Forfatter og zero waste ekspert faciliterer tværfaglige samtaler mellem unge under uddannelse og erhvervslivet
Otte forskellige samtaler lyder fra scenen, når Green Innovation Week slår dørene op i Skive torsdag d. 26. september 2024. Forfatter og zero waste ekspert, Gittemarie Johansen, er i front til at moderere, facilitere og summere op, når det går løs med emner som: Bliv en del af fremtidens grønne arbejdsmarked, Grøn omstilling og teknologi - Der er brug for dig, og det kan kun gå for langsomt, IDG - Visualisering af dit grønne arbejdsliv, Sådan bygger vi holdbart, åndbart og nedbrydeligt, Fællesskabers rolle i den grønne omstilling samt Sådan får vi mere bæredygtig business- og det skal starte på uddannelserne.
Fokus på vidensdeling, tværfaglige perspektiver og handling
Kompetencer til fremtidens grønne arbejdsmarked er udgangspunkt for årets program, der hovedsageligt består af samtaler på tværs af fag og uddannelser, virksomheder, iværksættere og rollemodeller indenfor grøn omstilling. Green Innovation Week vil med programmet give plads til vidensdeling og erfaringsudveksling til inspiration for deltagerne, der kommer til Skive fra hele landet:
”Til at favne årets program er valget faldet på Gittemarie Johansen som vært og moderator. Hendes evne til at omsætte og videreformidle komplicerede emner, er netop dét, vores program og samtaler skal medvirke til. Vores formål er at gøre den grønne omstilling nærværende og i øjenhøjde med os alle – uanset uddannelse eller virke”, fortæller Louise Vilsgaard, projektleder for Green Innovation Week, og fortsætter: ”Der er brug for, at vi bliver bedre til at koble erfaringer fra erhvervslivets grønne omstilling direkte ind i uddannelserne og omvendt, så vi kan komme fra snak til handling”.
Med Gittemarie Johansen ved roret er paneldeltagerne i trygge hænder, hvilket er vigtigt for arrangørerne, da elever og studerende får ordet - måske for første gang - i en stor forsamling sammen med repræsentanter fra virksomheder og organisationer. Gittemarie Johansens baggrund som foredragsholder, forfatter, og content creator med alt fra lavpraktise zero waste tips til analytiske deep dives af produkter og materialer, er derfor et oplagt valg til værtsrollen.
Om sin rolle til Green Innovation Week udtaler Gittemarie Johansen: ”Det handler om at forbinde os alle på tværs af færdigheder og fagligheder, det er sådan, at vi kommer i mål med den grønne omstilling. For der er brug for os alle sammen. Jeg glæder mig til en masse spændende og interessante samtaler, der fører til forståelse, motivation, kendskab, og handling for det er dét, vi mangler. Løsningerne er flertydige, mangfoldige og dét er spændende. Jeg ser enormt meget frem til alt hvad GIW 2024 vil bringe”
Udover sceneprogrammets samtaler er det muligt at få den grønne omstilling konkret i hænderne i et hav af aktiviteter på tværs af fag. Se det fulde program og tilmeld dig gratis her.
Green Innovation Week er støttet af Tietgenfonden.
Mere om Gittemarie Johansen
I 2015 skiftede Gittemarie Johansen modeuge, impulskøb, store bøffer og charterrejser ud med en bæredygtig og plastikfri livsstil. Med zero waste-principperne som fundament bevæger hun sig ud i adskillige afkroge af vores forbrugerkultur, og med en baggrund i kulturforståelse og kommunikation bruger hun især sociale medier til at formidle sine plastikfri budskaber. Gittemaries passion for bæredygtighed tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser og erfaringer, ikke blot som professionel formidler, men mest af alt som almindelig forbruger. Hun er forfatter til bøgerne Bæredygtig Badass og Bæredygtig Gourmet, og har holdt foredrag i både ind -og udland i mere end 7 år.
Nøgleord
Billeder
Links
Samlingspunkt for grøn omstilling
Green Innovation Makers er et samlingspunkt, der matcher uddannelser og erhverv for at sætte turbo på løsningsforslag, der bidrager til den grønne omstilling.
Vores Green Challenges er virksomheder og organisationers reelle grønne udfordringer, der kan anvendes direkte i undervisningen og innovationsforløb på erhvervs-, ungdoms- og videregående uddannelser.
Hvert år afholdes Green Innovation Week i uge 39, hvor aktiviteter og forløb før, under og efter bygger bro mellem uddannelser og virksomheder fra hele landet og kulminerer i en stor festival i Skive.
Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
GIW 2024: Bæredygtig omstilling i det ydre og indre landskab13.11.2024 09:19:17 CET | Pressemeddelelse
Reportage af Ane-Mette Isaksen, Ordrod.dk Green Innovation Week er i gang, og her tænker du nok, at det er noget med bæredygtige byggematerialer, grøn energi og innovative initiativer. Og du har helt ret. Men det er også mere end det. Mere end de materielle løsninger. På eventen, der i år er rykket til større lokaler i et tidligere byggemarked, blev jeg og de øvrige +3.000 deltagere, også præsenteret for breathwork, en talk om Inner Development Goals, et sanserum og et øget fokus på S’et i ESG (Environment, Social, Governance).
Historien om en Boss Lady: Min krop og hjerne skal arbejde i synk29.10.2024 15:24:02 CET | Pressemeddelelse
”Bæredygtighed rimer rigtig godt på snusfornuft”, sådan siger den 35-årige tømrerlærling, Anna Storm, fra scenen til Green Innovation Week i Skive. Bag ordene forklarer hun om tømrervirksomhedernes økonomiske perspektiv: At optimere ressourcer, at lave korrekte opmålinger, at tjekke lageret inden man bestiller nyt, at slibe klinger fremfor at sende til skrot i virkeligheden er bæredygtige tiltag i en branche, som Anna Storm nyder at være en del af. Som en del af et tværfagligt panel delte hun og seks andre erfaringer fra uddannelse til det grønne arbejdsmarked til inspiration for de mange unge deltagere på dette års Green Innovation Week.
Kan jeg gøre en forskel for klimaet?24.10.2024 15:06:53 CEST | Pressemeddelelse
Svaret blev et rungende ’JA!’ på den digitale afstemning, da Mark Hoppe og Jonas Deibjerg fra Regndans skød Circular Design Camp i gang i forbindelse med Green Innovation Week i Skive. Allerede tidligt fra morgen summede det af liv og spænding i de tidligere butiks- og trælastlokaler. Seks forskellige nord- og midtjyske virksomheder inviterede studerende med helt ind i maskinrummet på en grøn udfordring over to dage via campen. Med sig retur fik virksomhederne dugfriske perspektiver og tværfaglige input til løsning af udfordringen.
Elever og studerende rustes til det grønne arbejdsmarked på GIW 20248.10.2024 11:11:30 CEST | Aktuelt
Reportage af: Ane-Mette Isaksen, ordrod.dk På en kølig septembermorgen i en gammel XL-lagerhal summer det af liv. GIW 2024 (Green Innovation Week) er netop gået i gang, og unge elever, studerende, jakkesæt, håndværkere og striksweatre stimler sammen foran Heads Up-scenen, der med sine pallemøbler og grønne planter sætter tonen for dagens program. Zero waste-ekspert, Gittemarie Johansen, hopper kl. 9.00 sharp på scenen og byder velkommen til et tætpakket program, der lover læring på flere niveauer. “Det her er læringens dag. Vi er her ikke for at finde facit,” siger hun med et smil, “Vi er her for at lære og for at gøre de fluffy grønne begreber konkrete.” De fremmødte klapper – der er en blanding af entusiasme og forventning i lokalet. GIW er ikke bare et klassisk event, det er lige så meget et læringsunivers, hvor grøn omstilling og bæredygtighed bliver til mere end abstrakte begreber. Og for elever og studerende er der en overflod af læring - på den sjove måde.
Fremtidens fødevarer: Unge under uddannelse viser vejen12.9.2024 10:31:28 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan arbejder fremtidens ernæringsprofessionelle for en grønnere og sundere verden? I følge Kost- og Ernæringsforbundet kommer der til at mangle 3.700 ernæringsassistenter i 2034, hvilket svarer til, at omkring hver tredje stilling ikke kan besættes. Men hvad laver en ernæringsassistent og hvordan går bæredygtighed og innovation hånd i hånd med uddannelsen? Det får vi blandt andet svar på, når ernæringsassistentelever fra Nordic Food College, Uddannelsescenter Holstebro og projektet Growing Food(ies) inviterer til oplæg og aktiviteter under Green Innovation Week torsdag d. 26. september 2024 i Skive.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum