Brandkrav til foreningslivet kan godt lempes
Lempelse af brandsikkerhedskrav til foreningslivet kan give god mening, men må ikke blive et slaraffenland, siger ekspert

Der er umiddelbart flere steder, hvor bygningsreglementet kan gøres mere smidigt for foreningslivet, uden at det går ud over sikkerheden, Det siger Jens Kastvig, der er brandekspert i Ingeniørforeningen, IDA.
Han understreger dog, at det er en balancegang, hvor man skal tænke sig godt om.
”Vi skal jo ikke ende med situationer, hvor der står telte på kræmmermarkeder, som er rene brandfælder. Men efter min mening er der behov for nogle mere simple krav. Det seneste bygningsreglement (BR18) medførte nogle alt for restriktive krav til ansøgningsprocesser og dokumentation, der ikke har øget sikkerheden, men bare givet meget mere papirarbejde,” siger han.
Jens Kastvig holder dog fast i, at der skal være orden på sikkerheden, og at der skal være styr på flugtveje, slukningsudstyr og andre basale foranstaltninger.
”Et absolut minimum skal stadig være, at der stilles krav om, at der benyttes nogle forhåndsgodkendte og certificerede telte. Kombineret med at der forsat skal udarbejdes operationelle vejledninger til de frivillige, vil det i min optik være et godt fundament for, at sikkerheden er tilfredsstillende,” siger han.
IDA’s brandekspert er mere skeptisk, når det kommer til gensidige anerkendelse af tilladelser efter bygningsreglementet, så en tilladelse, der bliver givet til at afholde mindre festivaler eller foreningsarrangementer for op til 1.000 personer, også skal være gyldige i andre kommuner.
”Hvis nu der er givet tilladelse i en kommune, fordi brandvæsenet kan holde lige ved siden af et telt, og der i øvrigt er mange flugtveje væk fra området er det fint. Men hvis tilladelsen automatisk gælder i nabokommunen, hvor brandbilerne skal holde 500 meter væk, så vil et uheld hvor der er behov for beredskabet, kunne give helt andre og alvorlige problemer, siger Jens Kastvig.
Kontakter
Ulrik Frandsen 23 65 09 69
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Massiv interesse for ingeniøruddannelserne5.7.2025 16:56:53 CEST | Pressemeddelelse
Civilingeniøruddannelsen er for andet år i træk den mest søgte
Facebook på kollisionskurs med danske brugere3.7.2025 13:28:59 CEST | Pressemeddelelse
Facebook vil have adgang til brugernes private billeder på telefonen, men otte ud af ti danskere opfatter deres billeder som lige så private som helbredsoplysninger, viser IDA-undersøgelse.
Hver femte arbejder et sted uden stressplan2.7.2025 07:45:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvad skal du gøre, hvis du bliver ramt af stress? Det svæver i luften på mange arbejdspladser. Mange erhvervsaktive danskere aner ikke, hvor de skal gå hen, hvis stressen rammer, viser nye tal fra IDA.
Hver anden tager jobbet med på ferie1.7.2025 07:28:11 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af danskerne tjekker arbejdsmail og tager opkald i sommerferien – og for mange er det ikke frivilligt. Hver fjerde oplever, at arbejdsgiveren forventer, de står til rådighed. Det viser nye tal fra IDA.
Gratis internet på ferien kan blive dyrt29.6.2025 08:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun under hver femte dansker holder sig fra åbne wifi, når de er på ferie, hvilket ellers er det smarteste, advarer it-sikkerhedsekspert.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum