Lån en elbil gratis i to døgn

Del

Drømmer du også om at skifte den gamle benzin eller dieselbil ud med el? Så er chancen der nu for gratis at opleve livet som elbil-bilist. Energi- og fibernetkoncernen Andel åbner torsdag den 22. august op for, at 100 danskere kan låne en elbil gratis i to døgn. Så kan man opleve en hverdag fri for benzin og diesel. De 100 elbiler udlånes efter først-til-mølle princippet, og der er opladning til 600 km.

I mere end 100 år har fossilbiler været det dominerende motoriserede transportmiddel i Danmark. Det er alt for lang tid, og Europarådet og -Parlamentet har med virkning fra 2035 vedtaget et stop for nysalg af biler, der udleder CO2. Så det haster med at få parkeret benzin- og dieselbilerne i fortiden, hvis vi vil skabe en grønnere fremtid, siger Andel i en ny holdningskampagne. Og nu tilbyder koncernen, at man kan sætte sig til rette og køre ud i Danmark i en elbil.

Tanker alt for meget benzin
”Selv om der bliver solgt elbiler som aldrig før, så tanker vi stadig alt for mange af vores biler med fossile brændsler. Det gør vi på trods af, at hele 84% af os danskere mener, at vi netop selv har et personligt ansvar for at bidrage til den grønne omstilling. Det viser en undersøgelse, som Norstat gennemførte for Andel for et års tid siden”, siger Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel. Hun fortsætter:

”At skifte fra fossilbil til elbil er noget af det mest effektive, vi kan gøre som privatpersoner for at reducere vores CO2- udledning. Derfor vil vi give så mange som muligt en oplevelse af, hvordan det er at køre elbil, og hvor nemt det er blevet at finde ladestandere. Og derfor sætter vi også nogle holdninger i spil nu på tv, i online medier og outdoor bannere rundt omkring i Danmark. Her er hovedbudskabet, at der ikke er plads til fossilbiler i en grønnere fremtid.”

Kom nu!
Det er via Europcars 30 danske stationer, man kvit og frit kan reservere en elbil fra den 22. august.  Man registrerer sig via andel.dk/fossilforandring, og det er mellemstore elbiler, som fx Cupra Born, Tesla Model 3 eller Skoda Enyaq, der er til rådighed. Med elbilen følger en ladebrik fra Andels datterselskab Clever, så man kan benytte sig af deres fintmaskede og landsdækkende ladenetværk i perioden. I ’tanken’ er der 600 gratis kilometer.

”Der er ikke andet at sige end ”kom nu”. Det er ganske enkelt superdejligt at køre elbil, så når man skal skifte sin nuværende bil, eller hvis man skal købe bil for første gang, så bliv elektrisk”, opfordrer Rikke Trikker.

Europcar hilser Andels initiativ velkommen, fortæller Christian Øien, Head of Country:

”At hjælpe den grønne omstilling på vej er en vigtig del af vores internationale strategi og overordnede mål hos Europcar – vi kan kun bakke op om et stærkt initiativ som dette, der hjælper flere danskere over i elbiler”.

Supplerende – milliardinvestering i infrastruktur til elbiler
Andel har siden 2009 investeret massivt i opbygning af et stærkt dansk ladenetværk og attraktive kundeløsninger via sit datterselskab Clever. De seneste 10 år har Andel investeret 3,1 mia. i særlig udbygning af ladeinfrastrukturen. Da Andel i 2018 overtog aktiemajoriteten (94,9 procent) i Clever, var andelen af elbiler en promille af den samlede bilflåde. I august 2024 udgør elbiler 9,8 procent af den samlede bilflåde.

Alene i 2024 investerer Andels datterselskab Clever en milliard kr. bl.a. i nye udbygningen af det danske ladenetvæk og opførelsen af store lynladestationer i blandt andet Kolding, Lumsås og Næstved.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Morten Kidal
Andel
mkl@andel.dk
2170 3799

Med 2,8 mio. kundeforhold er Andel Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Vi er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtider og er en del af ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur til elbiler og visionære, kunderettede energiløsninger.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel i nyt partnerskab om udvikling af solcelleparker30.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, er der brug for flere vindmøller og solceller, som kan producere masser af vedvarende energi og gøre os uafhængige af fossile brændsler. Sådan lyder ambitionen hos energi- og fibernetkoncernen Andel, der indgår et nyt partnerskab om solcelleparker rundt om i landet. Den første solcellepark skal ligge ved Vordingborg, og etableringen starter i 2025.

Få del i overskud fra Andel – sidste frist for udbetaling nærmer sig21.5.2024 13:20:28 CEST | Pressemeddelelse

Til og med den 31. maj kan borgere, der bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne få del i energi- og fibernetkoncernen Andels overskud fra 2022. Der er helt ekstraordinært afsat 850 mio. kr. og midt i maj har flere end 300.000 andelshavere hver fået 2.500 kr. Andel håber på, at endnu flere vil registrere sig, så alle pengene bliver udbetalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye