Erhvervsministeriet

1,4 mio. kr. til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i Region Nordjylland

Del

Fire lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte. Projekterne, der ligger i Aalborg Kommune, Rebild Kommune og Thisted Kommune, kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 1,4 mio. kr.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Regeringen har ambitiøse målsætninger for klimaet og ønsket om at skabe liv og udvikling i de danske landdistrikter. Derfor er jeg særligt glad for, at Landdistriktspuljen i denne runde har været målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Det gavner nemlig både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De små lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning – og samtidig skabe gode arbejdspladser og sunde virksomheder.

Det glæder mig meget at se, at virkelysten også fortsat blomstrer i det nordjyske – på trods af den svære tid vi er i”.

Eksempler på støttede projekter i Nordjylland:

-        ”Egholm Bryghus”. Projektet har til formål at etablere et lokalt økologisk bryghus på Egholm i en nedlagt silo. Baggrunden for projektet er et ønske om at opstarte og fremme økologisk produktion på Egholm. Egholm har over en årrække gennemgået en proces fra primært at bestå af konventionelle landbrug til i dag at være Danmarks største økologiske Ø. Bryggeriet skal producere flaskeøl og fadøl. Projektet får tilsagn om et lån på 500.000 kr.

-        ”Grøn omstilling og bæredygtig turisme- og detailudvikling i Rebild kommune”. Projektet skal udvikle en fælles bæredygtighedsstrategi for Rebild som destination med udgangspunkt i kundens møde med turistoplevelser og detailbranchen. Det skal ske bl.a. ved netværksarrangementer, deling af faglige erfaringer og viden, kompetenceudvikling, workshops, en-til-en møder med virksomhederne om udvikling af egen bæredygtig forretningsstrategi samt samhandel og fælles produktudvikling af bæredygtige produkter. Projektet får tilsagn om støtte på 250.000 kr.

 

-        ”Destination Himmerland, Destination Sønderjylland og VisitNordsjælland – fra praksis til policy og løsninger”. Projektet har til formål at undersøge turismevirksomhedernes muligheder og udfordringer for at kunne gå i gang med den nødvendige grønne omstilling for tre turismedestinationer. Projektet handler om at afklare og afdække 80 turismevirksomheders syn på grøn omstilling. Projektet har fået tilsagn om støtte på 352.585,47 kr.

I alt var der 104 ansøgere fra hele landet til Landdistriktspuljen, hvoraf 41 projekter har fået tilsagn om støtte på i alt 10,1 mio. kr.

De støttede projekter er udvalgt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i løbet af sommeren 2020.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter:

Her kan du se en oversigt over øvrige forskningsprojekter

Ø-projekter:

Her kan du se en oversigt over øvrige Ø-projekter

Forsknings- og Informationsprojekter:

Her kan du se en oversigt over Forsknings- og Informationsprojekter

Kontaktperson: Erhvervsministeriet, presserådgiver Kristoffer Raun Thomsen, krrath@em.dk, 9133 7060

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum