Autoparts24 ApS

Se listen: Her holder danskerne deres biler kørende i længst tid

Del

De seneste 20 år er den danske bilpark gået fra at være en af de ældste i EU til for nogle år siden at være en af de yngste. Men de seneste år er udviklingen vendt, så den gennemsnitlige alder på bilerne igen er begyndt at stige, og den udvikling ses særligt i en række kommuner. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Autoparts24 har analyseret. 

Der er store regionale forskelle på, hvor gamle de biler er, man møder på vejene. 

Helt i top finder vi Ærø, hvor de lokale bilister nærmest har gjort det til en sport at holde deres biler kørende i længst tid. 

Med 14.624 år tager ærøboerne en klar førsteplads over kommuner i landet, hvor gennemsnitsalderen på bilerne er højest. 

En plads de også havde året forinden, men her havde de “kun” en gennemsnitsalder på 14.15 år. 

Generelt set er det ø-kommunerne, der har den ældste bilpark herhjemme, og Ærø er  skarpt forfulgt af Samsø, hvor den gennemsnitlige alder er på 14.035 år. 

Også her er der sket en stigning, da alderen året forinden lå på 13.749 år. 

På de efterfølgende pladser finder vi Bornholm og Langeland, og ud af de 13 kommuner med den ældste bilpark så er 12 af dem ø-kommuner. 

Og her skal årsagen nok findes i flere ting, lyder det fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts24. 

– For det første skal bilen på flere af øerne kun bruges til kortere afstande, og samtidig spiller økonomien formentlig ind hos bilisterne i de enkelte kommuner, og så har jeg en fornemmelse af, at bilen måske ikke i samme omfang er et statussymbol, som den er andre steder i landet, siger han. 

En anden tendens ved den gennemsnitlige alder på bilparken herhjemme, er, at den er steget de seneste år, efter at have oplevet et nærmest årligt fald i knap 20 år.  

Hvor den i 2022 lå på 9.0 år, steg den i 2023 til 9.4, og i 2024 er den gennemsnitlige alder på privatbiler steget til 10.1 i år. 

Og selvom der ikke kan udpeges en éntydig årsag til den udvikling, så kan der være nogle positive sider ved den. 

– Generelt er antallet af skrottede biler faldet markant de seneste år, og samtidig har de høje priser på brugte biler gjort det mere attraktivt at holde en bil kørende. Og det er positivt i den forstand, at bilens samlede miljøpåvirkning falder, jo længere den er kørende, siger han.  

Kommuner med den højeste gennemsnitsalder på bilparken i 2024. Tal i parentes er alderen i 2023. 

  1. Ærø 14.6 år (14.1)
  2. Samsø 14.0 år (13.7)
  3. Bornholm 12.1 år (11.7)
  4. Langeland 12.0 år (11.5)
  5. Lolland 11.7 år (11.3)

Kommuner med den laveste alder på på bilparken i 2024. Tal i parentes er alderen i 2023. 

  1. Vallensbæk 8.2 år (8.0)
  2. Hørsholm 8.4 år (8.2)
  3. Allerød 8.4 år (8.2)
  4. Solrød 8.4 år (8.3)
  5. Greve 8.6 år (8.3) 

Kontakter

Om Autoparts24

Autoparts24 er dansk og en af Europas største onlinemarkedspladser for salg af brugte originale reservedele. Over 100 udvalgte autoophuggere over hele Europa sørger for, at vi altid har mere end fire millioner unikke reservedele på lager, der bliver leveret til private og professionelle på få dage. Til glæde for miljøet og økonomien.

Følg pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye