Furesø Kommune

Furesø sænker hastigheden 3 steder. Flere kan være på vej

Del

Bilernes hastighed har stor betydning for både støj og trafiksikkerhed. Derfor indfører Furesø Kommune i efteråret 40 km/t-zoner 3 steder i Farum og Værløse. Politikerne i Natur- og Miljøudvalget har nu også godkendt, at forvaltningen ansøger Nordsjællands Politi om at sænke fartgrænsen på andre udvalgte kommunale veje. 

Frederiksborgvej i Farum er en af de veje, hvor Furesø Kommune vil søge om at sænke fartgrænsen fra 60 km/t til 50 km/t.
Frederiksborgvej i Farum er en af de veje, hvor Furesø Kommune vil søge om at sænke fartgrænsen fra 60 km/t til 50 km/t. Furesø Kommune

I efteråret indfører Furesø Kommune 40 km/t zoner 3 steder i Farum og Værløse: I området mellem Ryttergårdsvej, Lillevangsvej og Farum Hovedgade; i området mellem Nørrevænget, Ryetvej og Fiskebækvej; og i området nord for Ny Vestergårdsvej.

Derfor har forvaltningen holdt orienteringsmøder med berørte grundejerforeninger. Til september vil borgere i de berørte områder også blive inviteret til borgermøder om projekterne.

Der er tale om en forsøgsordning, der blev vedtaget i 2022. Nu har udvalget besluttet, at der skal søges om sætte hastigheden ned endnu flere steder i kommunen.

Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima:

”Furesø har de seneste mange år oplevet en kraftig vækst i antal biler, der kører gennem kommunen. Støjen fylder rigtig meget for rigtig mange - og har gjort det i mange år. Derfor er vi enige i udvalget om, at hastighedsnedsættelser er vejen frem”.

Forvaltningen er nu i gang med at samle trafik- og uheldsdata til ansøgningerne og forventer, at de bliver sendt til Nordsjællands Politi inden september 2024. Det sker blandt andet via de genkendelige ’slanger’ der tæller antallet af køretøjer, der passer tællingen.

Frederiksborgvej er en af de veje, hvor kommunen ønsker at sænke hastigheden fra 60 km/t til 50 km/t på strækningen Stavnsholtvej til Slangerupvej. I 2024 er der talt 8769 køretøjer her pr. døgn – de 482 af dem er lastbiler.

Herudover vil kommunen ansøge politiet om etablering af 40 km/t bindende hastighedszone i Trevangskvarteret, hvor der i dag allerede er vejledende 40 km/t zone. Det sker på baggrund af beboerønsker.

Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand for Natur og Klima: ”Vi håber meget, at Nordsjællands Politi vil imødekomme vores og borgernes ønsker, for vi ved, at hastighedsnedsættelser kan gøre en forskel. Jeg glæder mig i hvert fald til at se effekterne af hastighedsnedsættelserne i form af både øget trafiksikkerhed og mindre trafikstøj”.

Her vil kommunen sænke fartgrænsen

  • Frederiksborgvej fra 60 km/t til 50 km/t – fra nord for Stavnsholtvej til Slangerupvej
  • Paltholmvej fra 60 km/t til 50 km/t - fra byzonetavle i øst og hele strækningen mod vest
  • Kollekollevej fra 60 km/t til 50 km/t – fra byzonetavle i øst til Skovlinjen
  • Jonstrupvangvej fra 70 km/t til 60 km/t - fra Ballerupvej til byzonetavle
  • Ballerupvej fra 70 km/t til 60 km/t - fra byzonetavle i nord til ca. 350 m syd for Jonstrupvangvej
  • Slangerupvej fra 70 km/t til 50 km/t – fra Hillerødmotorvejen til Lillevangsvej.
  • Trevangsvej fra 80 km/t til 60 km/t - fra Frederiksborgvej til Nordvangsgyden

Kontakter

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice og Kultur, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Her vil Furesø Kommune indføre / søge om hastighedsnedsættelser i 2024
Her vil Furesø Kommune indføre / søge om hastighedsnedsættelser i 2024
Furesø Kommune
Download
Frederiksborgvej i Farum er en af de veje, hvor Furesø Kommune vil søge om at sænke fartgrænsen fra 60 km/t til 50 km/t.
Frederiksborgvej i Farum er en af de veje, hvor Furesø Kommune vil søge om at sænke fartgrænsen fra 60 km/t til 50 km/t.
Furesø Kommune
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye