Kulturværftet & Toldkammeret

Nyt samarbejde skal løfte morgendagens generation af musikskabere ind på den etablerede scene

Del

Når Kulturværftet den 23. august blænder op for flerdobbelt koncert i Kulturhavn Kronborg med nogle af Danmarks største artister inden for hiphop, pop og r’n’b, bliver den stjernespækkede aften samtidig platform for nogle af de opkommende talenter på den danske musikscene. Ambitionen om at give morgendagens musikkometer en scene og mulighed, der rækker ud både i Danmark og Sverige bliver levendegjort af tildeling til Kulturværftets talentudviklingsplatform fra Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling (CRU) på 500.000 kr.

Foto: Thinkalike.dk Kulturværftet

Kuto Club er navnet på et nyt koncertformat på Kulturværftet, som over en flerårig periode bliver platform for det spirende vækstlag for nye up and coming bands. Side om side med dansk musikscenes stjerner præsenteres frisk nyt talent som Aggi, Annika og Amna Naseer. Navne, som man måske ikke endnu er ’på fornavn’ med, men som i fremtiden med stor sandsynlighed bliver fast inventar på danskerens playlister.

”Vi er super stolte over den stærke opbakning fra Region Hovedstaden, som giver os som regionalt spillested og platform for musikalsk talentudvikling mulighed for at bakke op om opkommende talent. Målet er at styrke deres mulighed for at nå et større publikum helt ind i det svenske. Med Region Hovedstadens opbakning vil det i år samt de kommende år være muligt at præsentere nyt talent gennem samarbejdet og dermed løfte en ny generation af musikskabere ind på den etablerede scene,” udtaler Dorte Hartman, projektleder på Kulturværftets talentudviklingsplatform.

Første koncertbegivenhed, hvor man kan opleve morgendagens nye artister, er den 23. august i Kulturhavn Kronborg i Helsingør, hvor Aggi, Annika og Amna Naseer deler program med nogle af dansk musiks absolutte giganter pt. Tessa, Benny Jamz, Noah Carter, Carl Knast og Thor Farlow.

FAKTABOKSE

Region Hovedstaden

Som led i realisering af den Regionale Udviklingsstrategi investerer Region Hovedstaden hvert år i udviklingsprojekter og initiativer, der kan være med til sætte fremtidens rammer for et sundt og godt liv i Region Hovedstaden, herunder projekter med sigte på uddannelse og kulturelt samarbejde.

Om KUTO Club

Hvis man krydser natklub med koncertformatet og med tanke på gæsterne og festen, så har man KUTO CLUB - et nyt format udviklet på Kulturværftet og målrettet gæster i alderen 15-25 år. Programmet, som præsenteres i KUTO CLUB, varierer fra intime koncertoplevelser til de helt store musikalske brag som på havnefronten fredag den 23. august. Fællesnævneren for det program, som løber hele året, er at man i KUTO CLUB kommer til at opleve tidens musik blandet med visuelle greb og en fed fest.

Kulturværftet Regionalt Spillested

I 2024 blev Kulturværftet genudpeget af Statens Kunstfond som regionalt spillested. En status, der betyder, at kulturhuset hele tiden kigger efter nye måder at formidle og skabe gode rammer for den rytmiske musik lokalt, regionalt og nationalt. KUTO Club er en del af en strategi, der netop skal bidrage til dette og til udviklingen af den danske live musikscene.

Koncerten 23. august - tid, sted og billetter

Tid: Fredag den 23. august, kl. 17.30 – 23.30. Pladsen åbner kl. 17.30.

Sted: Havnefronten ved Kulturværftet, Allegade 2 i Helsingør, billetter: Kan købes til 195 kr. på kuto.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Thinkalike.dk Kulturværftet
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Se programmet til NORD – Nordisk Litteraturfestival i Helsingør19.8.2024 15:28:09 CEST | Pressemeddelelse

Anden weekend i september åbner NORD-Nordisk Litteraturfestival dørene til et brag af en litteratur- og kulturfest på Kulturværftet i Helsingør. Mens et udpluk af tidens mest toneangivende nordiske forfattere vanen tro gæster festivalen, udvider festivalen i år programmet med flere tilbud, så publikum kan vælge mellem en bred palet af oplevelser både fredag den 13. og lørdag den 14. september.

Se programmet til NORD – Helsingørs egen nordiske litteraturfestival19.8.2024 15:21:01 CEST | Pressemeddelelse

Anden weekend i september åbner NORD-Nordisk Litteraturfestival dørene til et brag af en fest på Kulturværftet i Helsingør. Mens et udpluk af tidens mest toneangivende nordiske forfattere vanen tro gæster festivalen, udvider festivalen i år programmet med flere tilbud og billetyper, så publikum kan vælge mellem forskellige oplevelser både fredag den 13. og lørdag den 14. september.

Genlyd fra Kulturhuset – LIVE indtager Kulturmødet på Mors8.8.2024 11:24:20 CEST | Pressemeddelelse

Den 22. august fra kl. 18 til kl. 21 sætter Kulturhusene i Danmark, Kulturværftet og Regionale Kulturcentre de danske kulturhuses dilemmaer, drømme og dagsform under lup i Monas Hus på Kulturmødet Mors. Gennem samtaler, debat og satire stiller de skarpt på de fællesskaber, der eksisterer i de danske kulturhuse, på de ekkokamre, vi så gerne vil undgå og på de tværfaglige samarbejder, der skal bryde med dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye