Den populære Circular Design Camp afholdes i Skive
Den grønne omstilling skal eksekveres tværfagligt og ikke mindst i samarbejde med handlingsparate unge, der allerede under uddannelsen bliver klædt på til fremtidens grønne arbejdsmarked. Men hvordan? Drevet af en fælles mission hiver den populære Circular Design Camp teltpælene op og rykker til Skive i forbindelse med Green Innovation Week i uge 39. Her er op mod 250 studerende klar til at udvikle nye løsninger til konkrete udfordringer indenfor den grønne omstilling.
Det handler om at skabe indsigt og optimisme gennem handling
Det er i virkeligheden meget enkelt på papiret: Tværfaglighed er en væsentlig faktor for at drive den grønne omstilling fremad, men hvordan løses det i praksis, på tværs af brancher og ikke mindst hvordan involveres uddannelserne, så næste generation får de rette kompetencer med ud på arbejdsmarkedet? Det har Mark Hoppe og Jonas Deibjerg Rasmussen fra designbureauet Regndans i Odense specialiseret sig i via deres populære koncept Circular Design Camp. Her bringer de studerende og virksomheder sammen med udgangspunkt i virksomheders konkrete udfordringer.
Med en knivskarp faciliteret designproces samarbejder studerende i grupper, udvikler løsningsforslag og pitcher for virksomhederne. Circular Design Camp er blandt andet tidligere afviklet i forbindelse med Reboot i Odense og Loop Forum i København med stor effekt for både studerende og virksomheder. Turen er nu kommet til Green Innovation Week i Skive, der løber af stablen for tredje gang:
“For os handler det om at give de unge en tro på, at de kan gøre en forskel. Klimaangst og -apati tager nemt over hos os alle, og det bedste middel mod det er at handle og være en del af et fællesskab. Derfor er vores overordnede formål med Circular Design Camp at skabe indsigt og optimisme gennem handling”, udtaler Jonas og Mark nærmest i munden på hinanden.
”Nu har vi kørt campen i fem år, og vi kan se, at vi rykker på de unges holdning til netop det at kunne bidrage og faktisk tro på, at de kan være en del af løsningen, når de arbejder med virksomheder, der lytter og tager deres løsningsforslag alvorligt”, supplerer Jonas.
“Vi har hele tiden haft en drøm om at gøre Circular Design Camp til et nationalt event, så derfor glæder vi os vildt meget over at skulle til Skive og få Jylland med i puljen”, afslutter Mark.
Et godt match med fælles visioner
Blandt arrangørerne af Green Innovation Week er der også stor begejstring for samarbejdet med Circular Design Camp:
”Vi har de seneste år afholdt workshops for studerende med udgangspunkt i virksomheders grønne udfordringer i forbindelse med Green Innovation Week. Sidste år opstod magien, da ingeniørretninger på tværs af Via University College og Aarhus Universitet i Herning begyndte at arbejde på tværs af grupperne. Samarbejdet med Regndans et rigtig godt match, da man her har formået at skabe et stærkt setup med Circular Design Camp, der understøtter vores formål med Green Innovation Week og uddannelsessamarbejde”, fortæller Stine Borup Christensen fra Skiveegnens Vækstteam og én af tovholderne på programsporet under Green Innovation Week.
Arrangørerne er glade for den positive opbakning Circular Design Camp i Skive har modtaget og oplever stor villighed blandt involverede for at få alle ender til at mødes.
”De sidste programdetaljer falder på plads i august og i starten af september, men vent ikke for længe med at tilmelde jer, da vi har et begrænset antal pladser”, lyder det fra arrangørerne, der i øvrigt oplyser, at tilmelding er gratis.
Circular Design Camp i Skive er støttet af Spar Vest Fonden, Skive Kommunes Vækstpulje, Business Skive, Skive Rotary Klub, Skive Fjord Morgen Rotary Klub, Skivehus Rotary Klub samt Branding Skiveegnen i forbindelse med Green Innovation Week, der er støttet af Tietgenfonden.
Om Circular Design Camp i Skive
Campen finder sted i forbindelse med Green Innovation Week i Skive onsdag d. 25. september og torsdag d. 26. september 2024.
Vil du som studerende samarbejde med f.eks. klimaingeniører fra Via University College, markedsføringsøkonomer, IT-teknologer eller multimediedesignere fra Erhvervsakademi Dania, GMM’ere (diplomingeniører) fra Aarhus Universitet i Herning eller produktionsteknologer fra Erhvervsakademi MidtVest m.fl. omkring udviklingen af løsningsforslag til virksomheders grønne udfordringer, så er der nu, du skal melde dig til via giw.dk.
Virksomhedscases: DEIF, Greenport North, Norlys, Salling Autogenbrug, GreenLab og Waste2X (Skiveegnens Vækststrategi)
Nøgleord
Kontakter
Linda Routh KærgaardKommunikations- og projektkoordinatorGreen Innovation Week
Tlf:+45 28 51 63 91lik@bskive.dkBilleder
Links
Samlingspunkt for grøn omstilling
Green Innovation Makers er et samlingspunkt, der matcher uddannelser og erhverv for at sætte turbo på løsningsforslag, der bidrager til den grønne omstilling.
Vores Green Challenges er virksomheder og organisationers reelle grønne udfordringer, der kan anvendes direkte i undervisningen og innovationsforløb på erhvervs-, ungdoms- og videregående uddannelser.
Hvert år afholdes Green Innovation Week i uge 39, hvor aktiviteter og forløb før, under og efter bygger bro mellem uddannelser og virksomheder fra hele landet og kulminerer i en stor festival i Skive.
Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Gode råd og idéer leveret til Tesfaye17.12.2024 13:04:42 CET | Pressemeddelelse
Fremtidens grønne arbejdsmarked: I forlængelse af Green Innovation Week 2024 i Skive har Børne- og Undervisningsminister, Mattias Tesfaye, nu modtaget en række gode råd og idéer til hvordan der skabes bedre og grønnere uddannelser. De gode råd og idéer kommer fra deltagere på tværs af uddannelsessektoren og erhvervslivet i forbindelse med Green Innovation Week.
GIW 2024: Bæredygtig omstilling i det ydre og indre landskab13.11.2024 09:19:17 CET | Pressemeddelelse
Reportage af Ane-Mette Isaksen, Ordrod.dk Green Innovation Week er i gang, og her tænker du nok, at det er noget med bæredygtige byggematerialer, grøn energi og innovative initiativer. Og du har helt ret. Men det er også mere end det. Mere end de materielle løsninger. På eventen, der i år er rykket til større lokaler i et tidligere byggemarked, blev jeg og de øvrige +3.000 deltagere, også præsenteret for breathwork, en talk om Inner Development Goals, et sanserum og et øget fokus på S’et i ESG (Environment, Social, Governance).
Historien om en Boss Lady: Min krop og hjerne skal arbejde i synk29.10.2024 15:24:02 CET | Pressemeddelelse
”Bæredygtighed rimer rigtig godt på snusfornuft”, sådan siger den 35-årige tømrerlærling, Anna Storm, fra scenen til Green Innovation Week i Skive. Bag ordene forklarer hun om tømrervirksomhedernes økonomiske perspektiv: At optimere ressourcer, at lave korrekte opmålinger, at tjekke lageret inden man bestiller nyt, at slibe klinger fremfor at sende til skrot i virkeligheden er bæredygtige tiltag i en branche, som Anna Storm nyder at være en del af. Som en del af et tværfagligt panel delte hun og seks andre erfaringer fra uddannelse til det grønne arbejdsmarked til inspiration for de mange unge deltagere på dette års Green Innovation Week.
Kan jeg gøre en forskel for klimaet?24.10.2024 15:06:53 CEST | Pressemeddelelse
Svaret blev et rungende ’JA!’ på den digitale afstemning, da Mark Hoppe og Jonas Deibjerg fra Regndans skød Circular Design Camp i gang i forbindelse med Green Innovation Week i Skive. Allerede tidligt fra morgen summede det af liv og spænding i de tidligere butiks- og trælastlokaler. Seks forskellige nord- og midtjyske virksomheder inviterede studerende med helt ind i maskinrummet på en grøn udfordring over to dage via campen. Med sig retur fik virksomhederne dugfriske perspektiver og tværfaglige input til løsning af udfordringen.
Elever og studerende rustes til det grønne arbejdsmarked på GIW 20248.10.2024 11:11:30 CEST | Aktuelt
Reportage af: Ane-Mette Isaksen, ordrod.dk På en kølig septembermorgen i en gammel XL-lagerhal summer det af liv. GIW 2024 (Green Innovation Week) er netop gået i gang, og unge elever, studerende, jakkesæt, håndværkere og striksweatre stimler sammen foran Heads Up-scenen, der med sine pallemøbler og grønne planter sætter tonen for dagens program. Zero waste-ekspert, Gittemarie Johansen, hopper kl. 9.00 sharp på scenen og byder velkommen til et tætpakket program, der lover læring på flere niveauer. “Det her er læringens dag. Vi er her ikke for at finde facit,” siger hun med et smil, “Vi er her for at lære og for at gøre de fluffy grønne begreber konkrete.” De fremmødte klapper – der er en blanding af entusiasme og forventning i lokalet. GIW er ikke bare et klassisk event, det er lige så meget et læringsunivers, hvor grøn omstilling og bæredygtighed bliver til mere end abstrakte begreber. Og for elever og studerende er der en overflod af læring - på den sjove måde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum