder hun sig over, at København nu får et dedikeret hus til kampsporten.

”København er en lille storby, men byen er stor nok til at rumme nicher og specialfaciliteter. Det er positivt, at vi satser på forskellighed i idræt, som både favner bredden, eliten og det sociale fællesskab. Det nye Kampsportens Hus er for alle københavnere, og derfor er jeg glad for, at det ligger tæt på offentlig transport, så det er nemt at komme dertil fra andre bydele. Vi skal helt generelt altid tænke infrastruktur sammen med kultur- og fritidstilbud. Jeg håber, at københavnerne bliver glade for Kampsportens Hus”, siger Mia Nyegaard.

Kontakt:

For yderligere information: Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetelefon: 33 66 23 45

Billeder

Abdulsattar Albarazi er stifter, daglig leder og mangeårig underviser i kampsportsklubben SIAM. Her er han i en træningssituation.
Abdulsattar Albarazi er stifter, daglig leder og mangeårig underviser i kampsportsklubben SIAM. Her er han i en træningssituation.
Download

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum