DLG Group

ForFarmers og DLG forener kræfterne i den tyske foderbranche

Del

ForFarmers og Team Agrar, der er en del af DLG-koncernen, har indgået aftale om at sammenlægge deres foderaktiviteter i Tyskland. Joint venturet, der kommer til at bære navnet ForFarmers Team Agrar, får en omfattende foderportefølje. Aftalen er betinget af de relevante myndigheders godkendelse.

DLG/Niels Hougaard

Gennem flere år har ForFarmers og Team Agrar haft et samarbejde Tyskland via deres joint venture HaBeMa, der med base i Hamborg er aktiv inden for handel med råvarer og afgrøder samt foderproduktion, og som er en betydelig spiller indenfor logistikydelser i forbindelse med afgrøde- og råvarehandel. Aftalen om at udvide dette joint venture er derfor et logisk næste skridt.

Kort om partnerne

ForFarmers er en europæisk virksomhed, der tilbyder foderløsninger til landbruget. Med missionen "For the Future of Farming" vil ForFarmers være med til at skabe en fremtidssikret forretning for landbruget og gøre landbrugssektoren mere bæredygtig gennem viden, rådgivning, støtte og produkter på gården. ForFarmers' foderaktiviteter i Tyskland har en bred portefølje af foderprodukter.

Team Agrar leverer serviceydelser og produkter til alle typer landbrug. Foruden foderproduktion omfatter det afgrødehåndtering og -handel samt levering af sædekorn, gødning, plantebeskyttelsesmidler og specialprodukter til landbruget. Gennem Team SE er Team Agrar en del af DLG-koncernen, et selskab med omfattende aktiviteter inden for de tre forretningsområder Food, Energy & Housing. DLG-koncernen har en strategisk ambition om at bidrage til en mere bæredygtig fremtid og være kundernes foretrukne samarbejdspartner.

Joint venture-struktur

50/50-joint venturet, der får navnet ForFarmers Team Agrar, omfatter ForFarmers' og Team Agrars foderaktiviteter og medarbejdere i de relevante juridiske enheder i Tyskland. Det omfatter ForFarmers' foderaktiviteter i Tyskland med ca. 250 medarbejdere samt Team Agrars foderaktiviteter i Tyskland med ca. 130 ansatte. Det inkluderer desuden otte foderproduktionssteder, tre terminaler og vognparken. HaBeMa, der har 130 ansatte, er også en del af det nye joint venture. Aftalen omfatter ikke aktiviteter i Tyskland relateret til ForFarmers' varemærker ForFarmers Thesing, Pavo, Reudink, CirQlar og Vleuten. DLG-koncernens øvrige landbrugsaktiviteter - herunder økologisk foder og Vilofoss-aktiviteter - samt byggemarkeds- og energiaktiviteter i Tyskland er heller ikke omfattet af aftalen.

Ledelsen i det nye joint venture vil bestå af repræsentanter for ForFarmers, Team SE og HaBeMa, og Ernst Friedlaender vil være administrerende direktør.

ForFarmers vil fuldt konsolidere joint venturet (inklusive HaBeMa, som indtil nu er blevet indregnet efter den indre værdis metode) i sine finansielle resultater. Selskabet vil have en bestyrelse med lige mange medlemmer fra hver partner. Den første formand vil blive udpeget af Team Agrar, og partnerne vil herefter skiftevis udpege formanden med et fast interval.

Fælles strategiske ambitioner

Det udvidede samarbejde er i overensstemmelse med begge partneres strategiske ambitioner om at servicere det tyske marked endnu bedre, åbne op for nye vækstmuligheder og drage yderligere fordel af hinandens styrker med det formål at øge lønsomheden. Med partnerskabet sikres en bedre geografisk dækning, som gør det muligt at betjene kunderne bedre og mere effektivt. Desuden vil deling af viden og ekspertise inden for indkøb, fodersammensætning og innovation være til stor gavn for det nye selskab og dets kunder.

Pieter Wolleswinkel, CEO, ForFarmers: "Vi har arbejdet godt sammen med Team Agrar og DLG-koncernen i mange år i vores joint venture HaBeMa. Jeg mener, at det er et stort skridt fremad for begge parter, at vi forener kræfterne for at udvide vores markedsaktiviteter i Tyskland. Det vil danne grundlaget for yderligere vækst i en vigtig region for ForFarmers i Tyskland. Dette partnerskab vil gøre det muligt for os at forbedre vores produktportefølje, så vi kan levere lokale løsninger og serviceydelser til det tyske marked."

Jesper Pagh, konstitueret CEO, DLG-koncernen: "Vi er meget glade for at kunne meddele, at vi udvider vores partnerskab med ForFarmers, en mangeårig og betroet partner, som vi deler både strategiske ambitioner og værdier med. Partnerskabet stemmer meget godt overens med vores strategiske mål om at styrke vores markedsposition, og det vil gavne vores kunder, fordi vi nu kan levere endnu bedre løsninger til dem i fremtiden."

Ernst Friedlaender, administrerende direktør, ForFarmers Germany: "Det giver stordriftsfordele, og kombinationen af vores viden og ekspertise vil skabe synergier på mange områder. Desuden værdsætter vi hinandens mission og vision, og der er et klart kulturelt match. Vi ser frem til at udvide vores samarbejde, der vil bidrage til en bæredygtig og fremtidssikret forretning."

Bent Nissen, administrerende direktør, Team Agrar: "Vi tager dette meget vigtige strategiske skridt for at fremtidssikre vores foderaktiviteter. Partnerskabet er et udtryk for vores forpligtelse til at styrke værditilbuddet til vores kunder ved at give dem de bedste produkter og serviceydelser. Samtidig giver det os mulighed for at udnytte synergier, styrke kompetencer og tilbyde vores kolleger nye muligheder og perspektiver."

Om ForFarmers

ForFarmers N.V. ('ForFarmers') tilbyder komplette foderløsninger til den (økologiske) husdyrbrugsindustri. Med sin mission "For the Future of Farming" er ForFarmers forpligtet til en fremtidssikret landbrugsvirksomhed og at gøre landbrugssektoren mere bæredygtig. Vores mål er klart: at bidrage til et godt afkast og en robust langsigtet forretningsmodel. Hvordan? Ved at gå forrest med viden, rådgivning, støtte og produkter på gården. Tæt på landmændene, løsningsorienteret og med et åbent syn på fremtiden. Resultatet: et bidrag til overkommelige og bæredygtige fødevarer, For the Future of Farming.

Med et salg på ca. 8,4 millioner tons foder er ForFarmers en førende aktør i Europa. Virksomheden har produktionsaktiviteter i Holland (hovedkontor), Tyskland, Polen og Storbritannien og eksporterer til forskellige lande i og uden for Europa. ForFarmers har omkring 2.600 ansatte og genererede en omsætning på ca. 3 mia. euro i 2023. ForFarmers N.V. er noteret på Euronext Amsterdam.

Om DLG Group / Team Agrar

DLG-koncernen er en førende europæisk virksomhed, der med de tre forretningsområder Food, Energy & Housing opfylder nogle af de mest basale behov hos mennesker og i samfundet. Virksomheden er et andelsselskab ejet af 25.000 danske landmænd. Selvom vi har danske rødder, har vi et globalt udsyn, og fra tidligere udelukkende at operere i Danmark er DLG-koncernen vokset markant de seneste 20 år. Vi er i dag 7.000 medarbejdere, har aktiviteter i 18 lande og salg til 70 lande over hele verden.

Drevet af vores ønske om at muliggøre en bedre fremtid for kommende generationer, udvikler og leverer vi løsninger og produkter, der kan hjælpe vores kunder og ejere med at omstille sig til en grønnere fremtid, samtidig med at vi transformerer vores egen drift.

Team Agrar GmbH har i mange år været dybt forankret på det tyske landbrugsmarked. Som Hauptgenossenschaft Nord AG (HaGe) etablerede man med succes et stort aktivitetsområde, og det videreføres nu som Team Agrar. Med lokationer over hele Tyskland har Team Agrar et stærkt fundament for succesfuld markedsføring og handel. Derudover leverer Team Agrar tjenester indenfor handel og logistik inden for Team-gruppen.

Kontakter

Billeder

Jesper Pagh - konstitueret CEO, DLG Group
Jesper Pagh - konstitueret CEO, DLG Group
Download
Jesper Pagh - konstitueret CEO, DLG Group
Jesper Pagh - konstitueret CEO, DLG Group
Download
Download
LOGO samlet
LOGO samlet
Download
team agrar - logo
team agrar - logo
Download
ForFarmers - logo
ForFarmers - logo
Download
Bent Nissen, administrerende direktør, Team Agrar
Bent Nissen, administrerende direktør, Team Agrar
Download
Bent Nissen, administrerende direktør, Team Agrar
Bent Nissen, administrerende direktør, Team Agrar
DLG/Niels Hougaard
Download

Følg pressemeddelelser fra DLG Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DLG Group

Samarbejdet mellem BioCirc og DLG bringer endnu en innovativ løsning til den danske landbrugssektor19.8.2024 13:06:47 CEST | Pressemeddelelse

BioCirc og DLG kan nu løfte sløret for en ny fritstående sandvask-teknologi, der revolutionerer håndteringen af gylle for en stor del af dansk landbrugs mælkeproducenter, der bruger sand i køernes sengebåse. For at biomassen kan bruges i biogas, skal den renses for sand, og med det nye sandvask-koncept bliver det dermed muligt for endnu flere landmænd at levere gylle til biogasproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye