Langelands Museum

Vild hest i Rudkøbings gader

Del

Det vakte opsigt, da Rudkøbings gågade tidligere på året måtte sige farvel til et velkendt indslag for de yngste: et vippedyr, som generationer af børn har gynget på. Grundet metaltræthed var det gamle dyr efter 34 års tro tjeneste ikke længere sikkert at bruge, og det blev derfor fjernet. Men nu er der godt nyt for børnefamilier og legeglade sjæle!

Gyngehest i Rudkøbing
Gyngehest i Rudkøbing

Langeland Kommune er stolte af at kunne introducere et nyt vippedyr, der netop er blevet opsat i Rudkøbings hovedgade. Denne gang er det en hest– en lille, men kærkommen påmindelse om øens stolte natur og de vilde heste, som gør Langeland til noget helt særligt.

Den nye gyngehest er resultatet af et mini-partnerskab mellem Langeland Kommune og Kompan, som har delt udgifterne til at få det nye vippedyr på plads.

"Det gamle vippedyr har bragt glæde til mange gennem årene, og vi er glade for, at vi igen kan tilbyde en ny og sikker gyngehest. Vi håber, at både lokale og besøgende børn vil få lige så mange gode stunder med det nye vippedyr, som de har haft med det gamle." udtaler en Jane Jegind, Erhvervs-, kultur- og turismechef, og tilføjer "Vi sætter pris på samarbejdet med Kompan. Det er partnerskaber som dette, der gør en forskel og hjælper os med at skabe tilbud for børn og deres familier."

Det nye vippedyr er placeret foran Besøgscenter Langeland, Østergade 23, hvor man også finder turistinformation og udstillingen ”Frosset i tid” fra Langelands Museum.

For yderligere information kontakt

Jane Jegind

Erhvervs-, kultur- og turismechef

Tlf: 2091 1031

E-mail: jamaje@langelandkommune.dk

Langelands Museum

Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.

Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.

På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.

Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.

Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Langelands Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Langelands Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye