Grov tone får ledere til at trække sig fra den offentlige debat
Mange danske ledere oplever ifølge en ny undersøgelse, at de er mere udsatte for kritik end for 10 år siden.
Lederne på landets virksomheder er blevet mere forsigtige med, hvad de siger og skriver, eller hvordan de optræder i offentligheden.
Det viser en spørgeundersøgelse blandt 1.254 privatansatte ledere, som Lederne, landets største faglige organisation for ledere har gennemført. Over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de er mere udsatte for opmærksomhed og kritik end for 10 år siden.
Desuden svarer halvdelen, at de har ændret adfærd de senere år som leder/privatperson på grund af risikoen for at blive udsat for negativ opmærksomhed og kritik – eksempelvis på de sociale medier.
Den tendens bekymrer Bodil Nordestgaard Ismiris, der er administrerende direktør hos Lederne:
"Vi lever i en tid, hvor ledere og virksomheder forventes at tage et større samfundsansvar. Og det ved vi, at langt de fleste ledere gerne vil. Mange ledere har viden og erfaringer, som de kan berige debatten med. Men den hårde tone, ikke mindst på de sociale medier, får tilsyneladende mange til at holde deres meninger for sig selv” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.
Debatten bliver fattigere
Hun gør opmærksom på, at ledere ofte har både overblik og visioner, de med fordel kan dele ud af i debatten.
”Hvis lederne ikke tør bidrage, bliver debatten fattigere. Det taber vi alle sammen på. Debat, uenigheder og samtaler har været et af elementerne i at finde frem til de rigtige løsninger og skabe udvikling gennem årtier. Sådan skulle det gerne blive ved at være,” lyder det fra Bodil Nordestgaard ismiris.
I takt med, at samfundet har stillet flere og flere krav til erhvervslivets leder om at være synlige, engagere sig og tage ansvar, er mange ledere blevet halv-offentlige personer. De deltager i tv-debatter, kommenterer aktuelle samfundsspørgsmål på sociale medier eller går rundt blandt folk på Folkemødet.
"Vi skulle nødigt tilbage til en tid, da ledere isolerede sig bag døren til ledelsesgangene med snuden i budgetter og strategipairer. Men vi risikerer, at det sker, hvis lederne oplever, at de får skudt hovedet af hver gang, de blander sig i debatten i det samfund, som rigtigt mange ledere gerne vil engagere sig i og bidrage til,” siger Ledernes administrerende direktør.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, pressechef hos Lederne - mo.: 27 69 45 69
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Finanslov mangler konkrete tiltag, som kan sikre mere arbejdskraft22.11.2024 10:14:20 CET | Pressemeddelelse
Dagens finanslov rummer en række fornuftige initiativer men skøjter for let hen over en af de største udfordringer netop nu – manglen på kvalificeret arbejdskraft. Lederne opfordrer ikke mindst til at styrke mulighederne for at hente flere hænder og hoveder uden for EU’s grænser.
Giv kandidatreformen et frikvarter20.11.2024 16:05:02 CET | Pressemeddelelse
Dagens rapport fra Kandidatudvalget viser, at den kommende universitetsreform rammer de forkerte uddannelser og bliver for uoverskuelig for studerende og deres kommende arbejdsgivere. Derfor bør reformen gentænkes, vurderer Lederne.
COP29: Verden lytter til danske ledere11.11.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse
Skal det lykkes at redde klimaet, er der brug for konsekvent og modig ledelse, som samler alle generationer. Det er budskabet fra Lederne under FN’s klimatopmøde, som bliver indledt i Baku i Aserbajdsjan i dag.
Ungeløfte uden støtte til succesrigt projekt22.10.2024 16:39:44 CEST | Pressemeddelelse
Det netop præsenterede ungeløfte er desværre uden støtte til initiativet Lederalliancen, som indeholder præcist det, politikerne efterspørger – nemlig en håndholdt indsats, der hjælper de unge ind på arbejdsmarkedet. Det er skuffende, mener Lederne.
Lederne: Ambitiøst uddannelsesudspil med både potentialer og risici8.10.2024 12:32:49 CEST | Pressemeddelelse
Både regeringens ønske om at tiltrække flere udenlandske studerende og introduktionen af en ny, erhvervsrettet gymnasieuddannelse (EPX) er godt nyt for manglen på kvalificeret arbejdskraft. Men øgede adgangskrav til det almene gymnasium kan få uheldige konsekvenser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum