Region Midtjylland

Region Midtjylland lægger billet ind på sikret institution i Vestdanmark

Del

Der er på landsplan behov for flere pladser til voksne med udviklingshandikap, der har fået en dom. Regionsrådet mener, at Region Midtjylland er den rette til at stå for en vestdansk sikret institution til borgere med udviklingshandikap og dom med behov for anbringelse på en sikret institution.

Der er på landsplan behov for flere pladser til voksne med udviklingshandikap, der har fået en dom. Regionsrådet mener, at Region Midtjylland er den rette til at stå for en vestdansk sikret institution.
Der er på landsplan behov for flere pladser til voksne med udviklingshandikap, der har fået en dom. Regionsrådet mener, at Region Midtjylland er den rette til at stå for en vestdansk sikret institution.

- Med regionernes position på det specialiserede socialområde er det helt naturligt, at en af de tre vestdanske regioner påtager sig denne opgave, og vi er i Region Midtjylland interesseret i den, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

Regionsrådet har derfor på regionsrådsmødet i dag tilkendegivet interesse for at etablere og drive en sikret institution i Vestdanmark som en pendant til Kofoedsminde på Sjælland.

- Vi har et ansvar for at finde den bedste løsning, og her kan vi i Midtjylland byde ind med erfaring på det højt specialiserede område, og vi har netop kendskab til denne borgergruppe og ved, hvad den kræver. Og så har vi kvalificeret personale med de rette specialistkompetencer, siger Anders Kühnau. 

Baggrunden er, at Region Midtjylland har modtaget en henvendelse fra de fem rammesekretariater for socialområdet, der repræsenterer landets 98 kommuner med henblik på at tilkendegive en eventuel interesse for at oprette og drive den sikrede institution. 

Det er dog under forudsætning af, at Social- og Boligstyrelsen træffer beslutning om, at der skal etableres endnu en sikret institution udover Kofoedsminde på Sjælland. 

Ud over den vestdanske løsning kan en anden løsning være at tilpasse Kofoedsminde, som huser landets domfældte voksne med udviklingshandikap, som har begået personfarlig kriminalitet.

Beliggenheden ikke på tale endnu

Der er endnu ikke konkrete planer om, hvor en eventuel sikret institution skal ligge i Region Midtjylland. Der er tale om en institution, hvor de anbragte borgere er bag høje hegn med flere sikringssystemer.

Da der i den nuværende afklaringsfase er usikkerheder i forhold til dimensionering, anlægsøkonomi og beliggenhedskommune, fremgår det af regionens interessetilkendegivelse, at Region Midtjylland alene tilkendegiver interesse i at indgå i dialog, samarbejde og afdækning omkring muligheder for etablering og drift af en sikret institution.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye