Det Kongelige Teater

Elisabeth Linton forlænget som operachef

Del

En enig bestyrelse på Det Kongelige Teater har valgt at forlænge Elisabeth Lintons kontrakt. 

Elisabeth Linton. Foto: Camilla Winther
Elisabeth Linton. Foto: Camilla Winther

Elisabeth Linton har siden 2022 stået i spidsen for Den Kongelige Opera, og det glæder Det Kongelige Teater at kunne meddele, at hendes kontrakt som operachef nu er blevet forlænget frem til 2031. Operaen er allerede i fuld gang med at lægge repertoire og engagere kunstnere til sæson 2027/2028, og for at sikre den nødvendige kunstneriske kontinuitet har teatret derfor valgt at udpege en kunstnerisk chef for perioden frem til 2031.  

Bestyrelsesformand Lars Barfoed udtaler: ”Operaen er inde i en rivende og stærk udvikling og tiltrækker sig god opmærksomhed fra hele Europa. Den udvikling vil vi som bestyrelse gerne understøtte, og vi er enige om, at Elisabeth Linton er den helt rette til at fortsætte det gode kunstneriske arbejde for operaen.” 

”Elisabeth har vist sig som en fremragende operachef, der i sit repertoire formår at favne både tradition og fornyelse, og med et konsistent højt kvalitetsniveau i operaens forestillinger – hvilket publikum og anmeldere har kvitteret markant for. Jeg er sikker på, at operaen med Elisabeth i spidsen vil fortsætte med at imponere og bevæge os,” udtaler teaterchef Kasper Holten. 

Elisabeth Linton ser frem til at fortsætte arbejdet med at udvikle Den Kongelige Operas høje kunstneriske niveau og åbne operaen og musikken op for et endnu større publikum. 

”For mig er det at stå i spidsen for Den Kongelige Opera både et inspirerende og vigtigt arbejde i en tid, hvor kunst synes mere nødvendig end nogensinde. Jeg glæder mig til at bygge videre på det arbejde og de visioner, som jeg sammen med de mange dedikerede kunstnere og medarbejdere har igangsat. Operaen er og skal være en spydspids i det nordiske operalandskab, og jeg ser frem til fortsat at være med til at sikre, at vi skaber fantastiske forestillinger og operaen holdes levende og aktuel og på et højt niveau - med de største kunstnere, vi har herhjemme og nye internationale relationer. Jeg brænder for at gøre operakunsten relevant for flere og stræber efter at tilbyde publikum det bedste af det bedste, og er derfor utrolig stolt og glad over bestyrelsens tillid," siger operachef Elisabeth Linton. 

Om Elisabeth Linton
Elisabeth Linton er uddannet instruktør fra Den Danske Scenekunstskole, og har de sidst 25 år arbejdet som instruktør og dramaturg både i Norden og Europa med både opera, musical og skuespil. Hun har desuden været chefdramaturg på Malmö Opera.  

På Det Kongelige Teater har Elisabeth iscenesat skuespillet De tre musketerer i Ulvedalene, operaerne Under himlen, Nabucco, Eugen Onegin, Momo og tidstyvene og La bohème samt Matilda the Musical

På Den Jyske Opera har hun iscenesat Eugen Onegin, Tosca, Così fan tutte, Faust - og Skriftestolen, der modtog Årets Reumert for bedste opera i 2007. Blandt hendes andre iscenesættelser er Tristan og Isolde på Den Finske Nationalopera, Don Juan på Stadttheater Bern, Xerxes på Den Ny Opera, Orfeus i underverdenen på Malmö Opera, Evita på Aalborg Teater og Jesus Christ Superstar på Aarhus Teater.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Elisabeth Linton. Foto: Camilla Winther
Elisabeth Linton. Foto: Camilla Winther
Download
Elisabeth Linton. Foto: Camilla Winther
Elisabeth Linton. Foto: Camilla Winther
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye